“Sejas maskās sēdēt ir grūti” – Saeimas sēdes vadītāji mainās ik pēc pusotras stundas

saeima

Lai atpūstos no sejas masku lietošanas, Saeimas sēdes vadītāji mainās ik pēc pusotras stundas.

Piektdien turpinājās vakar sāktā ārkārtas sēde, kuras vadītāji mainījās ik pēc pusotras stundas.

Sēdi vadīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), kā arī divas Saeimas spīkeres biedres – Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) un Inese Lībiņa-Egnere (JV), kā to paredz Saeimas Kārtības rullis.

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S) aģentūrai LETA pastāstīja, ka šāda sēdes vadītāju rotācija saistīta ar “cilvēcīgu nepieciešamību atpūsties no sejas maskām, jo sēdēt tajās ir grūti”.

Deputāti, kuri sēdē piedalās klātienē sēžu zālē vai arī atrodas citās parlamenta telpās, kurās darbojas arī citi parlamentārieši, nēsā maskas. Savukārt deputāti, kas telpā atrodas vieni paši, maskas nenēsā.

Tāpat ik pēc pusotras stundas, kad deputāti dodas pārtraukumā, tiek restartēta attālināto sēžu norisei lietotā platforma e-Saeima, lai to nepārslogotu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pieprasu pamatoti
pieprasu pamatoti

Kā darbā jūtas medicīnas māsas ar sejas maskās, pieprasu algas palielinājumu dubultīgi tieši tāpat kā Saeimas deputātiem.

Nika
Nika

Nu jā. Ir profesijas, kurās tas nav grūti. Man, kā audzinātājas palīgam, arī ir grūti 12 h no vietas maskā intensīvi nodarboties ar bērniem – gan audzināt, gan fiziski darboties. Nav viegli maskā barot, mazgāt traukus, kopt telpas utt. Kas mani pamainīs ik pa 1,5 h? Vēl piekristu, ja mēs ar saeimas sēdes dalībniekiem pamainītos ar algām. Tad lai viņi sēž kaut bez maskām, bet par manu algu! Ja ir grūti, lai sēžu zālē atslēdz apkuri! Uzreiz maska kalpos arī kā sildošs elements, un visi vilks maskas dubultā, un nauda par apkuri ietaupīsies!

Ilga
Ilga

Sūdi, nelieši un dumiķi pie varas. Bērniem gan viņi masku grib uzlikt uz visu dienu. Nelieši un idioti.

Skolnieciņš no Pokaiņu meža
Skolnieciņš no Pokaiņu meža

Kovid-19 (covid-19) krīze rit pilnā sparā. Lai arī SARS-CoV-2 vīruss negrib piekāpties, saglabāsim mieru. Nepadosimies panikai. Domāsim labas domas. Vairosim pozitīvo enerģiju sev apkārt. Nekašķēsimies cits ar citu, bet dzīvosim draudzīgi! Respektēsim valdības lēmumus. Cienīsim mūsu valdību. Publiskās vietās valkāsim sejas un deguna aizsegus. Bieži un rūpīgi mazgāsim rokas ar ziepēm. Nedrūzmēsimies publiskās vietās, bet gan ievērosim 2 metru distanci. Ievērosim visus Latvijas Republikas valdības pieņemtos ierobežojumus kovid-19 sērgas mazināšanai. Ierobežojumi ir pieņemti ne jau izklaides pēc, bet gan sabiedrības veselības un Valsts drošības labā. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Atcerēsimies savu senču pagānisko ticību un rituālus. Godāsim Latvju Dievus.… lasīt vēl »

Ilga
Ilga

Uzvelc uzpurni un klusē.

Eeees
Eeees

Nez par kādu tu sērgu runā kas sēž saimā vai veikala plauktos zeķēs mulķibas negvelz

Eva
Eva

Var redzēt cik zinoši un profesionāli cilvēki sēž tais augstajos amatos, kurus starpcitu uzturam mēs, tauta. Pilnīgi pretīgi ir lasīt visu šo gudrību. Nedod dievs, bērniem liks vilkt maskas uz skolu. Visus tos gudros nolikt pie Brīvības pieminekļa un, lai stāv vismaz 6 stundas. Kaut gan, kas ir sešas stundas ka skolotājam, kasierim vai mediķim tā ir ikdiena daudzu stundu garumā. KAUNS PAR TĀDU VALDĪBU.

Lao
Lao

Nu skolēni jau gan varēs visu dienu maskās mācīties! Tā ir, noliktavas pilnas, kaut kur jau tās maskas jāliek!

Vilks
Vilks

Nabadziņi.Ārstiem tiem gan nospļauties.Tiem jau tikai veselu dienu jānēsā tā maska.

Sanitārs
Sanitārs

Lai pamēģina. maskās nostrādāt 24h,lai pamēģina atrodoties maskās, pārklāt paliatīvās nodaļas pacientus aizņemtās gultas. Lai fiziski pastrādā maskā un tad pasēdēt maskā būs kā brīnišķīga atpūta. Viss rodas salīdzinot.

Anita
Anita

Redz viņiem pašie ir grūti,viņiem ir jāatpūšas!! A bērni lai visu dienu sēž tajās sasodītajās maskās! Ja jau tas ir nekaitīgi un nav grūti bērniem,tak lūdzu, strādājiet pilnu slodzi,kā to esat likuši darīt citiem un gribat uzlikt bērniem!

Anita
Anita

Mediķiem nav viegli,bet…vai domājat,ka piem.krāvējiem vai pārdevējiem ir vieglāk?