“Saskaņas” Daugavpils mērs Elksniņš domājot par jaunas partijas veidošanu

Andrejs Elksniņš
Andrejs Elksniņš

Partiju “Saskaņa” pārstāvošais Daugavpils mērs, bijušais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš varētu veidot jaunu politisko spēku – pilsētas partiju, atsaucoties uz politiķa teikto vietējā radio “Alise+”, vēsta “Latvijas Avīze”.

Elksniņam esot padomā veidot vietējo partiju, kādas jau gadiem darbojas Liepājā un Ventspilī, apvienojot profesionāļus un vietējos dažādu jomu līderus. “Daugavpilī ir nepieciešams jauns politiskais spēks, kuram būtu autoritāte pilsētā,” izteicies Elksniņš.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) jaunas politiskās partijas veidošanu neplāno sasteigt – vispirms viņš iecerējis izveidot pilsonisko kustību, kas tikai pēc tam varētu pāraugt politiskā partijā, un, izvērtējot sabiedrības atbalstu, nākotnē Elksniņš varētu lemt par turpmākām attiecībām ar partiju “Saskaņa”.

Politiķis klāstīja, ka, vadot Daugavpils pilsētas domi, viņš redz, ka “pilsēta ir nomākta ar dažādiem kašķiem, pretrunām, pilsētas dalīšanu un iedzīvotāju šķirošanu no politiķu puses”. Elksniņš teica, ka jau kopš stāšanās mēra amatā lolo vīziju, ka pilsētā varētu attīstīties pilsoniski aktīva kustība, kas būtu gatava piedalīties pilsētā notiekošos procesos un attīstības vīzijas izstrādē.

“Faktiski ir jārunā par kustības veidošanu, sabiedriski aktīvu iedzīvotāju kopuma izveidi, kas varētu darboties dažādās formās. Viena forma ir sabiedriskā organizācija vai domubiedru grupa, kas varētu nākotnē pārtapt arī par pilsētas politisko partiju,” pauda Elksniņš.

Viņš uzsvēra, ka tas ir nepieciešams, jo, paskatoties gan Saeimas, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus, tajās dominē tikai divi politiskie spēki, bet pilsētai ir nepieciešams būt neatkarīgai no valsts mēroga.

Jautāts, kurā brīdī plāno šo kustību veidot, Elksniņš teica, ka ar šo paziņojumu jau ir spēris soli un tagad visiem iedzīvotājiem ir iespēja paust savu pozīciju un kustībai pievienoties. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka šī pilsoniskā kustība pārvērtīsies biedrībā. Elksniņš uzsvēra, ka viņa mērķis ir apvienot aktīvus cilvēkus, profesionāļus, dažādu jomu līderus un politiķus, lai uzlabotu dzīvi Daugavpilī un panāktu iedzīvotāju lielāku iesaisti rūpēs par savu pilsētu, savukārt viņa paša loma šajā procesā varētu iezīmēties vēlāk.

Uz jautājumu, vai līdz ar to viņš plāno stāties ārā no “Saskaņas”, Elksniņš norādīja, ka ir jārealizē ideja par iedzīvotāju kustību un partijas veidošanu. “Mani lēmumi nākotnē būs atkarīgi no iedzīvotājiem, viņu iesaistes un aktivitātes,” teica Daugavpils domes priekšsēdētājs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar