Sanita Upleja-Jegermane atsauc savu atkāpšanos no amata SEPLP pēc sarunas ar Valsts prezidentu

Sanita Upleja-Jēgermane

“Paldies Valsts prezidentam par atbalstu un publiski apstiprinu, ka atsaukšu savu paziņojumu par amata atstāšanu. Turpināšu darbu pēc vislabākās sirdsapziņas,” platformā “X” raksta Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekle.

Valsts prezidents norādījis, ka vienojies ar Upleju-Jegermani par viņas darba turpināšanu SEPLP līdz viņas pilnvaru beigām. Aprīlī Valsts prezidenta kanceleja organizēs diskusiju par sabiedriskajiem medijiem un Uplejas-Jegermanes aktualizētajām problēmām.

Komentējot to, kāpēc domas mainījušas, Upleja-Jegermane sacīja, ka, pirmkārt, viņu pozitīvi pārsteidza sabiedriskā reakcija. Otrkārt, to ietekmēja Saeimas deputātu un Latvijas Radio paustās bažas par iesākto darbu pēctecību, kuras uzklausot Upleja-Jegermane jau bija gatava strādāt līdz brīdim, kamēr atrod jaunu padomes locekli. Taču punktu šaubām par palikšanu SEPLP pielika Valsts prezidenta aicinājums.

“Valsts prezidents mani uzrunāja un aicināja palikt. Es, protams, to novērtēju un uzskatu par pienākumu palikt un strādāt,” teica Upleja-Jegermane.

Taujāta par to, kā viņas rīcība turpmāk ietekmēs mikroklimatu padomē, Upleja-Jegermane teica, ka tas, visticamāk, atstās zināmu iespaidu, vienlaikus norādot, ka mikroklimats arī iepriekš nav bijis ideāls.

Uplejas-Jegermanes pilnvaru termiņš ir līdz 2025. gada augustam, līdz ar to paredzams, ka viņa varēs aktīvi iesaistīties tajā, lai SEPLP ievērotu Nacionālās drošības koncepcijā (NDK) noteikto punktu par valodu lietojumu sabiedriskajos medijos. Padomes locekle apstiprināja, ka pie šī jautājuma būs jāstrādā, kā arī pauda gandarījumu, ka viņas rīcība to ir aktualizējusi. “Es uzskatu, ka līdz šim nebija pietiekami aktīvs darbs,” sacīja Upleja-Jegermane.

Kā vēstījām iepriekš, 5.martā Upleja-Jegermane paziņoja, ka nolēmusi atkāpties no amata, jo viņai esot “atšķirīgs viedoklis gan SEPLP iekšienē, gan arī no sabiedrisko mediju valdēm par krievu valodas klātbūtnes samērīgumu sabiedriskajos medijos un par Nacionālajā drošības koncepcijā paredzēto risinājumu” (Sanita Upleja-Jegermane: Es atkāpjos principu dēļ – Puaro.lv).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dina
Dina

Un ko tev apsolija , par reveransu ?

Jeblonskis
Jeblonskis

Negatīvā uzpeldēšana?
Perpendikulārā kvadrātsakne?

Gonorata Triperova
Gonorata Triperova

Nemulsini mūs, vienkāršos cilvēkus, ar savu erudīciju.

Gada glezna
Gada glezna

Dāmītei acīm redzot sagribējās publicitāti. Te vietā atgādināt ļoti vecu anekdoti.
Jaunava sūdzas, ka uz viņu neviens neskatās. Veca tantiņa iesaka: – Meitiņ, kad sestdienā ej uz baznīcu, uzvec sakas kamiešos.

Jeblonskis
Jeblonskis

Vecmeita 30 gadus baidijās vai tik zem gultas nau noslēpies “vīrietis”.
Tad nopirka velvienu gultu. A, huļi, varbūtība divkāršojas!

Sencis
Sencis

Tas jau vairs nav nopietni