Sāk dezinficēt Saeimas ēku un meklēt risinājumus attālinātu sēžu nodrošināšanai

Trešdien sākta Saeimas ēku dezinficēšana, jo, kā zināms, ar Covid-19 saslimis deputāts Artuss Kaimiņš. Parlamentārieša neapdomīgās rīcības dēļ vairumam parlamentāriešu nācies pašizolēties.

Tīrīšana turpināsies arī ceturtdien, un darbiniekiem Saeimā ļauts ierasties tikai piektdien. Taču visu šo nedēļu darbs klātienē joprojām būs liegts deputātiem, kuri Saeimā bija vienlaikus ar saslimušo Kaimiņu.Deputātiem izolācijā jābūt līdz nākamajai pirmdienai, taču tiek pieļauts, ka piesardzības dēļ daudzi tautas kalpi vēlēsies darbu turpināt attālināti.

Pilnvērtīgs darbs neatrodoties Saeimā pagaidām nav iespējams, tāpēc deputāti prasa situāciju steidzami labot un nekavējoties nodrošināt iespēju Saeimas sēdes rīkot attālināti.

“Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts norāda: “Šī krīzes dotā iespēja mūsu Saeimai kļūt par e-Saeimu ir izdarāma. Un, mūsuprāt, to vajadzētu darīt pēc iespējas ātrāk.”

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) norāda, ka vēl turpinās darbs, lai sēdes tehniski varētu nodrošināt elektroniskajā vidē, arī viņa sagaida drīzu risinājumu. “Šajā ziņā mūsu domas sakrīt. Tā ir arī mana lielākā vēlme – pēc iespējas ātrāk nodrošināt e-Saeimu,” pauž Mūrniece.

“Kamēr nav nodrošināta attālināta sēžu norise, tās varētu notikt vairākās lielās atsevišķās zālēs klātienē, kur frakcijas sēdētu katra atsevišķi. Sava telpa vai pat vairākas būtu arī neatkarīgajiem deputātiem. Tas nodrošinātu, ka vienā zālē ir mazāks deputātu skaits un debates varētu notikt, tad mēs arī organizētu balsojumus,” norāda Mūrniece.

Taču ne visiem deputātiem šāds risinājums šķiet pareizs.

“Jebkurā gadījumā, ieeja Saeimā ir viena, veidotos drūzma. Es personīgi nesaskatu nepieciešamību mocīties un kaut kā dalīt deputātus pa frakcijām dažādās Saeimas telpās. Es vairāk saskatu, ka ir nepieciešams, ja jau reiz ir runa par šiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, tad novest šo stāstu līdz galam un atrast šo tehnoloģisko risinājumu attālinātam darbam,” norāda JKP Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Arī Valsts prezidents mudina parlamentu bez vilcināšanās atsākt darbu, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Egils Levits uzsver, ka Saeimai iespējami drīz jāapstiprina jaunais ekonomikas ministrs demisionējušā Ralfa Nemiro (KPV LV) vietā.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gunta
Gunta

Iepūtīšot fosgenu , ka neaizmirst izlaist deputātiņus !