Saeimas vēlēšanās Zemnieku savienības un LSDSP kopīgais premjera amata kandidāts būs Viktors Valainis

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) nolēmusi veidot kopīgu apvienību ar ārpusparlamenta esošo Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP), un apvienības premjera amata kandidāts uz 14. Saeimas vēlēšanām būs parlamentārietis Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Apvienības izveidošana ļauj tai startēt vēlēšanās ar pašreizējo nosaukumu – Zaļo un Zemnieku savienība, jo apvienības veidošanai nepieciešamas vismaz divas partijas.

Pēc Latvijas Zaļās partijas (LZP) paziņojuma par izstāšanos no kopīgās apvienības LZS ķērās pie jaunu sabiedroto meklēšanas un trešdien panākta vienošanās, ka tie būs sociāldemokrāti. Viena no vecākajām partijām Latvijā, kas pēc neatkarības atjaunošanas tikai vienu reizi bijusi pārstāvēta Saeimā. 

LZS priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja: “Zinot, ka mums ir daudz zaļu zemnieku, turpinās šīs idejas darboties, mēs esam ārpus Rīgas, LSDSP pilsētā.”

Sociāldemokrāti pirms mēneša jau bija paziņojuši par apvienības “Latvijai” dibināšanu kopā ar partiju “Par cilvēcīgu Latviju”. Nu izlemts apvienību likvidēt un sadarboties ar produktīvāku spēku.

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs piebilda: “Šajā sarežģītajā laikā nepieciešams veicināt konsolidizāciju.”

LZS un LSDSP kopīgais premjera amata kandidāts būs pašreizējais Saeimas deputāts Viktors Valainis.

“Divi politiskie spēki ar stabilām vērtībām, kas dibinājuši šo valsti un atjaunojuši, un arī tagad ir pieprasījums pēc vērtībām,” atzīmēja Valainis. 

Kā zināms, pēc 20 gadu sadarbības izjuka Zaļo un Zemnieku savienība –apvienību pameta Latvijas Zaļā partija (LZP), jo tā vairs nesaredzot iespējas apvienībā sadarboties ar Aivara Lemberga partiju “Latvijai un Ventspilij”. Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs un “zaļzemnieku” līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze gan paziņoja, ka LZP aiziešanai no apvienības ZZS ir cits iemesls. Tas nav zināms. LZP Saeimas vēlēšanās varētu startēt kopā ar Latvijas Reģionu apvienību un Liepājas partiju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Baštix
Baštix

Čalim pietrūkst vispārējās inteliģences. Bija Kaimiņa Suņu būdā kopā ar diviem citiem pajauniem deputātiem, pamatīgi izblamējās visi trīs. Žēl, ka Kaimiņš to epizodi ir izņēmis no YouTube, varēja labi ierēkt.

Viltotais zaķis
Viltotais zaķis

Interesanta kompānija. Ne tur īsti zemnieki, ne īsti sociāldemokrāti.

Apinis
Apinis

𝐌an ir bijuši gadījuma skari ar Viktoru.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Es vēlreiz gribu būt prezidente. Varbūt pievienošos progresīvajiem. Bet tas ketleru pils menedžeris lancmanis arī var. Viņam ar rosijas naudas atmazgātājiem kontakts ir labs. Prātīgs cilvēks

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

bus vainu bondars vai pauļuts, kariņš arī der. Vispār der jebkurš, kas saprot ka latvijai jākļūst par krievijas ofšoru. Vjačeslavs dombrovskis der. Par kandidātu trūkumu sūdzēties nevar

praids
praids

Vāks!
Kāds ta no šā zemnieks?! Un zaļš arī nav.
ZZS jāizvirza par premjera amata kandidātu kāds marsietis. Ja ne zemnieks, vismaz būs zaļš! :D

Luidži
Luidži

Varēja tak bildi labāku ielikt – šajā var redzē ka pamatīgas problēmas ar alko kungam.

Rita
Rita

puikiņi , Didzi Šmitu izvirziet , kam ir valstisks redzējums !