Saeimas priekšsēdētājas amatā šodien izvirzīta un šodien ievēlēta Daiga Mieriņa

Daiga Mieriņa

Saeima trešdien, 20.septembrī, par 14.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Daigu Mieriņu (ZZS).

Par D.Mieriņas kandidatūru 14.Saeimas priekšsēdētājas amatā atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm balsoja 55 deputāti, bet pret – 34 deputāti.

D. Mieriņa 14.Saeimā vada Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju un strādā arī Ilgtspējīgas attīstības komisijā, Mājokļa jautājumu apakškomisijā, kā arī Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijā.

Saeimas priekšsēdētāju ievēlē parlaments no Saeimas deputātu vidus. Saeimas priekšsēdētāja amatu kopš 2022.gada 1.novembra, kad uz pirmo sēdi sanāca 14.Saeima, ieņēma Edvards Smiltēns, kurš šodien atsaukts no amata pēc desmit deputātu priekšlikuma.

Saeimas priekšsēdētājs reprezentē parlamentu, vada Saeimas sēdes un gādā par kārtību tajās, kā arī vada Saeimas Prezidija sēdes. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no viņa biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Satversmē noteiktos gadījumos Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts prezidenta vietu. Saeimas priekšsēdētājs ir Nacionālās drošības padomes loceklis. Padome saskaņo augstāko valsts institūciju un amatpersonu īstenotu vienotu valsts politiku nacionālās drošības jomā.

Būtisks Saeimas priekšsēdētāja amata pienākums ir diplomātisko attiecību veidošana, gan tiekoties ar citu valstu augstākajām amatpersonām, delegācijām un ārvalstu vēstniekiem, gan arī apmeklējot citas valstis oficiālās vai darba vizītēs.

Līdztekus sava amata pienākumiem Saeimas priekšsēdētājs pilda arī deputāta pienākumus un piedalās Saeimas komisiju un apakškomisiju darbā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


36
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gauja
Gauja

Profesionāla katastrofa… kā paveicas Carnikavai tikt vaļā no tās bābas

Ansis
Ansis

Mūrniece godam pārstāvēja Latviju, bet šitā?

jā jā
jā jā

tikai,kad bija jāiet uz Krievijas vēstnievību ar notu,sūtīja Āboltiņu.

Sadists
Sadists

Vai tik nav seriāla varoņa Mieriņa sieva?

Karš un miers jaunā versijā
Karš un miers jaunā versijā

Te notiek klaunāde “Kariņš un Mieriņa”. Vudmens arī varētu uzņemt filmai otro daļu, ar tādu nosaukumu :DD

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Viņai īstais uzvārds ir Kukaine. Es ble čut apmīzos

Vistiņš
Vistiņš

Evika, mīz vēl, vēl.

Štjirļics (Kurnosovs)
Štjirļics (Kurnosovs)

Labi, ka nav kurnosova kā ir garisonam īstais uzvārds

Gada glezna
Gada glezna

Nu gan JV izgāzās kā veca sēta, bet gribēja ZZS ar kājām pamīdīt. Var jau būt, ka JV ir tik stulba, ka šo rokādi uzskata par JV ieguvumu. Nu jau viss iet kā absurda teātrī ar vodeviļas elementiem.

Trakulis
Trakulis

Siliņai vajadzēja blondu partneri saspēlei, citādi dzīve par garlaicīgu, jo par konkrētām lietām saprašanas nav, bet kaut ko gribās. Tātad nezinu kā ar JV, bet blondīnes papriecāsies.

aktieris
aktieris

Kādi tik partneri viņai tur losandželosas laikos nav bijuši

Jefiņš
Jefiņš

Varbūt viņu vajag apmainīt ar Siliņu? Abas blondas starpību uzreiz nepamanīs.

blondais kariņš
blondais kariņš

Tag kāda jēga mainīt? Tiko jau tā, bez lielas starpības visu valdību nomainīja

hmmm
hmmm

Lembergam novaakti labaakie, Daiga lsm intervijaa – mi hotjim hozjaina v latvije nu tak kak u nas v ventspilse. Hozjain skazal – sluga sdelal. :)

estēts
estēts

Vai tie izpūrušie, blondi krāsotie mati ir Krievijas mode?

Jagada maļina
Jagada maļina

Jāseko tak allai pugalai, ko te latvāņu mēdiji dienām un naktīm reklamē

saprotu
saprotu

blondie mati ir Sarkano lukturu valdības logo.

Aleksandrs- Andris
Aleksandrs- Andris

…LAIKS RĀDĪS, CIK ILGI VAR NOTURĒTIES KUMĒDIŅU RĀDĪTĀJU VALDĪBA….

caurumu robešsargs
caurumu robešsargs

Tik ilgi cik ilgi Krievija mūs nodrošinās ar lēto darbaspēku

Visiem izdevīgs kariņš
Visiem izdevīgs kariņš

Nu re, tātad Latvijai arī izdevīgs tas karš. Vienīgi darbaspēks sastāv no sievietēm, vīriešus jau nelaiž ārā no Ukrainas.

Asais
Asais

Ļoti nepatīkama persona, tāpat kā visi zzs komunisti

Vistiņš
Vistiņš

42 591.12 EUR

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Komīšiem nav ne vainas

mjā
mjā

uzjautrinoši vērot ,kā krēsla platums izmaina publisko ‘toņķārtu’ Lemberga piesaukšanā.Te iederās paša A.L. citējums – tad kuram tur var ticēt,bļeģ!

hmmm
hmmm

Es nevaru sagaidiit pirmaas intervijas ar jaunaas latgales tautas republikas dibinaataaju Spruudu, kursh uz politiskaas skatuves saaks spiideet kaa otraas republikas Latvijas briivalsts aizsardziibas ministrs pateicoties Jaunaas Vienotiibas Karinja-Evikas duetam. Lai dziivo latgales straadnieki un darba ljauzhu tauta vai kaa tur padomijaa skaitiija tos paatarus.

ehh
ehh

Es nevaru sagaidīt kad tu iemācīsies lietot garumzīmes un mīkstinājumus, urla.

hmmm
hmmm

aizmirsu piebilst, kursh no opoziicijas paardevaas? mengelsone ? komunjaga burovs skaidrs, bet kursh veel ?

auzbraukšanas instruktors
auzbraukšanas instruktors

Meņģelsone var balsot caurām dienām un naktīm, neesot deputātei.

mandāts
mandāts

Kas to var zināt, kurš tur tagadiņ ar mīksto un, kurš ar cieto.

hmmm
hmmm

muusdienaas saeimas mandaats ir kaa eedniicas karote, kam tik rokaas nav bijusi, kuru pabarojusi, es piemeeram nezinu vai mengelsone tagad ar karoti vai jau atnjemta

īpaši neapdāvinātam
īpaši neapdāvinātam

nomierinies,Menģelsonei karote netika nemaz izsniegta,jo vēlēšanās nepiedalījās.Ko viņai vari piedāvāt?

hmmm
hmmm

Kuutris ir standarta padomju produkts, labaak aprakstiit padomju domaashanu un audzinaashanu nav iespeejams, skaties un klausies Kuutri. Vinji nesaprot kad vairs nav aktuaali, vinji kaa lelles ir tur kur ventspils lellju meistars vinjus noliek. Lemberga kungs, atgaadiniet tak Kuutrim lai muti valjaa never, lai nestaigaa pa intervijaam kur uzdod random jautajumus un jaasniedz nesagatavotas atbildes, tak sen jau jaabuut skaidrs, kuru var laist ganiibaas…

Makaka
Makaka

Tam rozā papagailim tāpat neko nevar uzticēt, jo smadzenes sačokurojušās līdz putna galvas izmēram.

auzbraukšanas instruktors
auzbraukšanas instruktors

55 – balsis, ne -53! Primais vāji izietais pārbaudījums, no kura paliks mieles Latvijas mēroga vendetai. Izbrīna Kūtris, kas īsti nesprot , kas ir slikti un kas – labi. Bez tam kungam pilnīgi nesaprotami, ka visi nav viņa studenti seminārā un viņš nav beznosacījuma autoritāte visiem valsts iedzīvotājiem.

Jefiņš
Jefiņš

Kūtris arī ir muļļa, jo neatbāza, ka ir jāzina kā tie tos miljonus taisa. Vai ir kādi prātīgi paņēmieni vai ir lieli caurumi likumos. Tad tai žurnālistei mute būtu ciet.

slikti/labi
slikti/labi

relatīvs jēdziens,katrā ziņā labs orientieris no kurienes vēji pūš,tikai varēja pagaidīt balsojumu un tad bīdīt ģēlas.Bet arī Mieriņai līdzīga retorika,tikai visi bija noguruši no tā teātra un būtu gatavi ievēlēt pašu Lembergu,lai dotos uz bufeti iestiprināties.