Saeimā vāc parakstus par neuzticības izteikšanu Linkaitam; ministrs atkāpties neplāno

Tālis Linkaits

Saeimas deputāti ceturtdien sākuši vākt parakstus par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K), paziņoja deputāte Ramona Petraviča (LPV).

Iesniegumu par neuzticības izteikšanu ministram parakstījusi Petraviča un vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti, norādīja politiķe. Viņa pieļāva iespēju, ka arī citi parlamentārieši varētu iesniegumu parakstīt.

ZZS Saeimas frakcijas deputāti aicinājuši tuvākajā parlamenta sēdē lemt par satiksmes ministra Tāļa Linkaita (K) demisijas pieprasījumu, informē ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS deputāti uzskata, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos. Parlamentārietis Viktors Valainis pauda, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

Linkaita demisiju pieprasījis arī Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Linkaits atkāpties neplāno

Savukārt pats satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) neplāno atkāpties no amata saistībā ar problēmām sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Linkaits skaidro, ka nav izveidots ārkārtas situācijas mehānisms, kā Autotransporta direkcija (ATD) situācijās, kad kāds pārvadātājs nespēj pildīt savus pienākumus, varētu nodrošināt nepārtrauktību. Tāpat, ministra ieskatā, klibo informācijas apmaiņa par pasažieru tiesībām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Centa
Centa

Vākšana jau te var turpnāties, tikai kaz palicis kri,imali nesodītu vai izmekl\e\sanāvēkl neesošu deputātiņu- pofigisti jau tādus ssavēējā savam priekam un izklaidei. Šis ministrs vismaz kaut ko dara, lai arī ne viss te ir ar saorāta un valsts attīstības pazīmēm. Bet Muižniece… nu tā bezcerības zvaigzne, par to dzirde kāda! neviena klača uz soliņa nepaliek nepamanīta, ko padarīosi, ja pašas galviņa ir tāda ar kuru jāsadzīvio visiem. Bernīņus gan žēl- tajā pofigismāmā un ļurļacībā ne katrs par trauku mazgataju kvalificēsies Par to CE jabūt smukiem un kag nabūs, ja uzdevumi smieklīgi viegli un 5% ja pārcervēcskas mokas bērnam (ierakstīt savu… lasīt vēl »

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Šito kadru tik ar kājām pa priekšu varētu iznest no MK sastāva! Linkait, zināšanai – uzvalks ar mugursomu, faktiski, nav savienojamas lietas, rēcīgi izskatās!

Urzula
Urzula

Vai vēlētājiem nav nekādas teikšanas par Saeimā, valdībā un pašvaldībās sēdošiem politiķiem. Cik reizes un kurās vietās Linkaitis ir ticies ar saviem VĒLĒTĀJIEM, atskatot 2018 gada priekšvēlēšanu kampaņu. Un uz kāda pamata Staķis sēž Rīgas domē un kādas intereses viņš pārstāv, ja ir atteicies no politiskās partijas un tās programmas, ar kuras palīdzību iestūrēja Rīgas domē. Vai mūsu demokrātija un visa vēlēšanu sistēma nav labi izplānota fikcija????? Kur saņemt atbildes par Kariņa nokļūšanu Premjera krēslā un līdz ar to viņa politiskās partijas Vienotības varas sagrābšanu, kurai Saeimas vēlēšanās bija tikai 6% vēlētāju balsis. Kam prasīt atbildes uz šiem jautājumiem??? Saeimai,… lasīt vēl »

Stienis
Stienis

Tieši tā – uz vēlēšanām nevajag iet.