Saeima noraida priekšlikumu iesaldēt augstāko amatpersonu algas

Foto: Saeima.lv

Pirmdien, 23. novembrī, Saeima sākusi galīgajā lasījumā lemt par valsts budžetu 2021. gadam. Deputātiem ir jāizlemj ne tikai par nākamā gada budžetu un trīs gadu budžetu ietvaru, bet arī par 28 saistītajiem likumprojektiem.

Skatot grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, deputāti noraidīja opozīcijas priekšlikumu iesaldēt valsts augstāko amatpersonu algas nākamgad. Iepriekš Saeimā bija vērsusies Valsts prezidenta kanceleja ar aicinājumu Egila Levita atalgojumam 2021. gadā nepiemērot ikgadējo indeksāciju.

Vienlaikus atbalstītās izmaiņas paredz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku vidējā atalgojuma pieaugumu par 21% nākamgad, par 28% – 2022.gadā, par 37% – 2023.gadā salīdzinājumā ar 2020.gadu.

Opozīcija aicināja Izglītības likumā paredzēt sociālo atbalstu pirmspensijas vecumā speciālās izglītības, pirmsskolas izglītības un sporta pedagogiem ar vismaz 25 gadu darba stāžu, ja viņi zaudē darbu skolu tīkla sakārtošanas dēļ. Opozīcijas deputāti norādīja, ka tas nav finansiāli ietilpīga iecere, tomēr priekšlikums tika noraidīts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ēriks
Ēriks

Tik glums saeims, pat ziepēt nevajag, tāpat ielīdīs kam vajag

Stienis
Stienis

Un ir cilvēki – visi, kas vēlēja par šīs valdības partijām, kuri visu šo sviestu reāli atbalsta.

netaču
netaču

Šī saeima… nu paši saproties… kamēr nav praida liktenīgais jautājusms sabalsots- viss te būs pagalam. Augstakas amatpersonas taču ir nieki- tas, kas ir strikti j;aregulē ir tie 3-4 ministru algu saņēmēji daždās padomēs, aģentūrās, birojos, valdēs, kapitālsabiedrības…. Bet tie ir jau politiski angaz”eti amati un kura partija tad to pieļaus…. Ne taču padmju varas atjaunotāja valstī- JKP>