Saeimā ievēlētais “Stabilitātei!” pārstāvis Kovaļenko savulaik krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju

Saeimā ievēlētais partijas “Stabilitātei!” pārstāvis Dmitrijs Kovaļenko pirms vairāk nekā desmit gadiem divās lietās krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju, tomēr sodāmības vairs nav aktuālas.

2013.gada maijā Jelgavas tiesa 1978.gadā dzimušajam Kovaļenko piesprieda 200 stundas piespiedu sabiedriskā darba. No sprieduma izriet, ka Kovaļenko Jelgavā, Miera ielā, pie kāda veikala automašīnā “Volkswagen” glabāja četrās pudelēs nepilnus 20 litrus nelikumīga alkoholiska dzēriena – nezināmas izcelsmes bezkrāsas caurspīdīga šķidrumu ar specifisku smaržu un stiprumu.

Citā lietā 2011.gada aprīlī prokuratūra viņam par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju piemēroja 140 stundas piespiedu darba.

Prokuratūrā apstiprināja, ka minētajai personai abi sodi izciesti un sodāmības vairs nav aktuālas. Saeimas vēlēšanu likumā teikts, ka parlamentā nevar ievēlēt personas, kuras ir sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

Tāpat prokuratūrā apliecināja, ka aktuālu apsūdzību citās lietās pret šādu personu nav.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bijušais klients.
Bijušais klients.

Atklāšu vienu ,,noslēpumu,,, šo deputātu Jelgavā un Jelgavas novada pazīst gandrīz katrs nelegālo cigarešu pircējs.

Tikle
Tikle

Tā taču kvalitātes zīme – ideālais kandidāts cietumu ministram. Te pat paristi līdzi pagaidām netiks

nesaprotu
nesaprotu

Kā par šitādu mordu var balsot?

Stienis
Stienis

Prokuratūra jau nu varēja izteikties precīzāk. Ja likumā teikts “sodāmība DZĒSTA vai NOŅEMTA”, tad tā arī jāsaka, nevis “nav aktuāla”. Tad kā tagad sanāk? Veiklais tirgonis varēja kandidēt vai nevarēja?

levitkucins
levitkucins

Labs. Par šitiem tagad tikai jāraksta, lai novērstu plebeju uzmanību no vīrusa ar nosaukumu “Progresīvie”. Lai latiši domā, ka glorija, rosļikovs un kovaļenko ir drauds valsts drošībai. Tā turpināt

par draudu valsts drošībai
par draudu valsts drošībai

Ja jau ir tā visu laiku sludinātā demokrātija, tad tauta pati izlemj, kas ir drauds drošībai un kas nav. Ja tauta ir ievēlējusi tātad neuzskata ka tur ir kaut kāds drauds drošībai. Man jau vairāk izskatās ka drauds drošībai ir tiem kas 30 gadus pie siles, ka parādās jauni spēki, kurus nevar uzpirkt, iebiedēt, un kuri pie varas esot var sākt tiesāt vecos, par viņu sastrādātajiem *udiem un sataisītajiem parādiem valstij. Protams, tādi cilvēki ir drauds drošībai, bet ne jau valsts drošībai.

kucēnam
kucēnam

Tu esi drauds veselam saprātam.