Šadurskis rosinās augstskolās noteikt minimālo kursu apjomu svešvalodās

Šadurskis

Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (“Vienotība”) piedāvās noteikt minimālo svešvalodās pasniegto kursu apjomu augstskolās. Tas nākotnē ļautu arī ārvalstniekiem strādāt par profesoriem Latvijas augstskolās.

Ministrs Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja, ka viņš gatavs piedāvāt risinājumu ārvalstu akadēmiskā personāla piesaistei un arī augstākās izglītības kvalitātes celšanai.

Viņš skaidroja, ka šobrīd augstskolās vienā programmā var pasniegt līdz 20% no kredītpunktu apjoma Eiropas valodās. Šadurskis piedāvā noteikt nevis maksimālo, bet gan minimālo kursu apjomu Eiropas svešvalodās.

Šobrīd Eiropas valodas augstskolās pasniedz kā svešvalodas un ir daži kursi, kas nav pietiekami. Bet ministra ieskatā, piemēram, bioloģijas studentam daži atslēgas kursi jāpasniedz angliski, lai viņš spētu lasīt periodiku, sekot līdzi datu bāzēm.

Ministrs izvairījās pateikt, kāds varētu būt šis minimālais apjoms. Viņš norādīja, ka tas būs atkarīgs no tā, ko “notirgos” Saeimā.

Savukārt, kad šis minimālais kursu apjoms svešvalodās būs noteikts, varēs arī grozīt valdības noteikumus un ļaut ārzemniekiem, kas pasniedz šādus nepieciešamos kursus, kļūt ne tikai par viesprofesoriem, bet arī tikt ievēlētiem akadēmiskajā amatā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar