Šadurskis: Galvu griešana ir Jaunās konservatīvās partijas DNS sastāvdaļa

reformas izglītībā

Bijušais izglītības ministrs, “Vienotības” valdes loceklis Kārlis Šadurskis aicina Jauno konservatīvo partiju (JKP) un tās līderi Jāni Bordānu “kļūt pieaugušākiem” savā darbībā koalīcijā, jo valdībai ir svarīgi turpināt darbu.

Komentējot pašreizējās izglītības ministres, JKP biedres Ilgas Šuplinskas nostāju, ka Latvijas Universitātes rektora vēlēšanās notika pārkāpumi, un tam sekojošo valdības lēmumu neapstiprināt ievēlēto Indriķi Muižnieku augstskolas vadītāja amatā, Šadurskis sprieda, ka “Muižnieks krita par upuri JKP neveiksmīgai politikai”.

Šadurskis atgādināja, ka JKP jūlijā iebilda pret valdības lēmumu apstiprināt amatā Valsts drošības dienesta vadītāju Normunda Mežvietu. Šadurskis pieļāva, ka Muižnieka neapstiprināšana amatā ir zināma veida atmaksa.

“Galvu griešana ir Jaunās konservatīvās partijas DNS sastāvdaļa,” sacīja Šadurskis.

Viņš sprieda, ka koalīcijā, kurā ir piecas partijas un viens uzvedas kā huligāns, tomēr nepieciešams noturēt valdību, jo ir uzsākti svarīgi darbi, piemēram, administratīvi teritoriālā reforma, kas, pēc Šadurskā domām, ir absolūti nepieciešama.  

“Es gribētu aicināt Bordānu un Jauno konservatīvo partiju kļūt pieaugušākiem un nešantažēt valdību ar neizpildāmām prasībām saistībā ar 2020. gada budžetu,” sacīja Šadurskis.   

JKP augusta sākumā uzstāja, ka nākamgad minimālā alga jāpalielina no 430 līdz 500 eiro un jāceļ neapliekamais minimums līdz 500 eiro (šobrīd neapliekamais minimums ir diferencētais un maksimālais apmērs ir 230 eiro).

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
bargais
bargais

Pridurski! Aizveries!

atmaksa
atmaksa

Šadurskim taisnība, Bordāns ir atriebīgs.

atmaksa
atmaksa

Šadurskim taisnība, Bordāns ir atriebīgs.