SAB atzīst labklājības ministri Petraviču par uzticamu, neraugoties uz iespējamu šmaukšanos ar nodokļiem vīra uzņēmumā

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis izsniegt labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumam, apstiprina Valsts kancelejā.

Likumā minēti septiņi punkti, kāpēc personai tiek liegta pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem. Likums paredz, ka pielaidi nevar izsniegt, piemēram, ja personas rīcībspēja ir ierobežota likumā noteiktajā kārtībā. Tāpat pielaidi nevar izsniegt, ja persona bijusi PSRS vai kādas ārpus NATO un ES esošas dalībvalsts drošības dienesta darbinieks vai aģents.

Pieeja valsts noslēpuma objektiem tiek liegta arī personai, “par kuru pārbaudes gaitā ir konstatēti fakti, kas dod pamatu apšaubīt tās uzticamību

un spēju saglabāt valsts noslēpumu”, kā arī personai, kurai konstatēti psihiski un uzvedības traucējumi, tai skaitā traucējumi alkohola vai narkotiku lietošanas dēļ.

Interesanti, ka SAB, izsniedzot atļauju darbam ar valsts noslēpumu, ir atzinis Ramonu Petraviču par uzticamu un godīgu cilvēku. Ne tik sen virmoja kaislības par to, ka VID saņēmis ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā “Monēta”, kurā finanšu vadītājas amatu ieņēmusi Petraviča, bet uzņēmuma īpašnieks ir viņas vīrs. Pati Petraviča šos pārmetumus kategoriski noraidījusi.

Labklājības ministre šobrīd devusies komandējumā uz Luksemburgu un Šveici un Rīgā atgriezīsies vien 17.jūnijā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mārīte
Mārīte

Roka roku mazgā.Petraviču pāris tīri un balti nomazgāti.

Es un es
Es un es

Beidziet jau musināt tautu. Pielaide noslēpumam nozīmē to, ka DP uzskata, ka personai nav nepareizu nolūku un tā nav ietekmējama ar citu faktoru palīdzību. Acīmredzot tā aplokšņu lieta ir vai nu tik publiska vai caurspīdīga, ka šantāžai nav izmantojama.
Btw kāpēc Mīzīša kantoris to mistisko “pielaidi noslēpumam” nevarētu pārsaukt par normālu zemu ārējās ietekmes faktoru?