RSU profesore: Prezidenta kancelejas nostādne pret Lato Lapsu patiešām rada interesi un aizdomas par Levita personību

Egils Levits

Valsts prezidents Egils Levits pēc tam, kad šodien bija informējis par gada laikā paveikto un iezīmējis plānus turpmākam, atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, kur viens no tiem bija aicinājums izteikt viedokli par nule kā nodrukāto L. Lapsas un K. Bormanes grāmatu “Viltvārdis”.

Taču Levits vienkārši pateica, ka viņam “nav laika veltīt laiku šādiem sacerējumiem”.

Savukārt RSU profesore un politoloģe Ilga Kreituse televīzijas kanālā TV24 sarunā ar Veltu Puriņu pauda, ka pret šo grāmatu neizturas kā pret sēnalu literatūru un labprāt dzirdētu paša prezidenta viedokli –  gan skaidrojumu par diplomu, kādu viņš ir ieguvis, gan par izglītību.

“Es neapšaubu, bet tomēr lasīt prezidenta kancelejas vadītāja Teikmaņa vēstuli, ka Levita kungs aizliedz iepazīties ar saviem izglītības dokumentiem – kāpēc? Man nav nekādu pretenziju – nāciet un skatieties manus izglītības dokumentus, tie arhīvā visi ir. Pašlaik paša prezidenta kancelejas nostādne pret [grāmatas “Viltvārdis” autoru] Lato Lapsu rada neveselīgu interesi un neveselīgas aizdomas par prezidenta personību.

Tāpat arī Kreitusei nav pieņemams tas, ka Levitu daudzi dēvē par nācijas tēvu, pamatojot to ar viņu kā autoru Neatkarības atjaunošanas deklarācijai.

“Es nevaru pieņemt to, ka mēs uzskatām – Levita kungs ir Neatkarības atjaunošanas deklarācijas tēvs un autors. Autors tomēr ir Romāns Apsītis. Levits ir viens no autoriem – tas tā ir, bet nevis priekšā liekams. Tāpēc varbūt tiem, kas šobrīd viņu dēvē par nācijas tēvu, – un to saka Saeimas priekšsēdētājas vietniece [Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla], būtu jāpadomā, cilvēki par to ir neizpratnē.”

Kreituse uzskata, ka Levitam vajadzētu norobežoties no cilvēkiem, kas grib padarīt viņu par kaut ko vairāk, nekā viņš ir bijis patiesībā, jo prezidentam tāpat ir pietiekami daudz reāli padarītu darbu, “lai šiem pielīdējiem pateiktu – pastāviet malā”.

Runājot par valsts pirmās personas padomdevējiem, Levita komandu, Kreituse teica: “Kā zināms, savus palīgus izvēlamies mēs paši. Jeb varētu teikt tā – pasaki man, kas ir tavā komandā, un es pateikšu kas esi tu, kādas tev ir intereses. Un šajā gadījumā tas ļoti spilgti izpaužas.

Un vēl viena nianse – prezidenta kancelejā ļoti lielu toni nosaka tie, kas 90-to gadu sākumā izkaroja sev vietu ne vienmēr [tik godīgi], kā gribētos.”

Valsts prezidenta Egila Levita preses konference par aizvadīto prezidentūras pirmo gadu

Valsts prezidenta Egila Levita preses konference par aizvadīto prezidentūras pirmo gadu

Gepostet von RīgaTV 24 am Freitag, 3. Juli 2020

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Tik haotiskus komentārus pat Delfos neesmu lasījusi, kur neapšaubāmi apgrozās propagandisti bez spējas nodarboties ar propagandu.

Laķu Labsa
Laķu Labsa

A dzelceļš taču mums netraucē, ko?

Arno Lapinato
Arno Lapinato

Desas tirgojat vai ko,

Lamata
Lamata

Lai kā arī censtos L.Lapsam aizvērt muti, viņš vienmēr pamato rakstīto ar dokumentiem. Pat ja tas ir viņa bizness. Arī A.Margēviča Dienā raksta loģikā pamatotus viedokļus. Kaut viņas un Lato sadarbība sen beigusies. Ja debilitāti sasniegusi Latvijā dzīvojošās populācijas spēja analītiski vērtēt sniegto informāciju, tad šim valstiskajam izstrādājumam nav nekādas vērtības ne tagad, ne nākotnē.

Lapsene Latugribis
Lapsene Latugribis

Nu, lai sākumā principā piekrīt un nepaziņo, ka šim cēlajam mērķim
varētu atvēlēt kādus četrdesmit, četrdesmit piecus latus…

Aivars
Aivars

Jaunaa graamata bez maksas!!!

Siltais bralis
Siltais bralis

Te saite ar nopludushajiem epastiem, kuru visu laiku un par kuru visa shii diskusija
Vards un uzvards kopa rakstot. es esmu totāls idiots bet neko tur nevar adrit es vinu atmaskosu es vienigais citiem nav ieksu

Ingrida
Ingrida

Un kada jega? Vai kas mainisies?

Alda
Alda

Ja interesanti kaa lietas notiek aizkulisees. Nedomaaju, ka tas LL melo tik shausmigi. Nekad jau to negribas ticet.

Ingrida
Ingrida

lapsa punkts kom bom bom

Jurgis
Jurgis

Hmm…Nez, kā viņi tikuši pie šiem epastiem? Hakeri? Nodevēji PrAE?

Svens Bens
Svens Bens

Nezinu. Bet taa ir bumba. metamaa un mana

Ingrida
Ingrida

lapsa . Comes i duriks man ui labb

Kekss
Kekss

Izlasīju tos materiālus . Vai tiešām viņš ir tik tīrs, ka neko vairāk nevar sameklēt? Viss uzrakstītais nav ne pusi vērtīgs viena Levita mela par izglītību. Jāatzīmē, ka Lapsa ir PR biznesā. Kā šīs vietnes radītāji skatās uz Ījabu? Oficiāli “neitrāls” politologs, izrādās, gadiem mānīja tautu ar melīgu propagandu un analīzēm, un beigās par labu darbu saņēma posteni Eiropā. Lūk tas ir jāmāk – saņemt naudu no valsts un melot partijas uzdevumā…

Katrina
Katrina

Izlasīji jau vairākus terabaitus epastiņu? :)

Svens Bens
Svens Bens

Liepniek, tas ir whataboutisms un demagoğija. “Un kā ar to, šito, Jāni, Pēter, un kāds tu pats?” Jā, Egils, Ivars uttt. arī ir viltvārži. Jā. Bet ne par viņiem šodien šī vietne. Tai nav arī pilnīgi nekāda sakara ar grāmatu. Tajā varam uzzināt, ka autors LL ir blēdis un melis un prostitūts. Attiecīgi viņš ir diskvslificējams kā publicists, kauna zīmi pats sev iededzinăjis. Viņa darbus vairs nelasām un boikotējam, pat ja tur ir fakti un patiesības, lai attīrītu vidi no blēžiem un liekuļiem.

Ingrida
Ingrida

lato jā, es esmu idiots, ka visu laiku rakstu šo saiti. bet ir pilnmēness un mana galva apmainījusies ar pakaļi

Kurmitis
Kurmitis

A ka ta tu i taads? Ko ta reklamee ka nau pasham uguns pakulee

Vilgelms
Vilgelms

Es arii iepazinos ar informaaciju .

Drāznis Stiegris
Drāznis Stiegris

Vai tikai epastini par PRAE biedee nabaga viltvaarzhus un meljus JL un LL. Te buus

Vienkārši Cigle
Vienkārši Cigle

Piedodiet, ka ne patēmu, bet varbūt tomēr. Nācijas tēvu tad nu mēs būtu atraduši, bet no pašas nācijas tūlīt nekas pāri nebūs palicis. Mūsu nācijas turētāji, kā smejies, sev un saviem radiem ( protams) ir radījuši daudzas un dažādas pašvaldību uzturēšanai “vitāli nepieciešamus” ierēdnīšus, tai skaitā tādus nācijas kodola iznīcinātājus, kā bāriņtiesas, piemēram. Ir mums tādi novadi, piemēram, kuros nenotiek nekāda nopietna ražošana vai kāda cita pievienotās vērtības radīšana, piemēram, Pāvilosta, bet domē sēž un aktīvi “darbojās” visi tie paši sistēmas kalpi, kas citās aktīvās pašvaldībās, un tie katru mēnesi saņem savas aldziņas. Principā, darba jau viņiem nekāda lielā nav,… lasīt vēl »

Koments
Koments

Te nav svarīgi, pat kas ir tavi draugi un padomnieki, kaut arī tas nozīmē daudz ko.. Prezidenets nav nekāda privātpersona, kā vecā tante Millija, no tirgus puķu paviljona. Par viņu jābūt zināmam visam, bet mums tas laikam, skaitās jau gandrī kā valsts nodevība.? To laiku, kad Levits brauca projām un kopā ar ģimeni, atceros samērā labi, jo pats tiku pavadījis dažus paziņas, līdz Brestas robežas pārejas punktam… Viņus gandrīz visus mēģināja pirms tam vervēt, kā man tika stāstīts, bet laikam jau stāstīja tikai tie, kurus neizdevās savervēt, bet Levita ģimenes skopajās atmiņās, nekas tāds nav dzirdēts un tad jau tūlīt… lasīt vēl »

Bet
Bet

Tā kā daži nebainīgi jautājumi par izcelsmi un izglītību ir likuši kkam darboties ar nesmukām / ne legālām metodēm, mēģinot apklusināt žurmālistu – VAJAG RAKT. Lato, grāmatu nopirkšu.

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Cilvēk mīļais, tas, ka Levitam nav izglītības un viņš ir visvājākais ES tiesnesis, bija zunāms jau ntos gadus. Raduraksti īpaši neinteresē. Levits ir viltvārdis. Taču tā jaunizdotā burtnīca īpaši neinteresē nevienu, kur nu vēl kādas likt pretdarboties pret grāmatu. Cita lieta šir viltvārdis, blēdis un noziedznieks, kurs uzdodas par zurnalistu. Viņš ir 20 gadus grāvis Latvijas mediju telpu, morālo klimatu, uzticēšanos, manipulējis ar sabiedribu, ja, netiesi ari tukstosiem cilveku licis izbraukt no valsts, jo nav varejushi paciest dzivi padomiska meslu bedre, ar mediju vidi, kuru veido tads zaglis un melis kaa shis tips: Jā, kopumā jā. > BET: > 1)… lasīt vēl »

Lailite
Lailite

Tapec iesaku palasit un padomat

Drāznis Stiegris
Drāznis Stiegris

Sākums labs, bet tālāk nobruka doma. Kādu Fordu? Kāda PR koncepcija?

Drāznis Stiegris
Drāznis Stiegris

Ari par koncepcijas izstradi Fordam.

Svens Bens
Svens Bens

Ta ir viena no koncepcijam, kuras PRAE gatavoja tas patiesais vaditajs. Nekas sevisks, bet raaada, ka melo, noliegdams saikni.

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Luuk, kur viss aprakstiits

ttttt
ttttt

Noskatījos interviju. Diemžēl vienīgais kas no tā te atreferēts ir RSU profesores daži ”cildinošie” vārdi ”grāmatas” autoram. Reti jau laikam tādus viņam nākas dzirdēt, bet lai arī cik tā dvēsele tumša, kaut kādu balzāmiņu vienalga tā prasa. Tad nu var drusku papriecāties.

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Šis taču ir viltvārži Iesaku

ttttt
ttttt

Šis ir labais! Būs sākusies ”atgaita”. Tie e-pasti ir ļoti interesanti. Lapsu apkaro ar viņa paša ierošiem un kā zināms tā ir pati labākā metode. Godīgi sakot jau kādu laiku brīnījos, kā kaut kas tamlīdzīgs nenotiek.

Aivars
Aivars

Protams, nopludinataja pashrocigi veikta epastu analize nav seviskji augstvertiga (acimredzot strada viens un nav attiecigu iemanu, kamer Viltvardim L. ir vesela padoto komanda PRAE). Tachu galvenais – LL saikne ar PRAE ir neparprotama. Vins ir PRAE viens no faktiskajiem, ja ne pats galvenais vaditajs. Lidz ar to – divkosis, melis un viltvardis. Talakais butu darbs zhurnalistiem, atsjketinat shos terabaitus informacijas, izvilkt svarigako un beidzot izslegt sho bleedi no mediju aprites par 100%.

Arno Lapo
Arno Lapo

Vienvārdsakot, diezko labi nav. Būs (solījuši) LTV, LNT un LETA. Tas arī viss. Kaut kāda stulba diena, Cēsīs vēl laiž raķeti par godu simtgadei. Paņemšu 2 A komandā. Vairāk nav ideju. Db un NRA zvērēja, ka nav kam.

P. Strautmanis Naudgribis
P. Strautmanis Naudgribis

Temats diezgan nekaitīgs, taču man nav nekādu īpašu zināšanu par šo nozari. Savukārt pielikt savu vārdu tam, ko uzrakstĪjis kāds cits tā nav gudra privātā zīmola pārvaldīšana.

Arno Lapinato
Arno Lapinato

Tad vēl laikam tomēr jāpasaka, ka tā ir sponsorēta sadaļa.

Raimonds Ošlapa Vaidelotis
Raimonds Ošlapa Vaidelotis

Lapu Arni, Tu? :)

Ingrida
Ingrida

Lapunkts . trala trala tarala Studentins atgriezies

Ipiķi
Ipiķi

Man atkal rada aizdomas, kur visus šitos naftalīnus puar+kūmiņi+centri var izrakt un kā iedarbināt pūst pretvalstisku tuftu.

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Palasiet paša Lapsas blogu, tiesi par sjo teemu

Ingrida
Ingrida

La punkts kom. man tikai paldies teiksit ka es to izdariju

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Levits, protams, ir viltvārdis. Bet palasiet paša autora blogu – šis cilvēks ir blēdis un melis, vada pr uzņēmumu un uzdodas par žurnālistu. Vins nav pelnijis, ka vina vardu piemin medijos saistiba ar zurnalistiku.

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

Lato Lapsa ir malacis

Vakardienas kompots
Vakardienas kompots

beee