Levita kancelejas vadītājs piedraudējis „Viltvārža” autoram ar kriminālsodu par „prettiesisku privāta rakstura informācijas iegūšanu un publicēšanu”

Egils Levits

Valsts prezidenta Egila Levita kancelejas vadītājs, iepriekšējais padomju tautas tiesnesis un diplomāts Andris Teikmanis vēstulē piedraudējis drīzumā gaidāmās grāmatas autoram ar kriminālsodu par „prettiesisku privāta rakstura informācijas iegūšanu un publicēšanu”, – tas izriet no A. Teikmaņa vēstules, kurā viņš „Egila Levita kunga uzdevumā” arī atteicis drīzumā gaidāmās grāmatas „Viltvārdis” autoram iespēju iepazīties ar dokumentiem, kas viestu skaidrību par šaubas radošiem pašreizējā valsts galvas biogrāfijas faktiem.

Vēstulē, ko Lato Lapsa publicējis sociālajā tīklā Facebook un kura pretēji ierastai lietvedībai nav noformēta uz Valsts prezidenta kancelejas veidlapas, A. Teikmanis vairākkārt norādījis, ka tieši E. Levita uzdevumā atsaka ne tikai informācijas sniegšanu, bet arī atļaujas došanu iepazīties ar dažādiem valsts iestāžu rīcībā esošiem materiāliem.

Kā izriet no A. Teikmaņa vēstules, prezidents nav ieinteresēts tajā, lai kāds pārbaudītu datus par viņa gūto izglītību un sacerētajiem zinātniskajiem darbiem: „Egila Levita kunga uzdevumā, atbildot uz Jūsu 2020. gada 3. janvāra vēstuli, informēju, ka Egils Levits nesniedz Jums atļauju Hamburgas Universitātē iepazīties ar viņa zinātniskajiem darbiem, kā arī nesniedz Jums atļauju Hamburgas Universitātē iepazīties ar viņa iegūtajiem izglītības dokumentiem un dokumentiem, kas apliecina viņa apgūtos kursus attiecīgo izglītības programmu ietvaros.”

Publiski ir izskanējušas ziņas, ka E. Levita runu un rakstu krājums „Valstsgriba” pērn izdots ar nopietniem autortiesību pārkāpumiem, un A. Teikmaņa vēstulē norādīts, ka par šo tēmu prezidents izteikties atsakās: „Egila Levita kunga uzdevumā, atbildot uz Jūsu 2020. gada 4. janvāra vēstuli par grāmatu “Valstsgriba”, informēju, ka Egils Levits neplāno Jums sniegt informāciju vai atbildes par grāmatas “Valstsgriba” sagatavošanu un izdošanu.”

Sabiedrībā ilgu laiku ir izskanējušas dažādas versijas par to, kāda īsti pilsonība vai pat vairākas pilsonības ir bijušas un ir tagadējam valsts prezidentam. Izrādās, ka arī par šo jautājumu E. Levita nostāja ir skaidra – sabiedrībai par to nekas precīzi nav jāzina. „Egila Levita kunga uzdevumā, atbildot uz Jūsu 2020. gada 5. janvāra vēstuli, informēju, ka Egils Levits nesniedz Jums atļauju iepazīties ar Vācijas Federatīvās Republikas varas iestāžu rīcībā esošo informāciju par viņu,” raksta A. Teikmanis, piebilstot, ka sabiedrībai pietiek ar E. Levita intervijās teikto par šo tēmu.

Tāpat vēl aizvien tiek izteiktas dažādas versijas par to, kādā veidā E. Levitam ar ģimeni 1972. gadā izdevās izceļot no Padomju Savienības, taču arī par šo tēmu prezidents vēlas ne tikai klusēt, bet arī nepieļaut, lai tiktu publiskoti arhīvu materiāli. „Egila Levita kunga uzdevumā, atbildot uz Jūsu 2020. gada 6. janvāra vēstuli, informēju, ka Egils Levits nesniedz Jums atļauju Latvijas nacionālajā arhīvā iepazīties ar Iekšlietu ministrijas Vīzu un ārvalstu pilsoņu reģistrācijas nodaļas Jonasa Levita ar ģimeni emigrācijas lietu, kas datēta ar 21.01.1970. – 21.06.1972,” raksta E. Levita kancelejas vadītājs.

A. Teikmanis vēstulē arī izteicis nepārprotamu brīdinājumu par to, ar ko var beigties informācijas vākšana par pašreizējā prezidenta biogrāfijas noslēpumiem: „Vēlos uzsvērt, ka prettiesiska privāta rakstura informācijas iegūšana un publicēšana jeb nelikumīgas darbības ar fiziskās personas datiem ir kriminālsodāma darbība, par ko var tikt piemērots Krimināllikumā paredzētais sods.”

Šī vēstule pilnā apmērā ir publicēta arī jaunās grāmatas interneta vietnē  www.viltvardis.com. Interesanti, ka tieši pēc vēstules un citas informācijas publicēšanas par gaidāmo grāmatu šī vietne trešdienas vakarā piedzīvoja apjomīgu tā saucamo DDoS uzbrukumu, līdz ar ko vairākas stundas tās darbība bija paralizēta.

Savukārt Lato Lapsa sociālajā tīklā Facebook ir ievietojis šādu ierakstu: „Liels paldies, godātie jaunās grāmatas vietnes www.viltvardis.com lasītāji un komentāru autori! Ir tiešām patīkami apzināties, ka grāmata ir radījusi tik lielu interesi, vēl nemaz neparādoties grāmatnīcu plauktos, un ka ir tik daudz tās saturā tik ļoti ļoti ieinteresētu ļaužu. Arī sekmīgi pārlaistais DDoS uzbrukums lapai un manai necilajai personai veltīto komentāru gūzma rada patiesu gandarījumu par paveikto un dod vēl papildu impulsu strādāt pie grāmatas otrās daļas. Liels visiem paldies! Grāmatnīcās “Viltvārdim” vajadzētu parādīties jau nākamnedēļ. Meli vienmēr nāk gaismā.”

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kremļa Kranči Kauc !
Kremļa Kranči Kauc !

Tiem nepatīk patriotisks Latvijas prezidents.

Bet
Bet

viņš nav tautas vēlēts prezidents !

Vizma
Vizma

Nu nezinu runa jurista ne visi saprot tas fakts bet lai būtu kartība mums kartībā jāsaved valsts likumi un nodokļi, jo daudz kas piepūsts sapaūsts realitātē tā nav un bez darba nav nekā un jastrādā visiem gan auksti stāvošiem gan maziem un katrs darbs ir vajadzīgs

Lamata
Lamata

Un kas jādara karsti stāvošiem, ne tikai ” auksti sapaūstiem” eksemplāriem ?

Valdis
Valdis

Manuprāt levits nav privatpersona bet gan pastalinu tautas tevs un tevam no saviem berniem nav ko slept it seviški šāda situacija kad vīnam ir pielaides valsts un visiem nato noslepumiem un vina pienakums ir atspekot izteiktās aizdomas publiski publicejot visu informaciju par aizdomīgo par sevi ! Bet ja nu šis cilveks ir čekas aģents ?

Janis
Janis

Ir tāds jānis zemrukis, kas dzīvo Hamburgā un kas var un grib iepazīties ar likumīgu Dr. Hr . Levits iegūšanu. Jau sazinājies ar Hamburgas universitāti. Ļoti drīz būs rakstiska atdilde ar visām publikācijām:) nu vai čekiem. Ko tur daudz stresot……

Indriķis
Indriķis

Maskavai un tās sulaiņiem Latvijā nebija nekādas īpašas pretenzijas pret G. Ulmani, Freibergu, Zatleru, Bērziņu un Vējoni, jo tiem latviska Latvija nebija prioritāte. Bet Levitam gan tā ir! Tāpēc viss Maskavas propagandas aparāts ir aktivizēts, lai Levitu nomelnotu. Paldies Dievam, ka mums ir tāds patriotisks prezidents kā Egils Levits ! Tauta to novērtē.

Lamata
Lamata

Jebkurš varēja sekot līdzi E.Levita dzīvei un karjerai. Katram radās daudz jautājumu, uz kuriem nebija iespējams rast loģiskas atbildes. Glums tips ar noslēpumainu biogrāfiju un izglītību. Tas ir viss, kas zināms par viņu. Egila tēva Jonasa vadībā tika nacionalizēti Latvijas uzņēmumi 1940.g. Uz šo dokumentu pamata tika sastādīti “tautas ienaidnieku” un izsūtāmo saraksti. To nosaka loģika un fakti. Par Zālītes sakariem ar VDK var iepazīties Totalitārisma seku izpētes slēdzienā. Katram ir dota iespēja analizēt . Ja apveltīts ar saprātu. Kāpēc tik ļoti NA centās iebīdīt E.Levitu par VP ? Vai tāpēc, ka viņš pats uzsver, ka ir miljonārs, tāpat kā… lasīt vēl »

lapsene
lapsene

Kāpēc jūs vainojat vienu sīku blēdi? Vainīga, piemēram, Māra Zālīte un citi slavinātāji. Tie, kas parakstās kā inteliģence zem Sorosa petīcijām.

Gerda
Gerda

Teikmanīti , paldies par izscilo VILTVĀRŽA reklāmu !

Ome
Ome

Cik precīzi Čehijas mākslniece ir attēlojusi , vai nē , NA sulaiņi ?

Anda
Anda

Vecais padomju laika tiesnesis Teikmanītis vai nav konsultējies ar draugu Peskova kungu par šādu nedemokrātisku vēstules rakstīšanu uz parasta avīžu papīra ?

Anita
Anita

Es domāju, mums Latvijas tautai ir tiesības zināt Latvijas Republikas Saeimas ievēlētā prezidenta dzīves gājumu, tautību izglītību, politisko darbību, lojalitāti pret Latvijas Satversmi un Latvijas tautu un t.t. Izbrīna Teikmaņa kunga retorika, kas atgādina mums ,,draudzīgās,, Krievijas prezidenta administrācijas totalitāro varu.

kalašnikovs
kalašnikovs

Man visu laiku bija sajūta , ka latvijai kārtejo reizi nepaveiksies ar prezidentu! Un tas ir noticīs!