Roberts Zīle nominēts Eiropas Parlamenta viceprezidenta amatam

Roberts Zīle

Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa (ECR), gatavojoties Eiropas Parlamenta (EP) vadības augstāko amatpersonu vēlēšanām janvārī, savā frakcijas sēdē kā vienīgo EP priekšsēdētāja vietnieka jeb viceprezidenta amata kandidātu nominēja ECR ilglaicīgo viceprezidentu Robertu Zīli (Nacionālā apvienība), informēja grupas pārstāvji.

“Esmu pagodināts pieņemt Eiropas Parlamenta viceprezidenta amata kandidāta nomināciju. Lai arī līdz janvāra slēgtajam balsojumam EP sesijā vēl jāpastrādā, ir gandarījums, ka Baltijas deputātu loma pirmo reizi ir novērtēta arī šādā veidā,” norādījis Zīle.

Zīle, kurš strādājis visos EP sasaukumos kopš 2004. gada, ievēlēšanas gadījumā kļūtu par pirmo Baltijas valstu deputātu augstajā amatā.

EP augstāko amatpersonu ievēlēšanas kārtību nosaka EP reglamenta 15. pants. Parlamenta vadību, tostarp 14 priekšsēdētāja vietniekus pēc noteiktas metodes ievēlē aizklātā balsojumā parasti vairākos balsojumos. Priekšsēdētāja vietnieku pienākumos ietilpst plenārsēžu vadīšana, aizstājot EP priekšsēdētāju, viņi ir arī EP Prezidija biedri.

Šī parlamenta struktūrvienība ir atbildīga par EP provizoriskā budžeta projekta iestrādes sagatavošanu un visu administratīvo, personāla un organizatorisko jautājumu kārtošanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Māris
Māris

Man Zīle nepatīk!!!!! Ko viņš labu Latvijai ir izdarījis sēžot Eiropas parlamentā???? Labi patusējis eirobirokrātu kompānijā???? Cik prasmīgi un lietderīgi Latvijā ir izsaimniekoti Eiropas piešķirtie naudas līdzekļi, kuru apjoms jau ir 20 miljardi eiro. Kāpēc mums 50% cilvēki Latvijā ir nabagi???? Kur ir pievienotā vērtība tiem 20 miljardiem???? Nacionālā apvienība pie varas jau ir vairāk nekā 20 gadus???? Un tā klusi un apmierināti saplūst varas politisko partiju pašapmierināšanās kartelī.

Ralfs
Ralfs

A man Zane no blakus dzīvokļa nu ļoti patīk.. un naudu neprasa..

Stienis
Stienis

Tad tā arī būtu teicis, ka tev nepatīk NA. Ko Zīle ir izsaimniekojis? Vai tu vispār saproti, ar ko nodarbojas parlaments? Tas ir likumdevējs. Viss, ko deputāts var ietekmēt, ir posmā, kad notiek likumprojekta lasījums, nākt klajā ar priekšlikumiem vai arī iesniegt pamatojumus, kāpēc būtu jāgroza jau esošs tiesību akts. Neviens EP deputāts nevar tiešā veidā ietekmēt, kā tiek tērēta ES nauda savā valstī. Esmu pilnīgi vienaldzīgs pret NA… tieši tāpat, kā pret jebkuru citu tā dēvēto partiju. Bet Zīle tajā NA vēl ir visnotaļ saprātīgi domājošs politiķis. Otrkārt, tik bezjēdzīgi, bezatbildīgi un tik lielos apmēros kā Krišjāņa valdībā valsts… lasīt vēl »