Rīgas mēram un vicemēriem kopā būs 11 padomnieki

Rīgas mēram un viņa vietniekiem kopumā būs 11 padomnieki, pirmajā Rīgas domes sēdē atklāja Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Pēc viņa izvirzīšanas mēra amatam, opozīcijas deputāti uzdeva dažādus jautājumus par mēra amata kandidāta un koalīcijas plāniem Rīgas domes darba organizēšanās un izvirzīto mērķu sasniegšanā.

“Saskaņas” deputāts Andris Morozovs jautāja par to, cik padomnieku būs topošajam mēram un iecerētajiem vicemēriem.

Staķis atbildēja, ka viņam būs pieci padomnieki, domes priekšsēdētāja vietniekam Vilnim Ķirsim (V) – trīs, Edvardam Smiltēnam (NA/LRA) – divi, Lindai Ozolai (JKP) – viens.

Staķis informēja, ka no oktobra vidus viņa biroja vadītāja būs Evija Celma, bet padomnieks komunikācijas jautājumos – Aleksis Zoldners.

Topošā mēra padomniece domes darba organizēšanā būs Ieva Graudiņa, padomniece sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un apkaimēm būs Vladislava Šķēle, bet juridiskā padomniece – Dace Spaliņa.

Staķis uzsvēra, ka atšķirībā no “Saskaņas”, kas dažādās iestādēs un pašvaldības uzņēmumos slepus iecēla fiktīvus konsultantus, padomnieki tiks darbā pieņemti oficiāli uz skaidriem noteikumi un noteiktu atalgojumu.

Kā zināms, jaunajā Rīgas domes koalīcijā darbosies “Attīstībai/ Par”/ “Progresīvie” (APP), “Jaunā vienotība” (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

Koalīcijas partneri vienojās, ka Rīgas domes priekšsēdētājs būs Staķis, viņam būs trīs vietnieki, kas pārstāvēs pārējos koalīcijas sadarbības partnerus.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP – Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteju.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no APP ievēlēti 18 deputāti, no “Saskaņas” – 12, no JV – desmit, no NA/LRA – septiņi, no “Gods kalpot Rīgai” – pieci, bet no Latvijas krievu savienības un JKP – pa četriem deputātiem.

Rīgas domes 1. sēde

Gepostet von Rīga.lv am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vaira
Vaira

Tad kora dziedātājs Staķītis tas dumjākais , ka vajag 5 padomniekus ?

Lamata
Lamata

Ne jau Staķītis to izdomāja, bet koalīcijai bija jāiekārto savi cilvēki labi apmaksātās vietiņās.

Vilks
Vilks

Neko gudras jau tās sejas neizskatās.

Vilks
Vilks

Kas,viņi visi no palīgskolas?Ja paši nespēj domāt tad vajag laist pie varas cilvēkus kas beiguši normālas skolas un kam nevajag padomu par to kura ir labā un kura kreisā roka!

gramma
gramma

Varēja taču katram vismaz 11 p[adomniekus- tur jau rinda izveidojusies! Galvenai, lai tiepadomnieki būtu kaut kas no tās mēdiju dzeltenās zampas un NVO, un tradicionāli neko nejēgtu no darājamiem darbiem amatos… tas te galvenais, lai tikai plivinātos kaut kur kaut kā… Kas vainas valsts preizdentam ar savu padomb nieču haremu… pavisam labi, uun ne grama sajegas par passauli zem kājām