Rīgas domē atjaunos Pretkorupcijas komisiju

Rīgas dome

Lai veicinātu Rīgas pašvaldības pretkorupcijas stratēģijas izpildi, izpratni par ētiku, interešu konflikta novēršanu, trauksmes celšanu un iekšējās kontroles sistēmas pilnveidi, plānots atjaunot Pretkorupcijas komisijas darbību, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Gala lēmums par komisijas izveidi būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Plānots, ka komisija izstrādās pašvaldības pretkorupcijas stratēģiju, noteiks tās mērķus un rīcības virzienus.

Komisijas kompetencē būs interešu konflikta novēršanas un trauksmes celšanas sistēmas uzraudzība, labas pārvaldības principu ieviešana interešu pārstāvības procesa atklātībā, ētiskuma un godprātības stiprināšana un veicināšana pašvaldības pārvaldē.

Rīgas dome pagājušajā gadā pieņēma Rīgas pašvaldības pretkorupcijas stratēģiju 2022.-2025.gadam. Stratēģija nosaka pašvaldības darbības un attīstības virzienus korupcijas novēršanas jautājumos un ir turpinājums iepriekšējā plānošanas periodā noteiktajiem prioritārajiem korupcijas novēršanas pasākumiem.

Stratēģijā iekļauta informācija par esošo stāvokli korupcijas novēršanā pašvaldībā, norādīti rīcības virzieni un konkrēti uzdevumi izvirzīto mērķu sasniegšanai, to izpildē iesaistītās puses, kā arī sasniedzamie rezultāti korupcijas novēršanai.

Rīgas pašvaldības pretkorupcijas darbā vispārējais stratēģiskais mērķis ir nodrošināt pašvaldības darbu sabiedrības interesēs atbilstoši labas pārvaldības principiem.

Pašvaldība izvirzījusi trīs stratēģiskos mērķus – efektīva iekšējās kontroles sistēma, kas nodrošina patstāvīgu neatbilstību identificēšanu un atklāšanu, pilnveidota cilvēkresursu vadība, veicinot ētiskumu un mazinot interešu konflikta un korupcijas riskus, kā arī atvērtās pārvaldības principu iedzīvināšana pašvaldības darbā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bumbum
Bumbum

Vai Ķirsis būs priekšsēdētājs?

Jeblonskis
Jeblonskis

Tas ir tikpat smieklīgi kā:
Saeimas Ētikas Komisija
Militārā Inteliģence ((c) George Carlin)
Tautas Partija
Mākslīgais Intelekts
Rīgas Tehniskā Universitāte

ffff
ffff

ušakova laikos arī savējie zagļi tur bija ielikti

levitkucins
levitkucins

Vaig tak attīstībaspar caurkritējus kaut kur iekārtot. Bondariņš, pauļutiņš uc paši darbiņu atrast nevar