Riekstiņš: Mana vidējā profesionālā izglītība ir labāka par daža laba divām augstākajām

Sandis Riekstiņš

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs, 13.Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš (JKP) TV24 raidījumā “Uz līnijas” skaidro, kāpēc nekaunas no tā, ka viņam, strādājot tik atbildīgā amatā, ir tikai vidējā profesionālā izglītība.

Atbildot uz kāda skatītāja jautājumu, vai ieņemot tādu amatu bez izglītības, Riekstiņam nav kauna no skolotājiem un vai viņš rudenī neplāno iet mācīties, IZM parlamentārais sekretārs ar smaidu sejā teica:

“Es esmu trīs gadus uz šo jautājumu atbildējis un atbildēšu vēl vienu reizi, lai beidzot viss visiem ir skaidrs. Tad, kad esi uzņēmējs – strādā, maksā nodokļus, uzturi šo ierēdniecību, tev goda rakstus raksta par to, ka tu tur labi visu dari, viss ir kārtībā. Tu esi savējais, viss ir kārtībā, turpini strādāt, turpini maksāt, piedalīties šajā valsts aparāta uzturēšanā. Tad, kad tu redzi, ka valsts aparāts varbūt īsti nestrādā tā, kā tev šķiet kā vajadzētu no uzņēmēja puses, un tu tomēr nolem, ka iesi iekšā pats un mēģināsi kaut ko mainīt, tad tev saka – zini, nē nē, paga, viss ir labi, bet tev izglītības nav, frizūra ne tāda, tu ne tā runā, ne tā smaidi – nē, nē, mēs paši tiksim galā, tu turpini strādāt un nest mums augli. Šis, manuprāt, ir tā mazliet divkosīgi.

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāra pienākums ir nodrošināt saikni starp parlamentu un Izglītības un zinātnes ministriju. Ja kādam lai sarunātos ir nepieciešama augstākā izglītība, – uz priekšu! – viņš var iet droši studēt un mācīties. Tad, kad es to varēju darīt, man, diemžēl, šādas iespējas nebija – visi nepiedzimst zelta pilīs, kādam ir jāsāk 18 gadu vecumā sevi uzturēt. Diemžēl, tāda ir realitāte. Mums ir ļoti daudz sabiedrībā zināmu cilvēku, kuriem nav augstākās izglītības, arī (..) žurnālisti ar ļoti ļoti augstu un labu reputāciju. Mēs viņiem, nezin kāpēc, nepārmetam, bet tikko cilvēks ienāk politikā, viņš ir slikts de facto ar visu, ar jebko.

Jā, es nekaunos no tā, ka mana vidējā profesionālā izglītība ir šobrīd acīmredzot pat labāka par daža laba augstāko, vai pat divām. Paldies maniem skolotājiem!

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24 raidījums “Uz līnijas”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vcb
vcb
Mirja
Mirja

Katrai ķēkšai, kas kļūst par ministri vajag savu mačo un tur nekāda sakara ar izglītību. Tur citas spējas daudz svarīgākas. Un te profesors bez grāda ir acīmredzams. Ttā saikne partejiskā jānodrošina, ar uzņēmēja aptvērienu. Lai arī nav sarpotams kā šādam pašmācībā biznesu apguvušam te tā to ierēdniecību mācīt IZM sakārojies Tā d\amīšu izlase jau gadiem ilgi ir pilnīga bezfilmāsavu princi un atbrīvotāju gaidās.. pat ģeižāns izšpruka gandrīz sveikā… Divas augstskolaas jau tikia sākums un te nevajadzētu tā satraukties- tagas uzņemšana – kam traucētu, ja ministrija tradicionāli no eiropas naudiņas nomaksātu diploma saņemšanu valmierā vai jelgavā, var jau treso vēl paņemt… lasīt vēl »

Kukulis
Kukulis

Vai tad par kadriem neatbild mūsu fantamass , kas ir augtāko kadru iecēlājs?Kur tad plikpaura komentāri?Neticu, ka tas ptu mākslinieks maz zin, kas jādara parlamentārajam sekretāram, bet štrunts par bitēm , ka tik medus, skuķi un puikas rullē! Viena ar govs zvanu kaklā jau pamatigu kluci nolika, skaidrs , ka turpinājums būs tāds pats…

Andrīts
Andrīts

Pie mums svarīga tikai partejiskā piederība.