Reirs: Vienreizēja pabalsta izmaksa 500 eiro apmērā par katru bērnu nebūtu lietderīga

Jānis Reirs

Vienreizēja pabalsta ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu izmaksa nebūtu lietderīga, bet lietderīgāks būtu ikmēneša atbalsts konkrētām iedzīvotāju grupām, otrdien intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

“Domāju, ka lietderīgāk ir atrast, nevis vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā šai kategorijai, bet ikmēneša atbalstu konkrētām grupām, kurām ir jāpalīdz,” teica finanšu ministrs.

Reirs norādīja, ka Covid-19 krīze iezīmē ļoti lielu atšķirību starp iedzīvotāju ienākumiem, tostarp atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem janvārī iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu plāns pārpildīts par 3%. Tas apliecina, ka algu fonds valstī bijis lielāks, nekā iepriekš tika plānots. Pēc VID datiem, gada laikā 90% strādājošo darba alga ir palielinājusies vai nav mainījusies, kamēr 10% tā ir sarukusi.

“”Helikoptera nauda” ir vienreizējs pabalsts, kā saka, ņemat un liecieties mierā. Domāju, ka pareizāk ir atrast grupas, kurām ir jāpalīdz,” sacīja Reirs, piebilstot, ka, piemēram, tas varētu attiekties uz ikmēneša pabalstu vecākiem, kuri saņem dīkstāves pabalstu.

Kā zināms, 8.februārī Nacionālās apvienības (NA) priekšlikums Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu seku mazināšanai piešķirt vienreizēju pabalstu ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu koalīcija izraisīja karstas diskusijas, bet politiķi vēl nespēja nonākt pie kopsaucēja šajā jautājumā.

Sēdē vienojās, ka Ekonomikas ministrija un Labklājības ministrija strādās pie šī priekšlikuma un ierobežojumu precizējuma turpmākās divas nedēļas, ņemot vērā sociālo dimensiju.

Visu sarunu ar J.Reiru var noskatīties ŠEIT.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: skaties.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rolands
Rolands

Reiram visi ir bomži un alkoholiķi tāpat kā Lukašenko

Rolands
Rolands

Tutū

lietderīgi
lietderīgi

Šķiet, ka nekas vairs nespēj šokēt – bet šis, ka bērnu attīstībā ieguldīt nav lietderīgi, pārspēj visu.

Tadeks
Tadeks

Kamēr lems, tikmēr ārkārtas stāvoklis beigsies.

reņģe
reņģe

ne nu beigsies nekā, bet naudas vienalga nebūs. turieties!

Māra Druvaskalne
Māra Druvaskalne

Labdien! Kā tas ir Reira kungs, atsevišķām grupām!? Dīkstāvē sēdošiem dosim, bet pārējie!? Ar ko tie pārējie atšķiras? Vai tiešām domājat ka ar 11.22 var uzturēt bērnu!? Ja ģimenē viens ir strādājošs un aug 2 nepilngadīgi bērni, sociālais pabalsts nepienākas, kā tad!? Tak dodat iespēju arī tiem pārējiem izkulties, rēķiniem nav atlaižu un covid-19. Bērniem daudz vairāk vajadzības sēžot mājās, nekā uz skolu ejot. Nu kur un kam mēs skriesim ko prasīt!?Jūsu rokās vien ir mūsu tautiešu liktenis. Bet nevajag iedalīt bērnus grupās, tam iedosim un tam tomēr nē. Tiešām tā bija laba ideja ka 5 mēnešus katram bērniņam par… lasīt vēl »