Raidījums: Par Pabrika padomnieku kļuvis kādreizējās Šķēles partijas “kases turētājs” Tiesnesis

Aivars Tiesnesis

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) par savu padomnieku pieņēmis Aivaru Tiesnesi (attēlā), kurš savulaik bijis atbildīgs par Tautas partijas finansēm un politiskās darbības koordinēšanu, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Tiesneša pienākumi kā Pabrika padomniekam nav visai konkrēti – pats Tiesnesis saka, ka būs atbildīgs par sagādi un apgādi. Tikmēr Pabriks skaidro, ka jaunā padomnieka pienākumi būs saistīti ar attiecību veidošanu ar pašvaldībām, kurās atrodas vai ir plānoti nacionālo bruņoto spēku poligoni, informē raidījums.

Jaunajā amatā Tiesnesim ir valsts amatpersonas statuss, bet viņa alga sasniedz 2 264 eiro, vēsta Nekā personīga.

«Ja šim cilvēkam nav tik daudz darba, man nav iebildumu pārņemt viņu pie sevis. Jā, viņš ir mūsu partijas biedrs, tuviem cilvēkiem ir jābūt saistītiem ar partiju, tas ir normāli,» Nekā personīga komentē Pabriks.

Tiesnesis pirms gada konsultējis arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP), kuru Tiesneša darbs apmierinājis. Abi esot pārsprieduši Tiesneša pieredzi Tautas partijā, tomēr Pūce uzskata, ka «nav nekā pārmetama, ka viņš ir bijis aktīvs kādā partijā».

«Viņa atbildība bija reģionālo nodaļu izveidi un reģionālās struktūras izvēršanu, kas Tautas partijai ļoti veiksmīgi izdevās,» raidījumam skaidro Pūce.

Pabriks un Tiesnesis pazīstami no laikiem, kad abi darbojās Andra Šķēles dibinātajā Tautas partijā, vēsta Nekā personīga.

Deviņdesmito gadu beigās Tiesnesis bija aktīvs Iecavas pagasta zemnieks, un viņš vienā laikā ar Aigaru Kalvīti darbojās Latvijas piensaimnieku centrālajā apvienībā.

1998.gadā Tiesnesis nolēma iet politikā un no Tautas partijas saraksta iekļuva Saeimā. Vēlāk viņš kļuva par parlamentāro sekretāru Kalvīša vadītajā Ekonomikas ministrijā, sniedza padomus tā brīža finanšu ministram Oskaram Spurdziņam un ieņēma amatus uzņēmumos Ventspils nafta un Latvijas valsts meži.

2005.gadā Tiesnesis kļuva par Tautas partijas ģenerālsekretāru, kas nozīmēja atbildību par partijas finansēm un politiskās darbības koordinēšanu visā valstī. Viņš šo amatu ieņēma arī laikā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atklāja korupciju Bērnu slimnīcas būvniecībā.

Tiesībsargi pierādīja, ka izmaksas bija mākslīgi sadārdzinātas, un procentiem bija jānonāk arī Tautas partijai, kas tolaik bija atbildīga par veselības nozari, atgādina raidījumā. Uz apsūdzēto sola nonāca Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles kursa biedrs Aivars Lisenko, kurš bija Bērnu slimnīcas valdē.

Bērnu slimnīcas korupcijas lieta patlaban tuvojas noslēgumam, jo apsūdzētie pēc daudzu gadu tiesāšanās atzinuši vainu korupcijā. Taču lietā palika neatklāts, kurš Tautas partijā bija devis pavēli sadārdzināt būvniecības izmaksas un iegūto naudu nogādāt partijai, norāda Nekā personīga žurnālisti.

Tiesnesis raidījumam noliedz, ka būtu ko zinājis par īstenoto krāpniecību.

Arī Pabriks Nekā personīga žurnālistiem noliedz, ka Tiesneša pagātne viņā raisītu bažas.

Nekā personīga norāda, ka janvārī paklusām Valsts nekustamo īpašumu padomē iecelts aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons. Pabriks neesot iebildis, ka otrajam cilvēkam ministrijā, tagad būs vēl arī papildu pienākumi rūpējoties par visas valsts nekustamajiem īpašumiem, informē raidījums.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zinātāja
zinātāja

Pabriks arī bija šķēles bandā.