Pusgadu pēc stāšanās amatā IZM pamet Sporta departamenta vadītājs; pirms tam ministriju gada laikā pameta visi vadošie ierēdņi

Šteinbergs

Pēdējo divu gadu laikā Izglītības un Zinātnes (IZM) ministriju pametuši visi vadošie ierēdņi – darba attiecības pārtraukuši divi valsts sekretāra vietnieki – departamenta direktori, viens departamenta direktors un viens nodaļas vadītājs (Izglītības ministriju gada laikā pametuši visi vadošie ierēdņi – Puaro.lv ).

Noslēdzoties pārbaudes laikam, IZM Sporta departamentu ar šodienu, 19.janvāri, atstāj arī līdzšinējais tā vadītājs Vladimirs Šteinbergs.

Viņš uzsver, ka uz ministriju nav devies strādāt “krēsla dēļ”, un pozitīvi vērtē paveikto, tostarp nupat apstiprināto naudas sadales kārtību sporta organizācijām, kā arī sākto darbu pie jaunā sporta skolu finansēšanas modeļa izstrādes.

Skaidrojot aiziešanas iemeslus, Šteinbergs norāda, ka valsts civildienesta attiecības pārtrauktas pēc abpusējās vienošanās, noslēdzoties pārbaudes laikam – laika gaitā izrādījies, ka sadarbība “nav abpusēji apmierinoša”.

Sadarbību ar Šteinbergu IZM izbeigs šodien, 19.janvārī.

Lai nodrošinātu departamenta darba nepārtrauktību, no 20.janvāra tā direktora pienākumus pildīs Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts, informē IZM.

Tuvākajā laikā arī tiks izsludināts konkurss uz Sporta departamenta vadītāja amatu.

Šteinbergs IZM Sporta departamenta vadītāja amatā stājās 2023.gada jūlijā. Līdz tam kopš 2019.gada Šteinbergs ir bijis Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs, pirms tam viņš ir strādājis Latvijas Futbola federācijā un bijis Rīgas Futbola skolas direktora vietnieks no 2013. līdz 2019.gadam. Absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju Sporta un izglītības vadības specialitātē, kā arī studējis maģistrantūrā vadības zinības Latvijas Universitātes Biznesa vadības un ekonomikas fakultātē, specializējoties stratēģiskās vadības un līderības jomā.

IZM Sporta departamenta direktora amata konkursam pieteicās 19 pretendenti, no kuriem 9 pretendenti tika virzīti konkursa otrajai kārtai. Vērtēšanas komisija par atbilstošāko pretendentu amatam atzina Vladimiru Šteinbergu. 

Šteinbergam tika noteikts pārbaudes laiks, kura laikā IZM prasīja “profesionālu pārvaldību”. Pats Šteinbergs apņēmās īstenot Sporta politikas pamatnostādnēs līdz 2027.gadam noteiktos uzdevumus, “lai tie nodrošinātu gan īstermiņa pozitīvu efektu, gan kļūtu par pamatu stabilai sporta nozares attīstībai ilgtermiņā”.

Sporta departamenta vadītāja amats bija vakants kopš 2023.gada marta, kad Sporta departamentu pameta ilggadējais tā vadītājs Edgars Severs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mjā
mjā

Likvidēt IZM!

Jefiņš
Jefiņš

Sen jau vajadzēja, bet ministrijas Pestīšanas armijas līdzinieces pretojas un uzskata, ka vienīgās kopā ar Namsoni un Oliņu glābj pasauli.

grūbu buberts
grūbu buberts

Kārtējā nabadzības apliecība valsts pārvaldei, kas izrādās ir profesija ar nopietnu karjeras plānošanu, sistemātisku izglītošanos un visu pārējo. LV oriģinālais ceļš ar kandidātiem pielāgotiem konkursiem, kur augstākajos amatos nonāk cilvēki “no ārienes” un pēc tam “izlido” atpakaļ, ir nesajēdzīgākais variants no visiem iespējamiem. Civildienesta reformas ar vienīgo iznākumu – jauna algu skala, kurai nepietiek budžeta. Un pats jaukākais – nav neviena politiski atbildīgā, jo valsts pārvaldes principu totālā nezināšana ir politiķu biežākā kondīcija.

Jampidl, jampidl, vau, vau, vau.
Jampidl, jampidl, vau, vau, vau.

IZM ierēdņi ir sajutuši skola 2030 un citu līdzīgu avantūru deguma smaku. Tāpēc IZM kuģi sāk pamest vainīgās vai par vainīgām padarāmas žurkas.

atfutbolēja
atfutbolēja

Vploģju cita Aurora sauc ķēdē un tad jau būs pavisam cita Ziemas pils

Zaglis
Zaglis

Čaksai visu cieņu vajag viņus rotēt, savādāk dažam labam ierēdnim jau nomainījušies kādi padsmit ministri, IZM sporta departamentu vispār vajag reorganizēt.