Pūce ir man labs draugs, gribēju viņu aizsargāt – Bačkurs skaidro, kāpēc melojis par caurlaidi

Andris Backurs

Melošanu Latvijas Televīzijai piektdien atzinis bijušais Rīgas domes deputāts Andris Bačkurs (Latvijas attīstībai). Viņš trešdien noliedza, ka būtu toreiz vēl Varam ministra amatā esošajam Jurim Pūcem devis savu bezmaksas autostāvvietu caurlaidi.

“Mirkļa vājumā es nezināju, ko teikt, un es gribēju aizsargāt Juri Pūci, jo viņš ir mans komandas biedrs un labs draugs,” atzina Bačkurs.

Bačkurs stāstīja, ka melot lēmis pats, nevis tāpēc, ka to licis partijas vadītājs Pūce.

Tikmēr pārbaudi par pārkāpumiem “Rīgas satiksmes” stāvvietu caurlaižu izmantošanā turpina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balšēvics arī piektdien noliedza, ka būtu Pūcem devis sev pienākošos caurlaidi, taču viņam neesot informācijas, vai pagaidu administrācija ministram caurlaidi sagādājusi.

Kā zināms, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ceturtdien, 12. novembrī, paziņoja par savu demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma pēc tam, kad viņa bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis LTV raidījumā “Viens pret viens” paziņoja, ka Pūce viņam uzreiz pēc Rīgas domes vēlēšanām prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Ministrs Pūce pēc tam mēģināja izmeloties, ka komunikācija ar Mičerevski bijusi tikai jokošanās, kā arī apgalvoja, ka divus gadus, kopš nav Rīgas domnieks, Rātsnama stāvvietas nav izmantojis. Taču tie bijuši meli.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV Panorāma

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Inguna Neminska
Inguna Neminska

Sīkas kakkas ….
cikus stabiņus cikas reizes nomazgāt visi šitie peļu mēsli izmaksā ….. apmēram kā savulaik tas knabs par kaut kādu tur pa pusdienlaiku nacpartijas kam tur ubagu nabagam ar kroņa mašīnu pārvadātu skapi izmeklēja.

Stienis
Stienis

Šis būtu īstais brīdis pārbaudīt visas RD izsniegtās caurlaides. Jau gadu desmitiem tur darbojās pazīšanās princips un “roka roku mazgā”.

Neo
Neo

Pūce gan laikam šo par īpaši labu draugu neuzskata, ja jau tā pameta zem riteņiem.

Art
Art

Vai kāds jau ir saskaitījis, cik daudz naudu Pūce valstij nozaga nepērkot caurlaidi uz sava vārda, lietojot cita caurlaidi?
Kāds sods draud par šādu krāpniecību?

Anita
Anita

Politiskajām partijām jāatņem jebkāds valsts finansējums, jo viņiem nekad nepietiks. Ir jāmaina vēlēšanu sistēma, atsakoties no politiskajām partijā un veidojot varbūt profesiju biedrības, apvienības, kas virza savus pārstāvjus Saeimā, kā arī neatkarīgie deputāti no novadiem.