Prokuratūra kritizē Labklājības ministriju par bezdarbību, nenodrošinot naudas atgūšanu no bērnu varmākām

Ģenerālprokuratūras prokurore labklājības ministram Gatim Eglītim (K) nosūtījusi iesniegumu saistībā ar Labklājības ministrijas (LM) bezdarbību, nenodrošinot valsts budžeta līdzekļu atgūšanu no bērnu varmākām.

Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vardarbības vai nolaidības rezultātā cietušo bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai izveidojamas īpašas iestādes vai nodaļas vispārējās ārstniecības iestādēs un valsts budžetā paredzami speciāli līdzekļi. Izdevumus par bērna ārstēšanu un rehabilitāciju sedz valsts un pēc tam regresa kārtībā piedzen no vainīgajām personām.

Vardarbības vai nolaidības rezultātā cietušiem bērniem rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana tiek īstenota atbilstoši LM piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem kopš 2000. gada.

Prokuratūras pārbaudē konstatēts – neskatoties uz to, ka ministrijai no valsts budžeta tiek piešķirti līdzekļi vardarbības vai nolaidības rezultātā cietušo bērnu rehabilitācijai un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteikts nepārprotams pienākums no vainīgajām personām regresa kārtībā piedzīt šim mērķim izlietotos līdzekļus, LM līdz šim nav risinājusi jautājumu par minētā likuma prasības izpildi.

Ievērojot iepriekš aprakstīto situāciju, lai pārtrauktu un turpmāk nepieļautu bezdarbību minētajā jautājumā, prokurora iesniegumā uzdots LM līdz 13. oktobrim informēt prokuratūru par pasākumiem, kas veikti, lai izpildītu likumā noteikto pienākumu par regresa piedziņu no vainīgajām personām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kera
Kera

nevajag jau tik diti – Petravičas mantiniekam nav viegli būt šai dzīvē, pat ja uz politiku neaicināja manikere