“Progresīvos” vadīs Labanovskis un Pinto

Sestdien partijas “Progresīvie” domes pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Smiltenes novada domes deputāts Ervins Labanovskis, bet par viņa vietnieci domnieki ievēlējuši partijas kandidāti Valsts prezidenta amatam Elīnu Pinto.

Jaunievēlētā domes vadība uzsver Latvijas reģionu un diasporas nozīmi partijas vērtību nostiprināšanai un Latvijai kopumā.  

“Viens no svarīgākajiem domes uzdevumiem būs aktualizēt reģionālo nodaļu izveidi. “Progresīvie” ir ko piedāvāt reģioniem – tā ir moderna pārvaldība, nulles tolerance pret korupciju, jaunu mājokļu celtniecība, sociālo jautājumu izcelšana un cits skatījums uz lauksaimniecības politiku, koncentrējoties uz atbalstu mazām un vidējām saimniecībām, kas ražo produktus ar pievienoto vērtību” pauda partijas domes priekšsēdētājs Labanovskis.

Par priekšsēdētāja vietnieci ievēlētā “Progresīvie” kandidāte Valsts prezidenta amatam un publiskās pārvaldes eksperte Elīna Pinto uzsver, ka “Progresīvie” domei būs būtiska loma ne tikai partijas darbības uzraudzībā, bet arī partijas programmas mērķu un ideju īstenošanā, lai veicinātu Latvijas politikas satuvināšanos ar tās cilvēkiem un starptautisko ietekmi.

“Šobrīd ir svarīgi domāt ne vien par līdzšinējās politikas akūtu kļūdu dzēšanu, bet par ilgtermiņa risinājumiem. Tajos uzsvars liekams uz ieguldījumu mūsu cilvēkos, labu pārvaldību un atbildīgumu pret dabu, vidi un klimatu. Pildot pienākumus “Progresīvie” domē, manas zināšanas, pieredze un darbs tiks veltīts tieši šo partijas mērķu īstenošanai, gan uzrunājot partijas vēlētājus visā Latvijā un ārvalstīs, gan pienesot Eiropas un pasaules pieredzi un veidojot ciešas sadarbības saiknes ar Eiropas Zaļās partijas partneriem,” sola Pinto.  

“Progresīvie” dome tika nodibināta partijas kongresā šā gada aprīļa beigās.

Domē ietilpst visi partijas valdes locekļi, Saeimas un pašvaldību deputāti, deleģēti pārstāvji no partijas nodaļām un citi. Dome pārraudzīs partijas politisko darbību un rūpēsies par to, lai nodrošinātu plašāku biedru iesaisti partijas darbā.

“Progresīvos” Saeimā pārstāv desmit deputāti, savukārt 11 deputāti ir Rīgas domē “Par!/ Progresīvie” frakcijā. Partijai ir deputāti arī Smiltenē, Rēzeknē, Alūksnes un Ventspils domē.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vārdu sakot
vārdu sakot

Pintovskis.

Māra Vālīte
Māra Vālīte

Agresīvos neņem galvā (valdībā). Tāpēc šiem sākas lēkmes jeb UDS

Novadu māžošanās
Novadu māžošanās

Rīgas partejas dižojas? Vakar nevarēj izdižoties?

Klaunāde
Klaunāde

Nākošais cēliens cirkū… zvēriņu vairs nav… palikuši tikai klauni Viens par otru izteiksmīgāki ar savām nosliecēm

Psihiatrijas ministrs
Psihiatrijas ministrs

Kā nav zvēru? Labanovskis tak domā, ka ir varde

Dziesmu un geju svētki
Dziesmu un geju svētki

Vsi tas nav tas stulbens rvīns varde?

levits
levits

Vo tas i kruta. Portugāles pilsoņa mums te tik trūka. Visādi ir. Kanādas, Amērikas, Anglijas, Vācijas kaņešno. Bet portugāles pilsoņa vēl nebij.

Venēra
Venēra

Ko tik tās latvju zeltenes mums te no ārzemēm nesaved..

Pluto
Pluto

Labāk eiropietis nekā . . .