“Progresīvie” protestē pret deputātu izvietojumu Saeimas sēžu zālē – grib sēdēt blakus JV

Ņenaševa, Mūrniece, Liepiņa, Tavars

Šodien parlamenta ēkā tikās 14.Saeimā ievēlēto politisko partiju un partiju apvienību pārstāvji, lai vienotos par 14.Saeimas pirmās sēdes sasaukšanu un citiem organizatoriska rakstura jautājumiem, informēja parlamenta Preses dienestā.

Saskaņā ar Satversmi jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā, līdz ar to 14.Saeima uz pirmo sēdi sanāks 1.novembrī. Sarakstu pārstāvji vienojās par Saeimas sēdes sasaukšanas laiku, tās darba kārtību un lēmumiem, kas jāpieņem pirmajā sēdē, lai jaunais parlamenta sasaukums varētu pilnvērtīgi sākt darbu.

“Progresīvie” nepiekrīt deputātu izvietojumam

14.Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji balsojumā ir izlēmuši par konkrētu vietu sadalījumu Saeimas Sēžu zālē, pēc jaunievēlētās Saeimas pārstāvju organizatoriskās sanāksmes žurnālistiem paziņoja līdzšinējā parlamenta spīkere Ināra Mūrniece (NA).

Sēžu zāles labajā malā vieta ir paredzēta Nacionālās apvienības (NA) deputātiem, tad seko “Apvienotais saraksts” (AS), tālāk – “Jaunā vienotība” (JV), kam blakus sēdēs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti, tad sekos “Latvija pirmajā vietā” (LPV), pēc tam – “Progresīvie”, taču kreisajai malai vistuvāk atradīsies “Stabilitātei!” pārstāvji.

Iebildumi pret šādu partiju izkārtojumu bija partijai “Progresīvie”. Kā savu nostāju pamatoja partijas pārstāve Antoņina Ņenaševa, pārējo partiju politiķi nevarēja norādīt kritērijus, pēc kuriem konkrētās vietas katrai partijai ir piešķirtas. “Viss tika pamatots ar tradīciju, bet arī tā netika pamatota ar kritērijiem,” sacīja “Progresīvo” deputāte.

Ņenaševa norādīja, ka apzinās, ka partijas sociāldemokrātiskā un “zaļā” ideoloģija pieder pie kreisā politiskā spektra, tomēr jautājumi esot radušies par citu partiju novietojumu. Piemēram, “Progresīvo” pārstāvei neesot izdevies saprast, kādēļ ZZS vai LPV ir “kreisāka” par JV. “Progresīvie” esot uzstājuši uz vietu blakus JV, pa kreisi no tās.

Nespējot panākt vienprātību vietu novietojumā, partijas pārstāvji par esošo vietu izkārtojumu balsoja. Partiju pārstāvjiem atšķīrās atstāsts par balsu sadalījumu – vai par to balsojušas piecas vai sešas partijas. “Progresīvie” norādīja, ka jauno izvietojumu atbalstījušas piecas no septiņām partijām.

Pirmā sēde plānota 1. novembrī

14.Saeimas partiju deputāti pirmo reizi sanāks uz parlamenta sēdi 1.novembrī,  paziņoja Mūrniece.

Sanāksmē partiju pārstāvji esot izrunājuši gan pirmās sēdes darba kārtības jautājumus, gan arī dažādas organizatoriskas lietas, kas attieksies uz deputātu ikdienu, nodrošinājumu un iespējām saņemt informāciju, stāstīja Mūrniece. Tāpat viņi ir vienojušies par laiku, kad jaunie deputāti varēs ierasties, lai noturētu apmācības Saeimas Sēžu zālē. Topošajiem parlamentāriešiem būšot iespēja pārliecināties, kā strādāt ar balsošanas iekārtām, kā arī viņi saņemšot informāciju par juridiskajiem nosacījumiem, piemēram, saistībā ar amatu apvienošanu vai citu amatu pildīšanas kārtību, skaidroja Saeimas spīkere.

Politiķe norādīja, ka partiju pārstāvji ir vienojušies par tradicionālajiem pirmās Saeimas sēdes darba kārtības punktiem, – deputāta zvēresta došana, balsu skaitītāju ievēlēšana, pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ievēlēšana un tās darbības principi.

Mūrniece pauda cerību, ka 1.novembrī tiks aptiprināti gan deputātu mandāti, gan arī ievēlēts jaunais Saeimas priekšsēdētājs un Saeimas Prezidijs. Tad arī Saeimas Prezidijs varēs sākt darbu, kā arī vienoties ar politisko partiju pārstāvjiem, par darbu Saeimas komisijās. Kā atzīmēja parlamenta spīkere, visās komisijās jābūt proporcionāli pārstāvētiem visiem politiskajiem spēkiem. Pēc komisiju pārstāvju ievēlēšanas komisijas varēs sākt darbu, un tad arī jaunā, 14.Saeima, turpmākajās sēdēs varēs lemt par 13.Saeimas likumprojektu pārņemšanu, norādīja politiķe.

“Es ceru, ka mēs ļoti raiti radīsim politisko vienošanos, un 14.Saeima ātri varēs ķerties pie darba,” pauda Mūrniece.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


19
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ančuks
Ančuks

Jā, ja jau pat šādā jautājumā taisa problèmas tur, kur to nav, tad kāda gan var būt konstruktīva dalība valdībā? Skaidrs, ka tradīcijām Saeimā ir prioritāte pret jaunienācēju ambīcijām. Galu galā tā ir demokrātija, un nevar būt piekāpšanās untumainu pusaudžu lekšanās priekšā

Ilona
Ilona

Un šie P psihopāti vēl sapņo par koalīciju ?

Alfrēds
Alfrēds

Tā taču Aņka, savējā no RSU izcilākajiem lektoriem- vietējas talantu kalves produkts, īsta stute, medskolas seja un lepnums!

rowdy
rowdy

Apžēliņ! Vai nav vienalga kur sēdēt! Sēdiet uz īkšķa! Vēl nav sākuši strādāt, bet jau nevajadzīgi kašķi:(

Van Helsing
Van Helsing

Man liekas, ka pederastiem vispaar buutu jaaseezh PAVISAM CITAA vietaa…. Kameer dziivi

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Kankariņam nevajadzētu būt par ministra prezidentu, bet Eduardam Smiltēnam tā būtu īstā vieta. Kankariņš velk valdībā prokrieviskos.

noriebies
noriebies

Kariņš iedomājās, ka ir Dievs Latvijā, bet izrādās tikai pļurkstētājs ar progresīviem.

Darvins
Darvins

Viņam vajadzēja drīzāk iedomāties, ka ir mērkaķis, jo viņa īkšķi lokās uz otru pusi kā mērkaķiem.

Eva
Eva

Progresīvie ir stulbi , no tālākas vietas taču neredzētu Vienotības īkšķi , lai zinātu , kā balsot !

Nils
Nils

Ak , Aņka Ņenaša , tai taču Saskaņas skola !

Rolands
Rolands

Tie P taču nav normāli , grib Latvijas bērniem dzimumu mainīt , un gribēja vēl koalīcijā ielīst !

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Kur tik viņi neielīdīs lai aizstāvētu asociācijas intereses. Bet vai nav saprātīgi? Kamēr plebeju bars neko nav sācis saprast

Dagamba
Dagamba

Klēpī un nekur citur…!

progresīvā skaidrīte
progresīvā skaidrīte

Tā nav Lindas Baltiņas labākā bilde

Jānis
Jānis

Izskatās , ka Linda tūlīt gāzīs Aņkai pa muti !

Nuja
Nuja

Prokremliskie liberāļi un saskaņiete Ņevaševa priekšgalā.

ruksis
ruksis

Varbūt ja Progresīvajiem iedotu mīkstus spilvenus ko palikt zem dupšiem . . . ?

Ainis
Ainis

Atlaides kuponu dzimuma maiņai

nadježda krupskaja
nadježda krupskaja

Vēl nav sākuši strādāt, bet jau protestē. В семье не без урода. Bij zatlera smerdeļu partija, tad gobzemieši, tagad progresīvie