“Progresīvie” Eiropas Parlamentā cer iekļūt bijušā mēra un bijušās Valsts prezidenta amata kandidātes vadībā

“Progresīvo” līderi nākamajās Eiropas Parlamenta vēlēšanām būs partijas virzītā kandidāte Valsts prezidenta vēlēšanās, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto un bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, informē Jauns.lv.

Pinto kandidēja uz prezidenta amatu kā bezpartejiska, bet drīz pēc tam oficiāli pievienojās “Progresīvajiem” un partijas domes vadības komandai. Staķis partijā tika uzņemts pagājušajā nedēļā, bet politikā viņš ienāca caur “Kustību Par”.

Politiskais spēks norāda, ka kandidātu saraksts ir partijas valdes un biedru balsojuma rezultāts – veidojot sarakstu, vērā tikusi ņemta kandidātu profesionālā pieredze, pilsoniskā aktivitāte, zināšanas par Eiropas Parlamentu, kā arī līdzšinējie darbi, atbalstot partijas politiskos mērķus.

“Progresīvo” sarakstā būs 18 politiķi. EP vēlēšanās kandidēs partijas līdzpriekšsēdētāja, Rīgas domes deputāte Justīne Panteļējeva, sociālās integrācijas speciālists Māris Grāvis, migrācijas un integrācijas eksperte Agnese Lāce, Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības valdes priekšsēdētāja un “Latvijas lepnuma” balvas saņēmēja Alla Beļinska, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs un citi.

EP vēlēšanas Latvijā notiks 8.jūnijā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
virgo
virgo

Tie drīzāk ir regresīvie.

ironija
ironija

Elīna pievienos xavām regālijām arī bijušās EP deputātes kandidātes titulu :D

aa10aa
aa10aa

tik daudz kur it kā strādajusi, bet nekur nav noturējusies. ir kāda vaina.