Prezidents Vējonis pēc operācijas pamodies

prezidents Vējonis

Valsts prezidents Vējonis pēc vakar piedzīvotās sirds operācijas ir pamodies un var sarunāties ar dežurējošo ārstu, viņa veselības stāvoklis  ir stabils, ceturtdien pavēstīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Prezidents Vējonis patlaban atrodas intensīvās terapijas palātā, lai medicīnas personāls operatīvi varētu sekot līdzi viņa veselības stāvokļa rādītājiem. Pēc šāda veida operācijām pacienti intensīvās terapijas palātā parasti pavada aptuveni nedēļu, bet pēc tam tiek pārvesti uz Kardioloģijas centra nodaļu.

Sīle skaidroja, ka vēl pāragri prognozēt, cik ilgi prezidentam būs jāpaliek slimnīcā, turklāt arī pēc izrakstīšanas no ārstniecības iestādes būšot nepieciešams rehabilitācijas periods.

Slimnīcas pārstāve skaidroja, ka Vējonim veiktā operācija bija neatliekama, tāpēc to apmaksā valsts, un tā tas būtu arī jebkuram citam pacientam.

 

Nav zināms, kad varēs atgriezties darbā

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis vērtējams kā stabils, atbilstošs pēcoperācijas periodam, taču nav zināms, kad viņš varēs atgriezties darbā, ceturtdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs.

Viņš apstiprināja, ka Raimonds Vējonis ir nācis pie samaņas un var sarunāties ar ārstu. Turpmāk prezidents atradīsies intensīvās terapijas palātā, kur pavadīs aptuveni nedēļu, bet pēc tam viņu plānots pārvest uz Sirds ķirurģijas nodaļu.

Mediķi neprognozē, cik ilgu laiku prezidentam būs jāpavada slimnīcā.

Kad prezidents Vējonis būs pametis slimnīcu, viņam vēl būs nepieciešams rehabilitācijas periods, kura ilgums arī nav prognozējams, un tikai pēc tam viņš varēs atgriezties darbā.

Jau ziņots, ka trešdien Vējonim veikta sirds operācija.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar