Premjers Kariņš pievienojas pedagogiem protesta gājienā

Foto avots: nra.lv

Vairāki tūkstoši izglītības darbinieku šodien devušies gājienā, pieprasot cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu, vēsta Jauns.lv.

Protesta dalībnieki devušies uz Doma laukumu, ceļu sākot no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) biroja Bruņinieku ielā.

Pie protestētājiem pie Ministru kabineta ēkas iznāca premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš pievienojās gājiena dalībniekiem.

Gājienā pārstāvēti visi izglītības iestāžu tipi un Latvijas reģioni. Pedagogiem gājienā pievienojušies arī mediķi, kā arī kolēģi no Lietuvas un Igaunijas.

Aptaujātie gājiena dalībnieki no reģionu izglītības iestādēm norādīja, ka piedalās gājienā, lai tostarp iestātos pret skolu tīkla optimizēšanu, uzsverot, ka neesot korekti runāt par sliktu izglītības kvalitāti mazās lauku skolās. 

Foto: LTV

Kariņa uzrunu pavada svilpieni un saucieni

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien, uzrunājot Doma laukumā sanākušos protestētājus, atzinis kavēšanos ar pedagogu algu paaugstināšanas grafika izstrādi un apstiprināšanu, vienlaikus uzsverot valdības doto solījumu izpildi par pedagogu algu celšanu.

Kariņš pateicās tiem pedagogiem, ar kuriem viņam izdevies aprunāties ceļā no valdības nama līdz Doma laukumam, jo tā ir “reta iespēja ieklausīties daudzos kolektīvos”.

Viņš akcentēja, ka, pēdējos gados strādājot kopā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), solījumi par algu celšanu tika pildīti “santīms santīmā”.

“Pieaugums, kas pielemts, bija tas, ko arodbiedrība pieprasīja, un tas tika pildīts,” sacīja premjers.

Kariņš atzina, ka solījuma par algu celšanas grafiku, kas dots pirms vēlēšanām, izpilde nedaudz iekavējusies.

“Ja kādam ir jāuzņemas atbildība par kavēšanos, tad tas, protams, esmu es,” teica politiķis, piebilstot, ka kavēšanās nav notikusi attieksmes vai vēlmes darīt trūkuma dēļ. Kavēšanās notikusi procesa sarežģītības dēļ.

“Darbam ir rezultāts, un ir pieņemts nākamais grafiks. Grafiki izstrādāti sadarbībā ar LIZDA, tie nav izdomāti,” uzsvēra politiķis.

Viņš norādīja, ka priekšā ir milzu izaicinājums. Kariņš priecājās protestā uzklausīt Igaunijas arodbiedrības pārstāvi, uzsverot, ka Igaunijas valdība, lai tiktu galā ar izaicinājumiem, izlēma celt virkni nodokļu. Latvijā “līdz šim brīdim” uz to nav ticis iets.

Kā zināms, ja tuvākajās dienās netiks izpildītas streika vienošanās, LIZDA neizslēdz iespēju pagarināt streiku, atzina LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Patlaban streiks paredzēts trīs dienas, taču, ja pedagogu prasības netiks izpildītas, LIZDA Padome varētu lemt arī par streika pagarināšanu, tostarp lūkojoties arī eksāmenu norises laika virzienā.

Lēmumu par turpmākajām rīcībām LIZDA Padome pieņems, balstoties uz situācijas attīstību tuvākajās dienās. Vanaga cer, ka pedagogu protesta gājiens un streiks liks politiķiem aizdomāties par to, ka “nepieciešams darīt savu darbu tikpat apzinīgi kā to dara izglītības un medicīnas nozares darbinieki”.

Ja pēc trīs streika dienām nekas nemainīsies, LIZDA tiks sasaukta ārkārtas valdes sēde, lai lemtu par tālākajām rīcībām. To starpā varētu būt arī demisijas pieprasījumi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


17
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
negatīvs
negatīvs

Tās jau bija Latvijas izglītības apstāvēšanas mītiņa ģenerālmēģinājums. Ar skolotāju algām ir tikai iesildīšanās, jo priekšā vēl ir IZM atbildība par SKOLA 2030 un citām izglītības kvalitāti samazinošām reformām tikai ES fondu naudas agūšanas dēļ.

Gada glezna
Gada glezna

Tas, ka fondu naudu apgūst pietuvināti nejēgas, ir vispārzināms fakts.

Veikt analīzi, ko noteikti nedrīkst mainīt, un ko vajadzētu mainīt, šīs pie siles piesūkušās dēles vienkārši nespēj, jo tādai analīzei vajadzīgi profesionāļi.

Gada glezna
Gada glezna

Vēl jau Kariņš nenojauš, ka Latvijā bija arī 1905. gads.

urla draud ?
urla draud ?

Ienāc pareizā gadsimtā, idiot!

Gada glezna
Gada glezna

Kad vadzis ir pilns, tas lūzt neatkarīgi no rupjībām un neatkarīgi no gadsimta.

Rinka
Rinka

Kapēc KAKA (Krišjānis Arturs KAriņš) bez zilās vestes?

Killemall
Killemall

Draugs ( bildee kreisajaa pusee ) laikam neljaava….

žopčiks
žopčiks

Urlu asprātība ap pakaļu vien griežas.

Ceplis
Ceplis

Nelietis…..

Pelēns
Pelēns

Fū , augsprātīgais ciniķis, kurš nīcina Latviju… kuras valsts interesēs? Ka tik ne tās uz Austrumpusi…

Klukste
Klukste

sanāca vismaz fotosesijai apmaksātai — īsts gailēns vistu barā. Citādi jau nekā….

Hihihi
Hihihi

Kariņš protestē pret sevi- aplausi.

Līvu Republika
Līvu Republika

Pilnìgi normāla situācija valstī, kurai nav satversmes

Raša paraša
Raša paraša

Pūķins ir Satversme. Vsjo!

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Glumais ciniķis.

linda abu meri
linda abu meri

Bet taktiski labs gājiens. Jūtama vecā čekistu skola. Apjās skolotājus kā bērnus. Angliski tas saucās – false flag. Latviski – kurmis.

Ušakovs
Ušakovs

Ej tu ieskrieties!