Politologs par iemesliem, kuru dēļ Levita kancelejai bija tik svarīgi, lai VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme atgriežas savā amatā

Egils Levits un Sarmīte Ēlerte
Valsts prezidents Egils Levits un Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja, Valsts prezidenta padomniece Sarmīte Ēlerte

Valsts prezidenta Egila Levita kanceleja bija ļoti ieinteresēta saglabāt amatā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, – ar šādu versiju un tās izskaidrojumu intervijā laikrakstā Diena klajā nācis politologs Dans Titavs. Pietiek šodien pārpublicē tos intervijas fragmentus, kuros ir runa par iemesliem, kuru dēļ pašreizējā E. Levita kancelejai ir bijis tik svarīgi, lai I. Jaunzeme atgriežas savā amatā.

 Es domāju, ka Jaunzemes jautājumā būtu ļoti interesanti pavērot, pajautāt Valsts prezidenta kancelejai un Levitam, vai viņiem ir bijusi loma šajā lietā un kāda loma. Jo, cik es zinu, Valsts prezidenta kanceleja bija ļoti ieinteresēta saglabāt amatā Jaunzemi. Negribu spekulēt, kādēļ, bet tādas runas Vecrīgā ir.

Tas, ka Jaunzeme tiek atjaunota amatā, ir absolūts skandāls, tas ir absolūti nepieņemami, jo cilvēks, kurš četrus gadus bija tik daudzos skandālos iesaistīts… tā ir atbildība par visiem KNAB aizturētajiem muitniekiem, par visiem VID skandāliem, kas šajos četros gados bija, tā ir organizācijas vadītājas atbildība, tas ir pilnīgi skaidrs. Kāds darījums ir noticis starp [finanšu ministru Arvilu] Ašeradenu un citiem spēkiem, to mēs varbūt uzzināsim pēc kāda laiciņa. Tā, protams, ir bumba ar laika degli.

– Cik es zinu un saprotu, tad prezidenta Levita kanceleja dažas VID darbības ir savulaik uztvērusi kā sev palīdzīgas, par ko Rīgas pils jūtas pateicīga Jaunzemei, un šī ir pils pateicība jeb parāda atdošana. Bet esi uzmanīga, šo rakstot, jo ne visu, ko man ir izdevies uzzināt, es varu atklāt.

– Mēs redzam, ka viņi [Egila Levita kanceleja] ar vienošanās vai spiediena palīdzību ir panākuši, lai Ašeradens pieņemtu tādu lēmumu [tagadējais finanšu ministrs un prezidenta padomniece Ēlerte ilgus gadus kopā vadīja izdevniecību Diena, un konsultācijas viņu starpā politiskajā vidē nav nekāds noslēpums, tostarp arī Vienotībā, kurai vismaz formāli vēl pieder arī Ēlerte, – red.].

Savukārt, ja mēs paskatāmies uz Apvienoto sarakstu, tad viņi saka, ka ir pret to, tā ka nav nekādas vienošanās, viņi nav dabūjuši visas koalīcijas atbalstu Jaunzemei. Viņi [Rīgas pils – red.] pat nav pie tā strādājuši, viņi ir strādājuši tikai ar Arvilu [Ašeradenu], un, kurš no prezidenta kancelejas var strādāt ar Arvilu, to mēs visi lieliski zinām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


18
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Viltvārdis
Viltvārdis

Taču Ēlerte ar Ašerādenu kopīgi nozaga DIENU !

Gada glezna
Gada glezna

Kaut kā elementāras gudrības pietrūkst, vai arī Latvija ir tik nabaga, ka vienīgais veids kā pateikties Jaunzemei ir to atjaunot amatā.

Rasa
Rasa

Vai VID organizēti palīdzēja čakarēt Lato Lapsu???

Modris
Modris

Lapsam čakarēšana pienācās. Viņš pietiekami ir čakarējis citus.

Modž
Modž

Tie visi ir ne tikai čakarējami, bet vismaz saucami tiesas priekšā, tā kā paldies Lato, ka izgaismo šos parazītus.

Daina
Daina

Domāsim , ko likt Lewit vietă par prezidentu ,šis lai iet ar mieru !

Glorijs
Glorijs

Izskatās, ka plebejs, kurš iedomājies ka ir barons, Lancmanis no Rundāles pagasta tiek strauji gatavots gudri gvelzt batonus padlatviešu ausīs nākamos 4 gadus un protams karināt ordeņus un medaļas koloborantiem un visādiem citādiem kretīniem

aa10aa
aa10aa

Lancmanis vismaz ir ko reāli izdarījis

Putins
Putins

Levits mani apmierina. Manai “Rietumu bankai” viss kārtībā. Ostas arī drīz nopiksim. Jūrmalā visi runā krievu valodā. Lai ir vēl četrus gadus šefleram kaimiņš

rokas nost !
rokas nost !

Levits ir patriotiskākais Latvijas prezidents kopš K. Ulmaņa.

aa10aa
aa10aa

ej nu ej

derdz
derdz

kauns par tādiem cilvēkiem kuri pārstāv Latviju, ja tā dara, tad visa runāšana, tukšan muldēšana, patrioti priekšā un aizmugurē

Ušakovs
Ušakovs

Man patīk aizmugurē.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Kas tur ko uzmanīties? Levita ienākumu publiskajā deklarācijā tak ir skaidri redzams : mantojums 275 tūkstoši no cilvēka kam tādas naudas nebija, 280 tūkstoši bezskaidrās Luksemburgas bankā un +- milijons vērtspapīros Luksemburgā. Problēmas radās, kad “aizkraules” bankai nācās no savas luksemburgas bankas atbrīvoties “pašlikvidācijas” procesā.

komisārs šlesers
komisārs šlesers

Drīz arī pukina “rietumu bankai” nāksies pašlikvidēties. Mēs izsauksim uz komisiju un pratināsim (nespīdzināsim) pukinu lai stāsra kur palika lužkova izzgtie milijardi

ehhh....
ehhh....

“Ja jums ir informācija, tad lieciet kārtis galdā un sakiet, kur ir problēma. Ja jums nav informācijas, tad beidziet muldēt.”

“Bet esi uzmanīga, šo rakstot, jo ne visu, ko man ir izdevies uzzināt, es varu atklāt.”

ja savulaik bija pastulbs, tad tagad pastulbs un pārbarojies

Pokerface
Pokerface

Nepareizi. Kaadas veel kaartis galdaa? Ja tev ir pareizaas kartis, jaacelj likmes, nevis jaasviezh galdaa. Kaa tas shobriid laikam arii notiek….. So simply

puļķim
puļķim

Kādā caurumā tu esi ielīdis, ka no latviskuma tikai smaka?