Policists Normunds Krapsis par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena agresiju

Normunds Krapsis

Intervēt Valsts policijas priekšnieka vietnieku Normundu Krapsi bija plānots tikai par satiksmes problemātiku, proti, arvien pieaugošo agresiju uz ceļiem. Taču pēdējo dienu notikumu dēļ vairāk nācās runāt par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena agresiju. Ministram radušās aizdomas par policijas jauno formastērpu iepirkumu, un viņš to pateicis Iekšējās drošības birojam, kas nekavējoties ierosinājis kriminālprocesu pret vadošajiem policijas darbiniekiem, teikts nra.lv publicētās intervijas ievadā.

Jautāts, vai formastērpu iepirkumā varētu būt samanāma korupcija, Krapsis norāda, ka pirmkārt, šobrīd apgalvojums par kaut kādu korupciju nav izskanējis. “Ir runa par amatpersonu bezdarbību, nolaidību un par krāpšanu. Tā būtu viena lieta. Un, kā jau es paziņoju, brīdī, kad šis fakts kļuva zināms, mana sirdsapziņa ir tīra. Es vienmēr esmu strādājis godprātīgi. Esmu vēlējies, lai policisti beidzot saņemtu atbilstošu formu ‒ mūsdienīgu, pievilcīgu, ērtu,” uzsver Valsts policijas priekšnieka vietnieks.

“Man nav atbilžu, kāpēc Iekšējās drošības birojs uzsācis kriminālprocesu. Šobrīd arī neesmu nopratināts, neko sīkāk paskaidrot nevaru. Vienkārši esmu nepatīkami pārsteigts. Skaidrs, ka šo situāciju neatstāšu bez ievērības, jo ir aizskarta mana cieņa. Ne tikai mana, bet arī manas ģimenes. Arī Valsts policijas gods. Skaidrs, ka cīnīšos par savām tiesībām,” pauž Krapsis.

No kurienes radušās aizdomas par negodprātīgu rīcību un vai iekšlietu ministra Sanda Ģirģena teiktajā ir minēti kaut kādi fakti, Krapsis pauž neizpratni: ” Man grūti komentēt, no kurienes kas ir nācis. Varu tikai pateikt, ka par visiem šiem procesiem ir bijis Iekšlietu ministrijas audits un tajos nav saskatīti nekādi tiesību pārkāpumi vai pretendentu ierobežojumi. Ir notikušas pārsūdzības, un iestādes lēmumus izskatīja Iepirkumu uzraudzības birojs. Nu, ja arī šī iestāde pateikusi, ka iepirkuma procesā viss bijis kārtībā, man nav atbilžu. Es nevaru šobrīd neko komentēt.”

Par to, ka formastērpi ražoti profesionālā uzņēmumā, nav šaubu, jo SRC „Brasa” formas darina arī mūsu un citu pasaules valstu armijām, kā arī citu pasaules valstu policijai. Tāpēc notikušais vēl jo vairāk ir pārsteigums, norāda Krapsis.

Vai varētu būt kādi citi iemesli, kādēļ iekšlietu ministrs Ģirģens šobrīd vēršas pret Valsts policijas vadību? Uz to Normundam Krapsim nav atbildes.

Intervijā atgādināts, ka

Krapsis ir minēts kā viens no perspektīviem kandidātiem uz vakanto Valsts policijas priekšnieka amatu.

Runājot konkursu uz Valsts policijas priekšnieka amatu, kurā varētu tikt izmantota Ģirģena ieteiktā pārbaude ar melu detektoru – poligrāfu, Krapsis norāda: “Pie šādiem apstākļiem, kad runa ir par kaut kādu poligrāfu, manā skatījumā tā ir neuzticēšanās iestādei un amatpersonām.

Mēs ‒ visas augstākā līmeņa amatpersonas ‒ jau esam saņēmuši pielaides valsts noslēpumam.

Manā skatījumā šis (priekšnieka izraudzīšanās) process nav atbilstošs tam mērķim, kas ir jāsasniedz: no pretendentiem jāizvēlas labākais iestādes vadītājs. Domāju, ka diez vai es startēšu.”

Kas notiks, ja ministrs Ģirģens teiks, ka Krapsim ir jāiet prom no amata, vaicā žurnālists.

“Ministrs nepieņem šos lēmumus. Šos lēmumus pieņem Valsts policijas priekšnieks. Šobrīd tas ir Grišina kungs. Un, kā jau Grišina kungs publiski pateica, viņš neredz tam pamatu. Ko vispār nozīmē ‒ jāiet? Es esmu dienestā,

norāda VP priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis un piebilst, ka pats pamest dienestu negrasās: “Dienests ir pagarināts, tā ka viss kārtībā”.

Visu interviju var izlasīt ŠEIT.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar