Plāno pilnībā digitalizēt Ministru kabineta darbu

Ministru kabinets (MK) plāno tuvāko divu gadu laikā realizēt vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla (TAP) 2.kārtu un pilnībā pāriet uz “e-valdību”, liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.

Saskaņā ar projektu līdz 2026.gada 30.oktobrim plānots nodrošināt TAP portāla atbilstību obligāto normatīvo aktu prasībām, izstrādājot automātisku datu arhivēšanu un analītisku statistikas pārskatu rīku. Ņemot vērā drošības aktualitāti, paredzēts izveidot arī sēžu norises ārkārtas moduli.

Tāpat pie darāmajiem darbiem norādīta sabiedrības līdzdalības un interešu pārstāvības iespēju attīstība, TAP portāla lietotāju pieredzes uzlabošana, nodrošinot izstrādes un saskaņošanas procesā izteikto viedokļu sistematizēšanu, pārnesi, plašāku pieejamību un izsekojamību. Paredzams, ka uzlabotajā portālā būs iespējams integrēt papildu tiesību aktu veidus un veikt datu apmaiņu ar oficiālo izdevumu “Latvijas vēstnesis”.

Siliņas vadītās valdības rīcības plāna projektā paredzēti kopumā 269 pasākumi. Ar tiem valdība konkretizē deklarācijā izteiktos 40 punktus. Visvairāk akcentēta labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšana.

Atskaitīšanās par valdības rīcības plānu notiek divas reizes gadā. Informācija par tā izpildes rezultātiem atradīsies MK tīmekļa vietnē. Tāpat par plāna izpildi Ministru prezidente reizi gadā informē, sniedzot ikgadējo ziņojumu Saeimā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Starp citu
Starp citu

Starp citu, reku ĒĒĒ-slimības “audits” –
Traģikomēdija sākas pie beigām, kad tiem “auditoriem” uzdod pavisam parastus jautājumus.

Atgādinājums
Atgādinājums

Viņi varētu kautvai AERO valdību izveidot un visas savas tukšpļūšu sēdes pavadīt 10km virs Latvijas, bet tas NEKO nemainītu priekš parastā pilsoņa.

Gada glezna
Gada glezna

Ja nenobriedušai, neattīstītai sabiedrībai bez savas izpratnes par zināšanu nozīmi tehnoloģijas nokrīt no gaisa, tad tā attīstības vietā dodas taisnā ceļā uz deģenerāciju. Kaut kā atmodas laikā nelikās, ka Latvija ir uz tik zemas attīstības pakāpes.

Gada glezna
Gada glezna

Senos laikos vasaras otrajā pusē pulcējās cilts vecākie. Dižākais krīvs veda baltu zirgu pavadā un cienījamā saime skatījās: ja zirgs pārkāps dvielim ar labo kāju, tad šoruden sēsim rudzus, ja zirgs pārkāps ar kreiso kāju, tad sēsim ziemas kviešus. Ko darīs ar digitalizāciju ministru kabineta pārstāvji, kas nejēdz nedz matemātiku, nedz fiziku, nedz datorzinības, nedz inženierzinības, nedz sajēdz kā programmēts “mākslīgais intelekts”, spriediet paši …

Atgādinājums
Atgādinājums

Kas ta viņiem jāsajēdz no dabas (fizika u.t.t)?
E-veselība ir? Ir. E-IDē ir? IR!
Veljoprojām papīra izziņas ir? IR!
Nu tātad visi otkati ir, kārtībā.
Vai debīlais mietpilsonis protestē? Nē.
Debīliķi iebalsos 3vienotību arī nākamreiz? JĀ!
Nu viss iet pēc plāna. Nevienam nekas nau ne jāprot ne jāzin. Galnais ka vēlētāji ir vēl nedaudz debīlāki.