Pirms Saeimas vēlēšanām sevi piesaka jauna apvienība

Apvienotais-saraksts

Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija un biedrība „Liepājnieki” veidos kopīgu sarakstu un aicinās iesaistīties bezpartejiskus speciālistus. Tā esot iespējams uzlabot nākamās Saeimas sastāvu cīņai ar grūtībām ekonomikā Krievijas militārās agresijas dēļ. Tā šo ideju pieteicis uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā dzīvojam sarežģītā, interesantā un izaicinošā vēstures periodā. Tā, stāstot par vairāku partiju pievienošanos patlaban izveides procesā esošajai biedrībai, pauda uzņēmējs Uldis Pīlēns. Šī nav pirmā reize, kad viņš iesaistās politiskajos procesos, savulaik bijis viens no Tautas partijas aktīviem biedriem.

Tuvākajā laikā Latviju sagaidot grūti uzdevumi gan saistībā ar ekonomikas pārstrukturēšanu no Krievijas un Baltkrievijas, ar energoresursu sagādi, arīdzan Covid-19 pandēmijā pieņemto lēmumu sekām dažādās nozarēs. Tāpēc talkā Saeimai esot jānāk uzņēmējiem, vadītājiem un menedžeriem, pauda Pīlēns.

„Es centos saprast, kāda var būt šī loģika startēšanai Saeimā, kā var apvienot spēkus. Mums, sauksim to par Latvijas apvienoto sarakstu, jāveido ass starp pieredzes bagātiem profesionāļiem un arī dedzīgiem menedžeriem, ierēdņiem, uzņēmējiem, dakteriem, skolotājiem, pasniedzējiem, lauksaimniekiem. Visiem tiem, kuri nav bijuši sajūsmā ar līdzšinējo politisko sistēmu attīstību un nav atraduši vietu politisko partiju struktūrā. Mums jādod iespēja nepolitiskiem profesionāļiem tiešā un netiešā veidā šajās vēlēšanās,” pauda Pīlēns.

Biedrību plānots dibināt tuvāko trīs līdz četru nedēļu laikā. Paredzēts veidot politisku platformu kustības un biedrības formātā, kam patlaban nosaukta par Latvijas apvienoto sarakstu.

Šim aicinājumam atsaukušās Latvijas Reģionu apvienība, Latvijas Zaļā partija, Liepājas partija. Līdzdarboties gatavi vairāki esošie vietvaru mēri.

„Ar pilnu atbildību varu pateikt, ka Latvijas Zaļā partija no savu biedru vidus virzītu labākos vides aizsardzības speciālistus, labākos valsts aizsardzības, ekonomikas aizsardzības speciālistus,” sacīja Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

„Lai nākamais parlaments būtu gatavs sagaidīt krīzes un risināt jau esošās krīzes. Nākamā Saeima nebūs viegla pastaiga. Tas būs sarežģīts darbs,” pauda Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

„Es negribētu piedzīvot tos laikus, kādi Latvijā ir jau bijuši, ka cilvēkiem jābrauc prom, jo nevar sociālajā un ekonomiskajā krīzē atrast izeju,” sacīja Liepājas partijas priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Lai iesaistītos topošajā apvienībā, Latvijas Zaļā partija un Liepājas partija saraus saites ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS). Kā iegansts minēts distancēšanās no iespējamās sadarbības ar ZZS ilgstoši pietuvinātās partijas „Latvijai un Ventspilij” vadītāju Aivaru Lembergu.

Salīdzināt jaunās platformas un daudz pieredzējušās ZZS iespējamos panākumus pašlaik ir grūti, atzina politologs un sabiedrisko attiecību kompānijas „Mediju tilts” vadītājs Filips Rajevskis: „Tiem, kuri paliek ar veco zīmolu, jāspēj pārvarēt vēlētāju apātija, jo, esot opozīcijā, viņi [ZZS] nav varējuši sevi parādīt, tāpēc jāmotivē vēlētājs atkal iet un balsot. Savukārt jaunajiem, protams, ir tā foršā maģija, ka tas ir kaut kas jauns, kas pats par sevi var būt motivators piesaistīt vēlētājus. Taču atkal, no otras puses, vēlēšanās cilvēki bieži balso pēc ieraduma, kas atkal palicējiem un vecajai apvienībai spēlē par labu.

Uzņēmējs Uldis Pīlēns nepiedalīsies vēlēšanās un nebūšot premjera amata kandidāts.

Pretendentus uz šo posteni izvirzīs visas trīs partijas un biedrība, bet par vienu konkrētu valdības vadītāja pretendentu vienosies biedrība. Līdz šim savu kandidātu izvirzījusi Liepājas partija – tas būs bijušais valdības vadītājs Māris Kučinskis.

Kučinskis norādīja: “Jaunā politiskā platforma ir unikāla iespēja apvienot pieredzējušus politiķus, reģionu politiķus un ārpus parlamenta stāvošus cilvēkus, kuri bieži vien politikā neiesaistās.”

Kandidātu sarakstā startam Saeimas vēlēšanās līdztekus līderiem varētu būt arī bijušais Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (Latvijas Zaļā partija), tagadējais parlamentārietis Didzis Šmits, kā arī Ādažu domes vadītājs Māris Sprindžuks (Latvijas Reģionu apvienība).

Kā zināms, pēc 20 gadu sadarbības uz izjukšanas robežas maija sākumā nonāca partiju apvienība Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). Latvijas Zaļā partija vēlas norobežoties no līdzšinējā apvienības sabiedrotā Aivara Lemberga un rudenī gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās startēs kopā ar jaunu partneri – Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Liepājas partiju, veidojot jaunu apvienību.

Tāpat bija zināms, ka Latvijas Zaļā partija par premjera amata kandidātu vēlas pieteikt ekspremjeru Māri Kučinski, kurš līdz šim skaļi iebildis sadarbībai ar Lembergu. Kučinskis pirms jaunās apvienības oficiāla paziņojuma ieceri nekomentēja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
noriebies
noriebies

Lemberga sūkātāji grib valdībā !!!

Kaža
Kaža

Jaunajā partijā komunistu vecie ,okupantu pārbauditie kadri.Sagadišanās?

rucavietis
rucavietis

Kapēr pīlēns apmaksās izklaides – ko gan pastalnieki nav ar mieru dancot

G. A.
G. A.

Šie ar piedāvās tik vienu, akurāt kā visi līdzšinējie- atbalstu uzņēmējiem, kas nozīmē korupciju, brīvā tirga izkropļošanu, monopolus, utt..? Ko tai jaunvaroņu pulciņā dara Līdaka?

U. D.
U. D.

Tur pat Kučinskis pielīdis , pārsmieties !

Hohma
Hohma

Jauna apvienība ar nejaunajām sejām.

Pilskalns
Pilskalns

Kad vidzemnieki daleģēs savus pārstāvjus? Kas pārstāvēs Valmieras novadu? Cēsu, Limbažu, Madonas, Gulbenes, Alūksnes, Smiltenes, Kokneses? Kurzemniekiem ir divas partijas. Latgaļiem ir kautkāda puspartija? Kāpēc vidzemniekiem nav?

Vaira
Vaira

Precīzi, vajadzīga jaukta vēlēšanu sistēma , katrs novads izvirza savu Saeimas deputātu , nevis pašreizējā partiju mafija , kam nav nekādas atbildības vēlētāju priekšā !

Naivā veča
Naivā veča

To pašreizējā valdības hunta ne mūžam nepieļaus , tāpat kā Tautas vēlētu Prezidentu !

Elementāri
Elementāri

Ja apvienojas divi nespējnieki, tad viens spējīgs no tā nerodas. Ja nebija ideju un spēka pirms tam, tad tagad neradīsies. Galu galā tā pati ar pašreizējo varu sadzīvojošā opozīcija. Turklāt vēl arī Jaunupa ausis kaut kur rēgojoties. Tā, ka rokas nost! Šitie jau nebūs kārtības ieviesēji. Drīzāk kārtējais tautas muļķošanas izgājiens.

O-O
O-O

Vecie gurķi jaunā burkā :D

reņģe
reņģe

Citur caurkritušu globālistu savienība.

Andris
Andris

Un ko tur meklē vecais Tautas Partijas biedrs Kučinskis ?

Peteris
Peteris

Nemirstīgo pulks.

Haris
Haris

viduvējības , nav tur harizmātisku personību , kā Lembergs !

Stienis
Stienis

Likās, ka Pīlēns uzņemsies līderību, izvirzīsies par premjera amata kandidātu, jo viņam ir autoritāte. Tomēr tā kā viņš paliks aizkulisēs, tad jēgas no tiem vecajiem vēžiem nav nekādas.