Pīlēns: Aktīvajā politikā neiesaistītos, ja Krievija nebūtu iebrukusi Ukrainā

Uzņēmējs Uldis Pīlēns intervijā aģentūrai LETA apgalvo, ka, visticamāk, aktīvajā politikā neiesaistītos un nepiedalītos “Apvienotā saraksta” (AS) dibināšanā, ja Krievija nebūtu iebrukusi Ukrainā. 

Pīlēns piekritis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.

Viņaprāt, bijis godīgi nestartēt 14. Saeimas vēlēšanās, bet faktiski tikai reklamēt AS, kas, pēc viņa vārdiem, nebūtu radies, ja nesāktos karš.

“Es nebūtu iesaistījies politikā un turpinātu nodarboties ar uzņēmējdarbību. Bet laiki ir mainīgi, mūsu atbildība tiek prasīta, tāpēc mans lēmums bija aktīvi iesaistīties AS veidošanā, startēt AS Ministru prezidenta amata kandidāta debatēs un palīdzēt AS piedalīties citas politikas veidošanā Latvijā, kas daudz vairāk atbilst ģeopolitiskajai situācijai, tautsaimniecības izaicinājumiem un cerībām, ko sagaida Latvijas pilsoņi,” apgalvoja Pīlēns.

Uz jautājumu, vai sasāpējušās problēmas nebūtu iespējams risināt arī no Saeimas deputāta krēsla, viņš atbild, ka jau piekrišana kandidēt uz Valsts prezidenta amatu nozīmē piekrist “nolikt malā visu pēdējo 35 gadu laikā darīto”.

Mainīt Latvijas politiku Pīlēns esot gatavs no Valsts prezidenta amata.

“Iespējams, ka bez Krievijas izraisītā kara Ukrainā [..] es neietu politikā, jo saimnieciskās darbības jautājumus var risināt, arī ar savu piemēru rādot, ka var izdarīt labāk,” sacīja politiķis, uzsverot, ka gan ekonomiskās atpalicības, gan demogrāfiskie, gan reģionālās politikas riski likuši paskatīties uz visu problemātiku citādi un ieņemt citādāku pozīciju attiecībā uz aktīvu piedalīšanos politikā.

ziņots, Pīlēns otrdien intervijā aģentūrai LETA apliecināja, ka nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
expedition
expedition

Tad jau sanak, karsh atnesis divas nelaimes – ukrainu asins izliesanu un mums vel vienu nejedzigu, varaskaaru politisko speeku.

Fakts
Fakts

Pīlēns nebūs prezidents! Levits arī nē!

mitjka
mitjka

redz, kas par kaprīzēm niedru Uldim , piesita kāju , gribu prezidents būt :) puika rimsties puika valdies :) neaizraujies sava olas augstprātībā :)

kā tad
kā tad

Pīlēns mainīs politiku? Ka tik neuztaisa Gruzijas variantu? Nez kuros maisos ir tie Vācijas papīri? Latvijā jau nav. Kad tik tas viss nav pēc principa – parķija skazala nado…

Zane
Zane

2023.gadā Latvijā par Prezidentu grib kļūt komunists Pīlēns, kurš no PSRS tika sūtīts uz VDR mācīties, tagad Šķēles Tautas partijas 10 gadus valdes priekšsēdētājs! Oligarhu glābējs

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Vai tad ārzemju “latvieši” jau beigušies?

īsts latvietis
īsts latvietis

Tu laikam esi rūdīta padomiska ?

Nebija mājās, kad kaunu dalīja
Nebija mājās, kad kaunu dalīja

Nu jau karš Ukrainā pie vainas, ka šim sakārojās būt par prezidentu! Prezidents reprezentē valsti starptautiski. Šis nu īstais.Vispirms ierosinās likumus, izmantojot savas pilnvaras, oligarhu glābšanai.

ārlietu gejs Rinkevics
ārlietu gejs Rinkevics

Prezidents reprezentē valsti starptautiski! Kapēc tad Latvānijai 100 vēstnieki vajadzīgi? Es pats ar varu palidināties pa pasauli un vizītkartes padalīt. Lai sēž tepat varbūt, un saeimā pieņemtos likumus izsludina vai atgriež otreizējai izskatīšaai.

kā tad
kā tad

Lidināties tu, protams, vari, ja vien lidmašīna izturēs tavu speķpakaļas svaru! Bet Latvijas valsti tu nevari pārstāvēt, pārāk acīmredzamas tavas saknes Krievānijā.

Iāma
Iāma

ja atbalsta tiurgus ar kundēm tiek sankcionēts – izvēle jau nav liela neb vienam uzņēmējam. Nekas personisks, tikai bizness jebkurā amatā