Piebalgs “Vienotības” vadībā kapitulē, partiju glābs Smiltēns?

Vienotība

Pirmdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” līdzšinējais politiskā spēka “Vienotība” priekšsēdētājs Andris Piebalgs atzina, ka partijas biedri gaida radikālākas pārmaiņas, kuras viņš nav spējis piedāvāt. Turklāt viņš neesot rēķinājies, ka partijā ir krietni dziļāka krīze. Tāpēc viņa skatījumā partijai ir nepieciešams jauns vadītājs, kas piedāvātu krietni radikālākas izmaiņas.

Piebalga skatījumā tieši partijas vadītāja nomaiņa būtu pirmā radikālās izmaiņas. Runājot par potenciālo pēcteci partijas vadībā Piebalgs atzina, ka vispiemērotākais amata kandidāts ir viņa vietnieks Smiltēns.

“Mēs pēdējā laikā ļoti cieši strādājām kā komanda. Varu teikt, ka Smiltēns ir viens no labākajiem. Tomēr pēc manām domām partijai iekšienē ir jāvienojas par atbalstu vienam kandidātam, kurš kongresā būtu arī jāapstiprina, tādējādi neveidojot līdzīgu situāciju, kā tas bija pēdējā reizē, kad uz partijas vadītāja amatu kandidēja divi pretendenti – es un Smiltēns,”  sacīja Piebalgs.

“Vienotības” kongress sākotnēji bija iecerēts septembrī, tomēr piektdien Piebalgs paziņoja, ka vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu, kā arī sacīja, ka kongress notiks jau tuvākajā laikā.

Gatavību kandidēt uz partijas vadītāja amatu paudis pašreizējais priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Piebalgs nekandidēs arī uz partijas valdi, tomēr turpinās darboties “Vienotībā”. Viņš arī būtu gatavs startēt vēlēšanās, ja partijas biedri aicinās viņu to darīt.

Andris Piebalgs par partijas vadītāju tika ievēlēts pērn 4.jūnijā politiskā spēka ārkārtas kongresā. Viņš partijas vadīšanu pārņēma no Solvita Āboltiņas.

Toreiz uz partijas priekšsēdētāja amatu bija divi kandidāti – Piebalgs un Smiltēns, kurš vēlāk kļuva par “Vienotības” vadītāja vietnieku. Piebalgs atzina, ka Smiltēns ir pietiekami stiprs līderis, kas būs cienīgs kandidāts partijas vadītāja amatam. Nav gan izslēgts, ka būs arī citas kandidatūras.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV Rīta Panorāma

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kāds jauks citāts no tvriga. com
kāds jauks citāts no tvriga. com

Šausmu un okultisma žanra piekritēji no klasikas jau zin, ka ļaunais gars, tuvojoties sava saimnieka un nēsātāja nāvei , noskata citu upuri, kurā iemiesoties. Savukārt eksorcista uzdevums ir to novērst un apturēt ļaunuma izplatīšanos pasaulē. Kas patiesībā ir ārkārtīgi grūts uzdevums pat Latvijas “politikā”. Ne jau kļūmes pēc ieliku šo vārdu iekavās. Latvijā nav politikas šī vārda tradicionalajā izpratnē, proti, nav politisku spēku, kas pārstāvētu iedzīvotāju grupu intereses. Šīs grupas pēdējos 20 gados ir izdevies atomizēt un marginalizēt, formējot šo nozieguma brīvību, ka to veiksmīgi formulējis Arturs Priedītis. Čigānes kundze gan “Panorāmā” klāstīja, ka tagad sabiedrībā esot noformējies pieprasījums pēc… lasīt vēl »

Vēris
Vēris

Piebalgs tāds Pietuku Krustiņš vien ir. Gudrrunis, vairāk nekas. No politikāņa ne smaržas.

Jānis
Jānis

Par Smiltēnu. Pirms atmodas jau kaut kas līdzīgs bija, kad par vadošās partijas 1. sekretāru uz brīdi kļuva Rubiks, visi zinām kā tas beidzās, bet cilvēks savu karjeras sapni piepildīja.