Pie Saeimas puskaili jaunieši piketē pret robežlīgumu

Protestējot pret Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, ceturtdien pie Saeimas aptuveni divdesmit jaunieši izģērbās puskaili un aptuveni 40 minūtes dziedāja patriotiskas dziesmas, aicinot deputātus neatdot Krievijai Abreni.

Protestēt pret Saeimas likumprojektu, kas paredz pilnvarojumu valdībai parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu bez tam iepriekš pievienotās deklarācijas, bija ieradušies aptuveni 50 cilvēki, lielākoties, no dažādām nacionāli noskaņotām organizācijām, tostarp “Visu Latvijai!”.

Viņi turēja rokās plakātus “Ēzeļa ausis – latviešu partijām!”, “Šodien Abrene – rīt pilsonība”, “Nost Kalvīti ar PSRS okupācijas laika LPSR noliktām Abrenes robežām!”, “Jaunu tautas fronti!”, dziedāja patriotiskas dziesmas, kā arī himnu.

Aptuveni 20 jauni puiši bija izģērbušies puskaili un, spītējot lielajam salam, tādi nostāvēja aptuveni 40 minūtes. Jaunieši dziedāja patriotiskas dziesmas, kā arī skaļi nosodīja to partiju politiķus, kas ceturtdien plāno atbalstīt Saeimas pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu. No rīta Rīgā bija aptuveni –15 grādu sals.

Visskaļākos protestus izpelnījās ārlietu ministrs Artis Pabriks (Tautas partija), kuru pūlis pie Saeimas sagaidīja ar saucieniem: “Nodevējs!”.

“Mēs gribam parādīt deputātiem, ka ir cilvēki, kas var nedomāt tikai par savu personisko komfortu un labklājību, ” skaidrojot vēlmi protestēt puskailiem, sacīja “Visu Latvijai!” līderis Raivis Dzintars.

Savukārt aizdomās par nelikumībām priekšvēlēšanu procesā turētais patlaban jau bezpartejiskais deputāts Juris Boldāns, kuram liegta iespēja piedalīties Saeimas darbā, tika sagaidīts ar atzinību. Protestētāji sveicināja Boldānu un kāda vēcāka gada gājuma kundze pat viņu lūdza parlamentā ienest akcijas plakātu. Viņš gan to nedarīja.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz pilnvarot Ministru kabinetu parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Pēc premjera Aigara Kalvīša (Tautas partija) iepriekš paustā, robežlīgumu varētu parakstīt jau šā gada martā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar