Pēc Staķa rosinājuma no amata atbrīvota RD Izglītības komitejas vadītāja Ratinīka

Iveta Ratinīka
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien, atkārtoti balsojot, nolēma no amata atbrīvot tās vadītāju Ivetu Ratinīku (LA).

Par Ratinīkas atbrīvošanu no amata nobalsoja astoņi deputāti, viens atturējās, bet pret nebalsoja neviens deputāts.

Komitejas sēdē tika nolemts pa komitejas vadītāju ievēlēt “Par/Progresīvie” pārstāvi Laimu Geikinu.

Uzstājoties debatēs, vairāki deputāti norādīja, ka šis ir politisks lēmums un tam neesot nekādas saistības ar gadu mijas pasākumu rīkošanu, kā tas sākotnēji ticis pasniegts.

Visasāk reaģēja “Saskaņas” pārstāve Anna Vladova, kas, uzrunājot koalīcijas pārstāvjus uzsvēra, ka viņai ir kauns par šo situāciju. “Jūs tiešām nevarat sarunāties savā starpā? Kā jūs varat tā rīkoties ar savu koalīcijas biedru,” retoriski jautāja Vladova.

Vladova pēc komitejas sēdes informēja, ka tiks gatavota vēstule Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai izvērtētu vai komitejas ārkārtas sēdē tika ievērotas visas procedūras.

Balsojumā par Ratinīkas atbrīvošanu no amata nepiedalījās arī visi klātesošie koalīcijas partneri. Piemēram, nebalsoja “Nacionālās apvienības/ Latvijas reģionu apvienības” frakcijas deputāte Ieva Siliņa.

Viņa uzsvēra, ka Ratinīka ir spējīga vadītāja un esot daudz paveikusi komitejas vadītājas amatā. Viņa atsaucās uz koalīcijas sadarbības līgumu un šie jautājumi esot jārisina frakciju līmenī.

Savukārt pašlaik tas izskatoties pēc politiskajām intrigām un, balsojot par Ratinīkas atbrīvošanu, tiekot pārkāpts koalīcijas līgums. Sadarbības līguma neievērošana varot rezultēties ar koalīcijas sabrukšanu, piebilda Siliņa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
reifers
reifers

Ko padarīdsi- pat Rēzeknes skolotājas IQ te ir virs pieļaujamā līmeņa domē. Pašvaldība, paši taču saprotat. Un kā dadzis te bija visiem šuplinskveidīgajiem ar skaidri proletārisko skatu uz latviešu valodu un tās mācīšanu. Tā dome te jau kā bikses, kurām rāvējslēdzēju nekad nav par daudz

Loreta
Loreta

tā ir ka staķīšus neievēro un laikus neizvairās Galvenais – nekādas kustības, neko nedarīt- tikai runāt un runāt te ir vērtē

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

Mēs pamazām pārņemam varu. Jau Panorāmas propogandoni rāda aptaujas, ka cilvēki grib redzēt progresīvos degeneratus valdībā. Jāizdara spiediens

Milda
Milda

Iveta pastāsti, kas notiek sporta skolā Rīdzene (kur pazuduši svarīgi dokumenti) visi plāta rokas, bet dokumenti nav atrodami nekur.

Iveta
Iveta

Ja zini pastāsti, kur palikuši sporta inventāra uzskaites un iegādes dokumenti….