Pēc Rinkēviča amerikāņi vēlas dzirdēt arī Ušakovu

Ušakovs
Foto: Facebook

Nedēļu pēc Latvijas ārlietu ministra vizītes Amerikā uz Vašingtonu devies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Saprotams, ka šāda vizīte nevar notikt tikai pēc vienas pilsētas mēra iniciatīvas un visticamāk jāsaprot kā vēlēšanās uzklausīt ne tikai oficiālo viedokli par notiekošo Latvijā, bet saņemt informāciju arī no opozīcijā esošās Latvijas lielākās parlamenta partijas un Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju puses.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”) atrodas darba vizītē Vašingtonā. Vizītes darba kārtībā ir vairākas tikšanās – ar ASV senatoru Džonu Makeinu, starptautiskajiem studentiem, bijušo ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Garberi un kongresmeni Tomasu Kolu. Šāda informācija publicēta Nila Ušakova Facebook lapā.

Ušakovs

Rīgas mērs raksta, ka tikšanās ar ASV senatoru Makeinu ir jau otrā pēdējo sešu mēnešu laikā. Pirmā notikusi Rīgā, taču tagad Ušakovs apciemo senatoru viņa mājās ASV.

Ušakovs informē, ka tikšanās laikā apspriesti daudzi svarīgi un aktuāli jautājumi – par situāciju Latvijā, stabilitāti Eiropā, sociālo tīklu lomu mūsdienu politiķu dzīvē un par krievvalodīgo minoritāti. Rīgas mērs norāda, ka ar ASV senatoru apspriedis arī sev aktuālu jautājumu par vairāku valodu lietojumu saziņā ar vēlētājiem sociālajos tīklos.

 

Ušakovs atklāj arī Vašingtonas vizītes pirmās dienas plānu:

“Pirmā diena Vašingtonā. Vispirms lekcija starptautiskajiem studentiem no American University par izaicinājumiem, kas šobrīd ir ES un Latvijas priekšā. Un uzreiz lērums ar jautājumiem par visdažādākajām tēmām – no nacionālisma pieauguma Eiropā līdz sociālajiem medijiem. Pēc lekcijas sarunas turpinājās jau uz ielas.

Ušakovs

Pēc tam tikšanās ar bijušo ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Garberi. Pirmo reizi mēs tikāmies tepat Vašingtonā tālajā 2008. gadā, kad es biju parlamenta deputāts. Atsevišķa pateicība par brīnišķīgo ieskatu amerikāņu-padomju attiecību vēsturē vēstniekam Danielam Frīdam.

Dienas noslēgumā – tikšanās ar kongresmeni Tomasu Kolu – un atkal jautājumi par situāciju Eiropā un Latvijā. Nākamās tikšanās atkal Kongresā, kā arī ar ekspertiem.”

 

Ušakovs

Rīgas mēra Facebook lapā publicēta informācija arī par Vašingtonas vizītes otrajā dienā darīto:

“Otrā Vašingtonas brauciena diena. Vispirms tikos ar kongresmeni Džonu Šimkus, kas Kongresā ir galvenais Baltijas valstu speciālists. Pirmo reizi mēs tikāmies Vašingtonā pirms 10 gadiem – 2007. gadā, toreiz es vēl biju Saeimas deputāts un strādāju starptautisko un Eiropas lietu komisijās. Un šodien bija vēl viena ārkārtīgi interesenta un noderīga tikšanās, apspriede par visiem galvenajiem jautājumiem, kas skar situāciju mūsu reģionā”.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Facebook

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar