Pavļuts tikai privātā sarunā minējis, ka Umbraško-Mūrmane var tikt pazemināta amatā

Mūrmane-Umbraško

Puaro.lv redakcija precizē š.g. 8.aprīļa publikāciju “Pavļuts atradis vainīgo vakcīnu iepirkuma lietā – amatā pazemina VM valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško“, kurā teikts, ka pēc disciplinārlietas pabeigšanas par neizdarībām vakcīnu iepirkumā Veselības ministrijas valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško izteikts rājiens un
veselības ministrs Daniels Pavļuts nolēmis pārcelt viņu zemākā amatā ministrijā: “Ir iedragāta sabiedrības uzticēšanās mūsu spējai pieņemt lēmumus sabiedrības veselības interesēs. Veselības ministrijā vajadzīgas izmaiņas, lai vairotu sabiedrības uzticēšanos.”

Vēstulē redakcijai VM valsts sekretāre Daina Umbraško-Mūrmane norāda, ka vienīgais disciplinārsods, kas viņai ticis oficiāli piemērots, ir rājiens.

Savukārt jautājums par pārcelšanu citā amatā, kā norāda D.Umbraško-Mūrmane, tiekot risināts ārpus disciplinārlietas un oficiāls lēmums par to vēl nav pieņemts.

Mūrmane-Umbraško: “Iniciatīva pārcelt mani citā amatā ir veselības ministra personiska iniciatīva, kas līdz 8.aprīļa preses konferences brīdim man ir izteikta vienīgi mutvārdos privātā sarunā. Ne dienesta pārbaudes, ne disciplinārlietas ietvaros šāds lēmums nav pieņemts.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dīva
Dīva

Aiz skaļas bļaustīšanās seko… aste gredzenā… izrādās, ka kādam tomēr ministrijā ir arī jāstrādā un darbs nav tikai medijmākslas burbuļosana… neparasti

Anita
Anita

Visu komunikāciju ar muzikantu tikai rakstiski , lai ir pamats sùdzēt Pavļutu Tiesă !

Venta
Venta

šitāds precizējums laikam ir lai nebūtu jāatbild par goda un cieņas aizskaršanu..