Partiju reitingi: teju puse vēlētāju visticamāk vēlēšanās nepiedalīsies

partiju reitingi

Latvijā vīlušos vēlētāju skaits kļūst arvien lielāks. To rāda jaunākie partiju reitingi. Turklāt  arvien pieaug to vēlētāju skaits, kuri negrib izvēlēties nevienu no partijām.

Atbalstītāju daudzums sarūk gandrīz visām partijām, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktā sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja.

Popularitātes skalā arvien vēl pirmajā vietā ir partija “Saskaņa”  ar 17% atbalstu. Tai uz pēdām min Zaļo un zemnieku savienība (16%), tad – ievērojami zemāk Nacionālā apvienība (8,7%), “Vienotība” (6,2%), KPV.LV (4,6%), Latvijas Reģionu apvienība (1,7%) un No sirds Latvijai (1,5%).

Ja vēlēšanas notiktu tagad, visticamāk, iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% barjeru spētu pārvarēt pirmās piecas. Bet no Saeimas sastāva izkristu Latvijas Reģionu apvienība un “No sirds Latvijai”.

Vienīgā, kurai reitings nedaudz pakāpies, ir “Vienotība”. Taču kāpums ir tik niecīgs, ka sociologs Arnis Kaktiņš norāda – par “Vienotības” atkopšanos varētu sākt domāt, ja  pieauguma tendence saglabātos arī nākammēnes. Arī visām pārējām partijām popularitāte ir kritusies.

Un vēl būtiski – pētījumi rāda, ka arvien pieaug to vēlētāju skaits, kuri negrib izvēlēties nevienu no partijām. To skaits ir milzīgs attiecībā pret šo septiņu populārāko partiju atbalstītājiem.

Septembrī 20,5% atbildēja, ka nezina, par ko balsot, bet oktobrī tādu ir jau vairāk nekā 26%.

Vairāk kļuvis arī to, kuri nodomājuši vēlēšanās nepiedalīties vispār. Kopējais nebalsotāju un neizlēmušo skaits pašlaik ir 41,3%. Un tas ir lielākais pēdējo sešu gadu laikā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Vilšanās ir milzīga. To nevar noliegt, taču es balsošu. Pirmkārt, lai balsi neiegūtu Saskaņā, otrkārt, nebalsošu par nevienu no valdības partijām, 3) labprāt pirmo reizi balsošu par kaut ko radikālu.