Partiju reitingi septembrī: «Jaunā Vienotība» līderpozīciju zaudējusi

Jaunā Vienotība

Jaunākie SKDS partiju reitingi rāda, ka “Jaunā Vienotība” septembrī zaudējusi līderpozīciju, kuru partija turējusi kopš 2022. gada aprīļa, ziņo LTV “Panorāma”.

LTV rīcībā ir jaunākie SKDS partiju reitingi, kas tapuši no 9. līdz 18. septembrim – laikā, kad tapa jaunā valdība. Tie rāda, ka septembrī “Jaunā Vienotība” reitinga līderpozīciju ir atdevusi Zaļo un Zemnieku savienībai. “Jaunās Vienotības” reitings piedzīvojis straujāko kritumu gada laikā.

Ja tagad notiktu Saeimas vēlēšanas, par partiju apvienību balsotu 7,7% vēlētāju. Piemēram, vēl augustā tie bija 10,3%. “Jaunās Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics LTV pauda pārliecību, ka šīs ir īslaicīgas svārstības.

Kritums arī “Latvijai pirmajā vietā”, Apvienotajam sarakstam un “Stabilitātei!”.

Savukārt septembris labvēlīgs – Nacionālajai apvienībai, kuras popularitāte pieaugusi, un neliels pieaugums arī  Zaļo un Zemnieku savienībai.

Pārrēķinot reitingus starp balstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, un ņemot vērā respondentu gatavību piedalīties vēlēšanās, aina nedaudz izmainās. Vismaz pagaidām “Jaunā Vienotība” te saglabā līderpozīciju. Taču uz pēdām jau min “Progresīvie” un Zaļo un Zemnieku savienība.

Septembrī, ja notiktu Saeimas vēlēšanas, piecu procentu barjeru varētu pārvarēt visas tās partijas un to apvienības, kas iekļuvušas 14. Saeimā, un, iespējams, arī “Saskaņa”.

Pavisam tika aptaujāts 1081 pilsonis tiešās sarunās, kā arī internetā visos Latvijas reģionos. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zinis
zinis

Kaa jau prognozeets, ar otriem numuriem politikaa nav ko dariit, Silinas kundze ciniisies par 5%, nav harizmatiska liidera, Karinsh jau pa eiropu ciiniisies, paareejie JV prasti birokraati ar diezgan zemu intelektu. Interesanti vai Laaciitis(Dombrovskis) naaks atpakalj latvju zemi stuteet ? Paredzu latvjiem gruutus laikus 10-12 gadu garumaa, melnacis Lembergs nekur nav pazudis, Kengaraga sportists pilnaas buraas ar savu atvasi jau njemas pa saeimu, Skjeeles kaulainaa roka vairaakaas partijaas un it sevishki AS ar Piiles kungu priekshgalaa. Plus veel visam klaat Putina naudas partijas saskanja, progresivie un citi bez principnieki. Veel pilnai nelaimei pietruukst Za Pchol. :D

mjā
mjā

izskatās, ka jv sāk saprast sastrādāto un nu mēģina pa kluso sākt “notīties”

Utubunga
Utubunga

Jā. Bet sākumā notirgos vērtīgākos latvānijas uzņēmumus. Tad kaut kā nodos varu citiem, lai latvāņi domā, ka pro vai zzs vainīgi. Un tad transformēsies un uz 15 saeimu startēs zem cita brenda

ghtt
ghtt

Lemberga un Šlesera stulbo atbalstītāju skaits pieaug???

Tukša Siliņa
Tukša Siliņa

Paskaties uzmanīgāk. Pieaug to skaits, kuri uz to balagānu iet netaisās

babuīns
babuīns

Pērtiķu mājā svētki – zoodārza putnumājas rozā papagailim plivinoties virs ZZS karoga izdevies to pacelt virs lauvu mājas. Vai cik daudz plīdzētāju ar sērkociņiem tagad nosvilšu ar garantiju! Santa simplicitas.

kanta
kanta

Ja tad beidzot pūlim sāk pielekt ko tad savelēja – tā jau laba zīme Nomenklatūtas Vienotājiem te cerību maz, pat ja nometīs čakši… palikš Ašeradens un siliņas bilde Nav jau te viegli kādu nomest,ja gāzās pa kanti

virgo
virgo

Kariņš jau tos vecos ZZS padomiešus stutēja. Te rezultāts.

propagandonka linda abu dabi
propagandonka linda abu dabi

Ne jau Krāniņš, bet Siļķe Kažokā

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Pofig. Jānoprivatizē pa fikso latvenergo, valsts meži, rīgas satiksme, ostas, ēr boltjiks. Pēc tam kaut plūdi. Man vecumdienas būs nodrošinātas