Partiju reitingi: pārliecinoši līderos “Jaunā Vienotība”, par koalīcijas partiju “Konservatīvie” balsotu vien 2,1% aptaujāto

Jānis Bordāns
Partijas "Konservatīvie" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns

Pēdējie partiju reitingi pirms 14. Saeimas vēlēšanām liecina, ka pārliecinoši līderos ir Jaunā Vienotība, Jāņa Bordāna vadītie “Konservatīvie” arvien straujākā tempā tuvojas savam zemākajam punktam, bet Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) izvirzījusies otrajā vietā.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību jūs balsotu? Tāds jautājums tika uzdots SKDS aptaujā. Vēlētāju atbildes ir sarindojušās tā, ka krietni pamainījies pirmais trijnieks.

Foto: Latvijas Televīzija

Pirmajā vietā reitingā joprojām ir premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvētā partija – “Jaunā Vienotība”. Otrajā vietā izvirzījusies pašlaik Saeimā opozīcijā esošā ZZS. Pēc tam seko Nacionālā apvienība, “Apvienotais saraksts” un “Saskaņa”.

Sestajā un septītajā vietā ir “Progresīvie” un “Attīstībai/Par!”. Astotajā vietā ir Latvijas Krievu savienība, bet devīto vietu dala partijas “Katram un katrai” un “Latvija pirmajā vietā”.    

Ja vēlētāji nobalsos tā, kā ir solījuši, tad redzams, ka 5% barjeru septembrī pārvar septiņas partijas. Izredzes iekļūt ir vēl vairākiem sarakstiem, jo daudz vēlētāju vēl nav izlēmuši, par ko balsot, vai arī slēpj savu izvēli.

Foto: Latvijas Televīzija

Vai jūs plānojat piedalīties Saeimas vēlēšanās, kas notiks 2022. gada 1. oktobrī? Uz šo jautājumu 37% atbildēja, ka noteikti piedalīsies. Tas ir pieaugums par 2%.

Atbildētāju “vairāk ticams, ka piedalīšos” īpatsvars ir 33%. Savukārt 13% norādīja atbildi “vairāk ticams, ka nepiedalīšos. 10% pavisam noteikti atbildēja, ka nepiedalīsies. 

Līdz 14. Saeimas vēlēšanām atlikusi tikai nedēļa. Joprojām ir daudz balsstiesīgo, kas lēmumu, par ko balsot, atliek uz pēdējo brīdi. To apliecina gan aptauju dati, gan arī Latvijas Televīzijas uzrunātie iedzīvotāji. 

Kārtējās Saeimas vēlēšanas notiks 1. oktobrī, sestdienā, no plkst. 7.00 līdz 20.00. 

Kopumā 14. Saeimas vēlēšanām reģistrēti 19 kandidātu saraksti, kuros uz 100 deputātu vietām parlamentā kopumā sākotnēji tika pieteikti 1832 deputātu kandidāti. Līdz ar CVK lēmumiem uz iekļūšanu Saeimā pretendē par trim kandidātiem mazāk – 1829.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


24
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Maija
Maija

1825 piedalijas aptaujā. kandidatu sarakstā 1829 kandidātu.
Reitingu ticamība pilnīgi nekādas ticamības, ja balstiesigie uz 24.09.2022 ir 1 542 470.
Tātad reitingi ņemti no 0,12% iedzīvotājiem!!

Maija
Maija

Statsitika

Kuri ir tie idioti
Kuri ir tie idioti

Kuri ir tie idioti kas balsotu par Lemberga-Brigmaņa (divu vecu komūnistu) kabatas partiju? Prātam neaptverami!

zinātāja
zinātāja

Nevajag balsot par lembergu un to partiju, jo šis glumais šeftmanis grib būt par premjeru. Nedod Dievs lielais zaglis un melis Par premjeru !!!

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Es nezinu , kas tie par reitingiem ? Es balsošu un mani draugi balsos par konservatīviem un iesaku arī citiem.

Gunta
Gunta

Nesaprotu ,ka cilveki varetu balsot par JV,jo si partija cilvekus ir pataisijusi par nabagiem. Domaju ,ka 100%tas itr feiks,bet mes,latviesi,reizem domajam ne ar ar to galu

izpūtējs
izpūtējs

Pensionāri iebalsos. Viņiem jau izmaksāja vienreizējus pabalstus par 2 mēnešiem tieši pirms vēlēšanām. Naivie vecie cilvēki jau domā ka tā tagad būs vienmēr, un jābalso par tagadējo koalīciju. Nē vēlēšanās ir jāpiedalās, kaut vai tāpēc lai izbalsotu vecos naftalīnus, kas jau 20 gadus valsti ir izzaguši. Atceros, kā pirms prezidenta vēlēšanām Krievijā visi mūsu mediji kladzināja kā tiek izmaksāti pabalsti, nu te jau tas pats, vienotība jau kaut kā grib noturēties

Evo
Evo

Tieši tā balsos paziņa , pie kam pateica , ka vairāk desai sanāks un naivi cer ka tā būs turpmāk.

Edis
Edis

Nesaprotu kā var “Jaunā vienotība ” tik daudz sasmērējusies būt reitingā pirmā. Fake.

Frukti
Frukti

no kuras miskastes rodas tie @% konservatīviem- par šuplinsku un muižnieci? Nu tad šiem jālaiž bērni jelgavā vai Liepājā – ja nenodurs tad vismaz piekaus. Proletkurss te dod ju redzamus augļus

LIEMENIS
LIEMENIS

CERAMS, ŠĻURA BORDĀNS PĒC VĒLĒŠANĀM AR NELIEŠU TIESNEŠU BARU TIKS NOSKALOTI KLOZETĀ.

Dagnija
Dagnija

Ka cilvēki var balsot par Krievijai labvēlīgo ZZS (kuru Zaļie jau sen ir atstājuši) ir prātam neaptverami.

Jānis
Jānis

Kur tu izrāvi, ka zemnieki ir labvēlīgi esošajai Krievijai? Prātam neaptverama ir tava vēlme publiski melot.

maza
maza

nedod dievs

vēlētājs
vēlētājs

Šī daļēji ir viltus ziņa. Veltīgi ZZS cenšās, citas aptaujas viņiem rādā ap 5%. Aivars velk uz leju. Pēc 1. oktobra sapratīs, bet būs par vēlu. Bet lai tikai izdarās.
Bet neids pret konservātoriem ir saprotams. Smalki viņi ASV panāca Aivara ielikšanu kaktā. Interesanti, ar ko tad beidzās ASV sūdzēšana tiesā? Bija liela pompa, bet nu pasen klusums. Vai tikai nav liela pa.aļa!

lasītājs
lasītājs

Protams. Cik objektīvas , vispār, ir SKDS aptaujas? Kaut kur lasīju, ka Kaktiņš ir Lemberga cilvēks.

Arī vēlētājs
Arī vēlētājs

Jā, mēs esam savāda tauta – mēs labprāt vēlreiz balsosim par tiem, kas piespiedu kārtā lika aizvērt uzņēmumus, kas neļāva mums iziet no mājām, kas neļāva apciemot vecvecākus ne viņu mājās, ne slimnīcās un pat ne kapličās, kas liedza dzert kāzas, kas neatstāja izvēli tiem, kuri savu iemeslu dēļ nepotējās, par tiem, kuri aizvēra skolas un augstskolas, kuri kovīda kontekstā izsaimniekoja tādas summas, kuru priekšā oligarhu trijotne nobāl – jā, par tiem mēs balsosim. Nemaz nerunāsim par nespēju sakārtot robežu, sabiedrisko transportu, nokomplektēt avārijas dienestus utt, utt.

Stienis
Stienis

Būs reāli jautri!

Bomis
Bomis

Konservu augstprātība, paštaisnums un neslēpta tiekšanās pēc pašlabuma (arī noziegumu izdarīšana) noveda viņus tur, kur tie būs pēc 1.oktobra – politiskajā mēslainē.

Daunis Pauļuts
Daunis Pauļuts

Tikai slimie par mani nebalsos

debīlais bondars
debīlais bondars

Es nav žurka, bet kuģi pamet laicīgi

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Asociācija novēl veiksmi visiem, bet jo sevišķi – vienotībai, attīstībai/par, progresīvajiem, saskaņai, konservatīvajiem, šleseram, gobzemam un navionālai apvienībai. Uz sastrādāšanos arī turpmāk

olimpiskais admirālis fēniks
olimpiskais admirālis fēniks

Lielie cīnītāji pret azartspēlēm. Purkš, purkš, purkš. Tik nosmirdēja un viss. Reāli pat iedeva pa bieti Ķekavai un Ādažiem, kuri sadomāja cīnīties pret azartspēļu zālēm.

Elementāri
Elementāri

Sadarboties ir ienesīgāk, nekā cīnīties. Labi atbalstot koalīcijas partijas, azartspēļu bizness Latvijā tika nozīmēts par visvairāk cietušo no pandēmijas un attiecīgi kompensēts.