Partiju reitingi: līderos – “Jaunā Vienotība”, “Latvija pirmajā vietā” izvirzās otrajā vietā

Latvija pirmajā vietā

Jūnijā populārākās partijas godu saglabāja “Jaunā Vienotība”, kuras reitings kāpa un jūnijā par to balsot 11,5% iedzīvotāju. Otrajā vietā pakāpusies partija “Latvija pirmajā vietā”, kurai arī popularitāte pieaugusi – pat par 1,7 procentpunktu – un par kuru jūnijā balsotu katrs desmitais, vēsta LTV “Panorāma”, atsaucoties uz pēc LTV pasūtījuma veiktu SKDS aptauju.

Trešajā vietā partija ar vislielāko mēneša reitinga pieaugumu – “Progresīvie”. Iepriekš par to balsot bija gatavi 6,5% iedzīvotāju, bet tagad jau 9%.

Lielākais kritums šobrīd ceturtajā vietā esošajai Zaļo un Zemnieku savienībai – pirms mēneša par to balsot bija gatavi gandrīz 9% vēlētāju, šobrīd – 7,5%.

Nacionālās apvienības reitings ir 6,6% un neliels kāpums, “Apvienotajam sarakstam” jau otro mēnesi stabili 5,8% aptaujāto atbalsts.

0,4 procentpunktu kritums “Stabilitātei!” un šobrīd 5% gatavi par šo partiju balsot.

Iepriekšējās vēlēšanās Saeimā neiekļuvušajai “Saskaņai” 4,2% reitings un neliels kāpums mēneša laikā.

Pārējām partijām ir mazāk nekā 2% potenciālo vēlētāju atbalsts.

“Suverēnajai varai” – 1,4%, “Latvijas attīstībai” – 1,3%, Konservatīvajiem – 1%, “Par!” – 0,9%, Latvijas Krievu savienības un Centra partijas savienībai – 0,7 %, bet “Platformai 21” –  0,5% aptaujāto atbalsts.

Bet kuras partijas iekļūtu Saeimā, ja vēlēšanas notiktu šobrīd? Pēc SKDS aprēķiniem, ņemot vērā arī aptaujāto apņēmību balsot, 5% barjeru pārvarētu astoņas partijas. Līderos – “Jaunā Vienotība”, otrajā vietā – “Progresīvie”, trešie – “Latvija pirmajā vietā”. Šīs partijas apmainījušas vietām – “Progresīvo” potenciālie vēlētāji pauduši lielāku motivāciju piedalīties vēlēšanās. Saeimā iekļūtu arī ZZS, Nacionālā apvienība, “Apvienotais saraksts” un “Stabilitātei!”. Kā pēdējā pāri 5% barjerai šajās aplēsēs tiek “Saskaņa”.

Maijā vislielākais popularitātes kritums bija partiju apvienībai “Apvienotais saraksts”, bet populārākais politiskais spēks bija “Jaunā Vienotība”, savukārt trešo vietu saglabāja “Latvija pirmajā vietā”.

“Latvija pirmajā vietā” straujo reitingu kāpumu skaidroja ar pieaugošo sabiedrības neapmierinātību. “Jaunā Vienotība” ilgstoši atrodas stabilā līderpozīcijā.

Avots: LTV “Panorāma”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Krištopancka
Krištopancka

Padomiešiem īsas atmiņas. Vai veltījumu “Muļķu zeme” visi jau ir aizmirsuši?

sābris
sābris

Tas ir apčakarētāju reitings. JV ar izglītību un Ķirša nedarbiem domē dabiski ir izrāvusies 1. vietā, Šlesers kā jau profesionālis arī līderos, bet opozīcijai topā netikt. Interesanti, ko Latvijas vēlētājam vēl vajag, lai aiz JV saldajām runām ieraudzītu visu ilggadīgo nedarbu rezultātus? Izglītību, kovidlaiku, finanses, enerģētiku un vēl daudz ko JV ir reāli nolaidusi podā vai pamudinājusi citus to izdarīt, bet vēl ir daudz tādi, kas par viņiem balso. Tie visdrīzāk ir valsts iestāžu un uzņēmumu darbinieki kam JV palielināja algas par birokrātijas palielināšanu.

Regresīvais
Regresīvais

Vai padomieši tiešām vēl tik viegli uzķeras uz partijas nosaukumu?

Dziesmu un geju svētki
Dziesmu un geju svētki

Mums patīk jampadracis

Pilsoņu karš Francijā
Pilsoņu karš Francijā

Cerēju ieraudzīt puaro.lv informāciju par notikumiem Francijā. Nu jau no Francijas izskan arī viedokļi ka viņi ir pilsoņu kara priekšvakarā. Ir video, kur protestētāji bruņojušies ar kaujas ieročiem, ieroči itkā nākuši no Ukrainas. Šoreiz diezgan ātri mūsu medijos parādījās info ka Francijā nemieri, bet tāpat minimāla informācija. Par iepriekšējiem, pirms pāris mēnešiem vispār mediji klusēja. Izņemot par Prigožinu, tādu haipu sacēla, tad gan visi tikai par to vien runāja. Un tad kad Eiropā patiešām kaut kas ievērības cienīgs notiek, tad klusē, itkā viss normāli.

Lapsa
Lapsa

Kremļa trolli, kasi kuli!

trollis
trollis

Jā standartiņš, kā tik kāds uzraksta nepatīkamu, slēpjamu vai vismaz noklusējamu informāciju, tā uzreiz Kremļa trollis. Tas tik liecina par briesmīgo vājumu un bailēm. Kādreiz vājās, bailīgās valstīs sodīja ziņnesi par nepatīkamām ziņām, laiki tomēr mainās, tagad varētu teikt ka ziņnesi nodēvē par trolli. Tā teikt neklausaties troļļus, klasaties pozitīvās ziņas, kāda ikp izagsme, kā viss attīstās.

sisija
sisija

Lai kā censās čaksteriste no Jaunās vienotības, uz ausīm liek visas skolas – vientieši laimē baros turpinātu balsot. Sadomozahisti … un tad jau vairs nav liela šķirba ar pkrogresīvo pajoliņiem, kas turpmāko pagrimumu ne mazāk vēlās

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

2. un 3. vieta putinam? Ta jau vāgners nemaz nebūs jāsūta

nepateicīgais
nepateicīgais

Teorētiski 2. vietu var sasaistīt ar austrumu valstu konservatīvajām vērtībām. Bet ne 3. vietu. Cik esmu novērojis, tad progresīvie atbalsta visādas no rietumvalstīm nākošās izvirtības, lgbt utml. Vāgners jau būtu jāsūta lai padzen visu to izvirtušo šļuru.

Putjins
Putjins

Man Latkrievija nav vajadzīga kā strādnieku un zemnieku paradīze. Man vaig ofšoru, kur kabajeva un citi mani drugi ar TUA caur mūsu bankām var atmazgāt rosijaņiem nozagto naudu. Un ja kāds to manai rietumu bankai vai citām traucēs, progresīvie aicinās palīgā vāgneru

korekcija
korekcija

Nevis “Putjins” vai “Putins”, bet P ū ķ i n s ! Nav vairs Padomija, latvieši tagad krievu vārdos drīkst lietot burtu “ķ” .

Polš ribās
Polš ribās

Kamdēļ gan būtu jānāk uz atpaliktošāko valsti ES? kurš vāgneristie vismaz benzīnu apmaksātu? Tir pārdzēries jau vēl nav tur neviens

Putjins
Putjins

Naudas atmazgāšanas lietās Latkrievija nemaz tik atpalikusi nebija. 2015 – tajā bij aiz Moldovas un Igaunijas kādā trešajā vietā