Partiju reitingi: Jaunā Vienotība zaudējusi savas līderpozīcijas

Jaunākie partiju reitingi pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām liecina, ka “Jaunā Vienotība” (JV) ir zaudējusi savas līderpozīcijas un šo politisko spēku apsteigusi Nacionālā apvienība (NA), vēsta Latvijas Televīzija.

Pēc trim mēnešiem notiks EP vēlēšanas, kurām iesniegti 16 partiju saraksti.

Ja vēlēšanas notiktu martā, par NA balsotu 10,3% vēlētāju, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš. Tādējādi NA izvirzījusies reitingu priekšgalā.

Savukārt līderpozīciju zaudējusi premjeres pārstāvētā JV, par kuru marta sākumā gatavi balsot bija 9,3% aptaujāto, kas ir 0,9 procentpunktu kritums mēneša laikā.

Trešajā vietā ir partija “Saskaņa”, kuras reitings kāpis par 0,5 procentpunktiem, sasniedzot 6,8%.


Jaunākie partiju reitingi: “Jaunā Vienotība” ir zaudējusi savas līderpozīcijas 
 Ekrānuzņēmums

Pēc tam seko partija “Progresīvie”, kurai martā ir 0,2 procentpunktu kāpums salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš un sasniegti 5,6%, bet “Latvijas attīstībai” – 5,4%, kas ir kritums par 0,4 procentpunktiem, salīdzinot ar februāri.

Par 1 procentpunktu kāpis atbalsts partijai “Latvijai pirmajā vietā” – martā par šo politisko spēku balsot sola 5,3% aptaujāto.

Savukārt atbalsts samazinājies partijai “Stabilitātei!”, par kuru martā balsotu 4,1% , bet februārī – 4,7%. Par “Apvienoto sarakstu” balsotu 3,6% aptaujāto, bet februārī tādu bija 4,3%.

“Suverēnajai varai” atbalstu martā sola 2,6%, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) – 2,4%, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) – 1,9%. Vienāds atbalsts – 1,3% – ir Centra partijai un “Kustībai “Par!””, “Apvienībai Jaunlatvieši” – 1,1%, bet zem 1% ir divi saraksti – “Tautas varas spēks” un “Tauta. Zeme. Valsts.” ar attiecīgi 0,4% un 0,2% aptaujāto atbalstu.

Jaunākie partiju reitingi: “Jaunā Vienotība” ir zaudējusi savas līderpozīcijas 
 Ekrānuzņēmums

Izvēli, par ko balsot, nav izdarījuši 21,4%, bet 17% atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Ņemot vērā partiju popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, un ņemot vērā pilsoņu gatavību piedalīties vēlēšanās, redzams, ka 5% barjeru februārī pārvarētu astoņas partijas. Zem 5% barjeras patlaban arī ir astoņas partijas, tostarp koalīcijā esošā ZZS.

Pētījuma centrs “SKDS” aptaujāja 1505 Latvijas pilsoņus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Browning
Browning

Aptauja nekam neder. Kāpēc? Tāpēc, ka tāpēc. 17 % nebalsošot….. Tas nozīmē, ka balsos 83% ? Smieklīgi. Laikam būs turpat saeimā arī taujājuši. Domāju, ka balsos ap 40 – 45 %. Drīzāk jau mazāk, bet gan jau CVK uzpūtīs aš 85….

Bruno
Bruno

Balsoju un balsošu par LPV , par reālpolitiku !

mjā
mjā

nu labi, JV, diezgan skaidrs, bet kurš gan gatavs balsot par “progresīvajiem”?!!!

Jefiņš
Jefiņš

Sen seja grasās aizstāvēties, ne velti melnu jostu apsējusi.

Kariņš no Delavēras
Kariņš no Delavēras

Lidos apakaļ, ja bauri nebalsos. Man tur akcijas.

populisti
populisti

Diemžēl NA ir tādi paši populisti kā JV, piedalās vienās un tajās pašās shēmās. NA kopā ar JV un ZZS kopā jau 20 gadus vada valsti. Šajā laikā valsts ir parādos līdz bērnubērnu paaudzei. Viss izpārdots, ražošana likvidēta. Kādreiz tepat ražoja vilcienus, tagad pat nopirkt nevar bez zagšanas. 15 gados nevar pat dzelzceļa sliedes uzlikt. Jebkurš var palasīt kā dzezceļu būvēja 19.gs ar zirgiem un rokām. Kosmiskos ātrumos salīdzinot ar 21. gs Latviju. Tas pat nerunājot par elektrības biržām, slēgtajām skolām un visu pārējo.

Niknais
Niknais

Sen bija laiks to 👹 elles izdzimteņu varzu nolikt pie vietas.

Daiga
Daiga

Nu , ko , Vienotības banda , ko sēsi , to pļausi ! Skuju taka uz mēslaini !