Partiju reitingi decembrī : “Jaunajai Vienotībai” lielākais kritums gada laikā

Jaunā Vienotība

Decembrī partijas “Jaunā Vienotība” reitings ievērojami krities, liecina SKDS aptauja. Tiesa, tā saglabā līderpozīcijas, un tai seko Nacionālā apvienība un Zaļo un Zemnieku savienība.

Politisko partiju reitingi decembrī liecina, ka uz jautājumu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību jūs balsotu, 8,3% atbildējuši, ka par “Jauno Vienotību”, bet par Zaļo un Zemnieku savienību balsotu 7,8%.

Nacionālā apvienība ir trešajā vietā, tā tikai nedaudz atpaliek no ZZS, ar 7,7%.

Tai seko “Latvija Pirmajā vietā” – 7,2%, tālāk “Progresīvie” – 6,7%, “Stabilitātei” – 5,8% un “Apvienotais saraksts” – 5,6%.

Decembrī “Jaunā Vienotība” ir piedzīvojusi ievērojamu kritumu. Salīdzinot ar novembri, reitingi samazinājušies par 2,8 procentpunktiem.

Savukārt Nacionālā apvienība decembrī audzējusi popularitāti par 1,5 procentpunktiem.  

Novembrī par “Jauno Vienotību” bija gatavi balsot 11,1% iedzīvotāju. LTV redakcionālais lēmums bija novembra reitingus atsevišķi neizcelt, jo aptauja veikta laikā, kad tikai sāka uzņemt apgriezienus bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (“Jaunā Vienotība”) skandāls ar privātajiem lidojumiem, un varēja maldināt sabiedrību, vēsta lsm.lv.

“Jaunā Vienotība” decembrī piedzīvojusi lielāko kritumu gada laikā. Decembrī pēc pārrēķinātajiem datiem, vērtējot popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, “Jaunajai Vienotībai” ir tikai 14,4% atbalsts, bet vēl novembrī tas bija 19,1%.  

Bijušais premjers, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, kurš ir arī “Jaunās Vienotības” valdes priekšsēdētājs, partijas reitingu kritumu decembrī atteicās komentēt, citējot viņa padotos “aizņemtības dēļ”. 

Partija deleģēja viņa vietā Edmundu Jurēvicu, kurš uz jautājumu vai Kariņa lidojumu skandālu un viņa atbildību kaut kādā veidā izvērtēts vēl partijā un apvienībā, atbildēja: “Kariņa kungs arī līdz šim gan partijas biedriem, gan partijas valdei un arī sabiedrībai ir skaidrojis savu motivāciju. Un, es domāju, ja būs nepieciešams, turpinās skaidrot. Mēs Kariņa kungam, viņa devumam kā premjeram iepriekšējā periodā uzticamies.”

Savukārt partijas “Vienotība” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens uzskata, ka reitingu kritums saistīts ar sabiedrībā pretrunīgajiem lēmumiem, par kuriem valdībai beidzot izdevies vienoties.  

“Ja esat politikā un bīdāt procesus pēc būtības, tad sabiedrība to neuztver viennozīmīgi,” secināja Ašeradens.

Savukārt oktobra aptaujā “Jaunā Vienotība” atgriezās līderpozīcijās, ZZS bija audzējusi vēlētāju atbalstu, bet trešā koalīcijas partnere – “Progresīvie” – piedzīvoja atbalsta kritumu.

Avots: lsm.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


17
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pērkamā profesija
Pērkamā profesija

LTV redakcionālais lēmums nepubliskot novembrī reitingus, kad vienotībai sāka krist reitingi pierāda ka LTV nodarbojas ar manipulācijām, manipulatīvi pasniedzot to informāciju kura ir izdevīga režīma varas partijai. Tāpat kā Astras pieminekļa atklāšanā samontēja svilpšanu. Lai neviens nestāsta ka Latvijā žurnālisti ir neatkarīgi un nenodarbojas ar politikas veidošanu. Neesmu kompetents objektīvi komentēt par citām valstīm, bet Latvijā žurnālists ir vēl pērkamāka profesija pat pār vissenāko profesiju.

Jefiņš
Jefiņš

Cik ilgi var krist? Vai nebūtu laiks nokrist vai izkrist?

Kate
Kate

Vienotības banda , vai pateicāties Putinam , par iepriekšējo vēlēšanu rezultātiem ?

Margarita
Margarita

Ko tu muldi, Kača! Latviešiem vajag rafinētāku propagandu nekā mužikiem.

Naiva cerība
Naiva cerība

Kritums vēl ir stipri par mazu. Ļoti ceru lai nokristu zem 5%. Bet tā tāda naiva cerība, pirms vēlēšanām, televizori, Delfi, tvneti sazombēs muļķus un tie atkal ievēlēs.

Laine
Laine

Pieliks penžiem piečuku pie pensijām , un muļķīši slavēs Vienotības bandu !

Krassli
Krassli

Nez kas tie ir tie 7% vājinieku? – laimīgās padomes, valdes, ierēdņi un deputāti? Vai pilnīgā pofigisma un stambulas nomocītā pelēcība?

Jeblonskis
Jeblonskis

Kādās dauņu patversmēs tās aptaujas tiek veiktas?
Bet nu nau svarīg. Pirms vēlēšanām nomainīs nosaukumu uz “Jaudīgā Vienotne”, un dauņuki atkal ievēlēs.

Killemall
Killemall

Pan Yeblonsky, piekrītu. Un kāda varena devīze sanāk…. JAUDĪGĀ VIENOTNE – NAUDĪGĀS NĀKOTNES BAROTNES SĀKOTNE! Rainis apskaustu ;-)

Dindālz
Dindālz

Es to Pliekšāna kungu neesu baigi lasijis. Bet ja tu tā saki…

Killemall
Killemall

Es arī tā virspusīgi, godīgi sakot. Bet ar apetīti šim viss bija kārtībā. Ja pareizi atceros, valdība viņam piešķīra Durbes pili. To, kas pie Tukuma, ne Durbē. Tīri laba ēka…. ;-)

finanšu ģēnijs reirs
finanšu ģēnijs reirs

Kau kā proletariāts nenovērtēja atbalstu kredītmaksājumiem. Nepateicīgie urlas

Kurnosovs (segvārds Garisons)
Kurnosovs (segvārds Garisons)

Tā viņiem vaig ble. Tauta bij par mani

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Vē jau tālu līdz balsošanai. Gan pēdejā mēnesī plebejiem uzkarinās makaronus no visām zombijaščikiem un nobalsos ka vaig. Cēvēkā ar ieliks savus tārpus ābolā

akme
akme

Ja bauru tauta nestāv uz šādu, tad jau krīt pilnīgas stambulas blakne

Gada glezna
Gada glezna

Nu tak pat ierēdniecība ir sapratusi, ka JV pat ierēdņus novedīs pie ubaga tarbas.

jampamps
jampamps

Vēl ne tik daudz, lai viņi saprastu.