Partiju reitingi: Decembrī ievērojami kritusies “Attīstībai/Par!” popularitāte

Decembrī ievērojami kritusies partiju apvienības “Attīstībai/Par!” popularitāte. Tas sakrita ar laiku, kad atklājās, ka bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Juris Pūce meloja par bezmaksas autostāvvietas izmantošanu un pēc tam atkāpās no amata. 

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu aģentūra SKDS veica aptauju, pēc tās rezultātiem partiju reitingi liecina, ka decembra sākumā joprojām pirmajā vietā ir “Saskaņa” – 11,3%, seko ZZS – 8%, Nacionālā apvienība – 5,8%, arī šīs apvienības reitings ir krities, novembrī par to balsot bija gatavi nedaudz vairāk par 8% balsstiesīgo. 

Tālāk ierindojas Jaunā konservatīvā partija – 5,3%, un tikai tad seko apvienība “Attīstībai/Par!” – 4,8%. Mēnesi iepriekš par šo politisko spēku bija gatavi balsot 8,6% pilsoņu. 

Tālāk decembrī seko “Jaunā Vienotība” – 4,1%, “Progresīvie” – 3,9%, Latvijas Reģionu apvienība – 3%, Latvijas Krievu savienība – 2,1%, sarakstu noslēdz KPV LV – 1,9%. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
bute
bute

ja par īpašajām šuplinskas un tagad arī bordāna aktivitātem kā izcilām grib atkal balsot un vairāk nekā 5%- tad ko te kāds ņaud par skolu un augstkolu plosīšanu? Tas taču tik viedi un brīnišķi viss- tātad to visi ir arī pelnījuši un tā tam būt