Partiju reitingi augustā: līdere “Saskaņa, koalīcijā esošā JKP krīt arvien zemāk

reitingi

Partiju reitingu galvgalī augustā lielu pārsteigumu nav, taču drūzmēšanās ap 5% barjeru šomēnes ir visai cieša, liecina SKDS pēc LTV pasūtījuma veiktā aptauja.

Par kuru partiju savu balsi augustā ir gatavi atdot vēlētāji?

Pēc šīs aptaujas, kas veikta gan klātienē, gan internetā, arī augusta līderis ir “Saskaņa” – 12,6%. Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – vēlētāju atbalsta pieaugums.

Otro vietu par spīti nelielam kritumam ar 7,3% saglabājusi Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), trešā – Nacionālā apvienība (NA) ar 7,1%.

Augustā lielākais kritums “Jaunajai Vienotībai” – jūlijā par to balsot bija gatavi 7,6%, bet šomēnes – 6,7%.

Kritums par 0,6% punktiem arī “Attīstībai/Par” – 5% aptaujāto atbalsts.

Ar nelielu kāpumu un, pateicoties pārējo partiju atbalsta kritumam, augšup pakāpušies “Progresīvie” ar 3,6%.

Latvijas Krievu savienībai – 3,3%, “Likums un kārtība” – 3,2%.

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) 0,9% punktu kritums un augustā 3,1% aptaujāto vēlētāju atbalsts, bet Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) 2,8%. 

Reitinga pastarīšiem “KPV LV” – mazāk nekā pusprocenta aptaujāto atbalsts.

Audzis to vēlētāju skaits, kas atzīst, ka nezina, par ko balsot. Augustā jau 23,1%, bet aptuveni piektdaļa aptaujāto teica, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Pārrēķinot partiju popularitāti tikai starp balsstiesīgajiem, kas ir izlēmuši, par ko balsot, var modelēt Saeimas vēlēšanu rezultātus, ja tās notiktu augustā.

Vismaz 5% savāc 10 partijas. Līderos “Saskaņa” – 22,1%. Vairāk par 10% – ZZS, NA un “Jaunajai Vienotībai”, “Attīstībai/Par” 8,9%, “Progresīvajiem” – 6,3%. Un veselām četrām partijām – nedaudz virs 5%. Latvijas Krievu savienībai – 5,8, “Likums un kārtība” – 5,6%, JKP– 5,5% un LRA – tieši 5%. Aiz svītras, turklāt visai zemu paliek “KVP LV” – 0,8%.

Aptauja veikta līdz 18. augustam, proti, līdz vērienīgajiem protestiem Rīgā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Danuta
Danuta

Tas sarkanais saskaņas stabiņš vislabāk iederas dziļā grāvī!!!

Mildas vērīgā acs
Mildas vērīgā acs

Puaro atmasko pats sevi. Kā dadzis acīs oligarhiem ir JKP. Speciāli piemin, vēl varēja pozitīvi izcelt ZZS reitingus vai SC, tos kuri nolaida Rīgā tiltus pa grunti. Pasūtījums no noziedzīgiem grupējumiem ir apkarot JKP, panākt, lai tas nespēj neko ietekmēt, lai var atjaunot agrākos karteļus, vienošanās, fiktīvos un sadārdzinātos iepirkumus.

STAT 101
STAT 101

Ticamības intervāls un statistiskā kļūda nav norādīti, tātad šie statistiskie rezultāti ir propaganda.
Sveiciens info avotam

Zanda
Zanda

JKP bezkompromisa krišana reitingos ir viena jauka ziņa!