Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” sadalījusies – pašvaldību vēlēšanās startēs atsevišķos sarakstos

Daniels Pavļuts

2021.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās “Attīstībai/Par!” (AP) veidojošās partijas pamatā startēs ar saviem atsevišķiem sarakstiem, iespējams, dažās no pašvaldībām tomēr startējot kopīgi, izriet no apvienību veidojošo partiju priekšsēdētāju Daniela Pavļuta, Ivara Ijaba un Andra Skrides kopīgā paziņojuma, kas publicēts partijas “Kustība “Par!”” (“Par!”) mājaslapā.

Pavļuts ir “Par!” vadītājs, Ijabs ir partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs un Skride ir partijas “Izaugsme” vadītājs.

Kopīgajā paziņojumā norādīts, ka pašvaldību vēlēšanās partijas lielākoties startēs atsevišķi, ar savu identitāti un programmu un, ja atsevišķi tiks lemts, dažās no pašvaldībām AP veidojošās partijas startēs kopīgā sarakstā.

“Šajā vētrainajā laikā apvienības AP darbā notiek nopietnas pārmaiņas. Mēs, trīs partiju vadītāji, pēc dzīvām un atklātām sarunām partiju valdēs un ar biedriem esam nolēmuši nostiprināt trīs partiju organizācijas, to identitātes un veiktspēju, atceroties, ka apvienība ir suverēnu partiju “konfederācija”, nevis “federācija”,” pauž Pavļuts, Ijabs un Skride.

Politiķi norāda, ka tiks nostiprināta Saeimas frakcija, tajā koncentrējot stratēģiskos politiskos lēmumus, pieņemot tos sadarbībā ar triju partiju vadītājiem, kuri turpmāk trijatā arī juridiski veidos apvienības valdi. Frakcija arī pēc valsts budžeta pieņemšanas izvirzīs un atbalstīs kopīgu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidatūru, norāda partiju vadītāji.

Par to, kā piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās, trīs partijas lems pēc pašvaldību vēlēšanām, izvērtējot gan vietējo vēlēšanu, gan kopīgā darba rezultātus, sabiedrības attieksmi un to, kā sasniegt kopīgus mērķus, “saglabājot partiju savpatību”, teikts paziņojumā.

ziņots, Rīgas domes deputāta, bijušā LA biedra Māra Mičerevska vairāki paziņojumi ir “metuši ēnu” vai raisījuši jautājumus par LA bijušā vadītāja un bijušā vides ministra Jura Pūces, kā arī AP un LA valdes locekļa Edgara Jaunupa darbību. Līdz ar to aktuāls kļuva jautājums, kāda būs “Par!” turpmākā sadarbība ar LA.

“Par!” ir paziņojusi, ka, ja nepārprotami apstiprināsies, ka AP veidojošās partijas ir sistemātiski pretlikumīgi finansētas, tālāka apvienības pastāvēšana būs neiespējama un partija to pārtrauks.

Mičerevskis ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar ziedojumiem LA, apliecināja pats domnieks. KNAB jau solījis veikt “padziļinātu apstākļu noskaidrošanu” par Mičerevska paziņojumu, ka LA ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem.

ziņots, vides ministra amats ir vakants, jo no tā atkāpās līdzšinējais ministrs Pūce pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Arī caurlaides lietu sākotnēji “izgaismoja” Mičerevskis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Plikpauri taisies!

ruksis
ruksis

Es par šo plikgalvi nebalsotu, vienalga kā viņa partija saucas.

vimpels
vimpels

Pie Rīgas domes joprojām nav Praida karoga – kā tad te Paristi var ilgstoši samierināties? Ar pūcisma panākumiem, te nepārprotami vajag jaunas vēlēšanas rīgas domē kopā ar citām pašvaldībām