Parādnieks pošas ieņemt Sabiedrības integrācijas fonda padomes vadītāja posteni

Imants Parādnieks

Pēc šovasar Saeimas veiktajām izmaiņām Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) likumā fonds ticis pie jaunas padomes. Tās sastāvā ir pieci nevalstisko organizāciju pārstāvji un pieci ministri, un vēl premjera pārstāvis. Tas iebalsots kā pēdējā brīža priekšlikums. Premjera pārstāvis fondā būs viņa padomnieks demogrāfijas jautājumos, Nacionālās apvienības politiķis Imants Parādnieks.

Sabiedrības integrācijas fonda budžets ir aptuveni desmit miljoni, un nepilns miljons tiek piešķirts mediju darbam.  Pēc izmaiņām likumā Sabiedrības integrācijas fonda padome ir kļuvusi ievērojami mazāka, tajā ir seši politiķi – tieslietu, labklājības, kultūras, izglītības un vides aizsardzības ministri, premjera pārstāvis un pagaidām pieci nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Pēdējo dienu norises liecina, ka uz fonda padomes vadītāja posteni mērķē Parādnieks.

Lai gan premjera padomnieks integrācijas jautājumos ir Hosams Abu Meri, tomēr viņš darbu fonda padomē nevarētu apvienot ar virkni vēl citu sabiedrisku pienākumu. Tādēļ darbam integrācijas fonda padomē nozīmēts premjera padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks.

Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs norādīja, ka Parādniekam ir ilgstoša pieredze darbā ar nevalstisko organizāciju sektoru un viņš ir apliecinājis, ka cieši sadarbosies ar Ministru prezidenta ārštata padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos Hosamu Abu Meri, kurš iespēju robežās arī piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda padomes sēdēs.

Parādnieks Latvijas Televīzijai apliecinājis, ka pats piedāvājis premjeram kļūt par viņa pārstāvi fonda padomē.

Jautāts, vai viņam ir ambīcijas kļūt par SIF padomes priekšsēdētāju, Parādnieks sacīja, ka viņam ir “skaidrs redzējums, kā SIF būtu jādarbojas jaunā veidolā. Ja man šādu uzticību dos, tad jā, es labprāt vadīšu”.

Lūgts precizēt, vai notiek politiskas sarunas par to, ka šo amatu vajadzētu uzticēt viņam, Parādnieks vien sacīja, ka “visu laiku notiek kaut kādas sarunas”, “vispār notiek sarunas. Esmu bijis aktīvs pie šī fonda reorganizēšanas.”

Lai gan tikai pirmajā padomes sēdē tās pārstāvji no sava vidus ievēlēs priekšsēdētāju un pagaidām to vada Andris Rāviņš, neformāli iniciatīvu savās rokās pārņēmis Parādnieks. Viņš jau sekretariātam pieteicis iespējamo sanāksmes laiku un darba kārtību.

“Ir noteikta kārtība, varbūt drusku nesaprotama, bet kārtība, kādā sasauc pirmo sanāksmi, un tas ir jādara man kā aizejošajam fonda priekšsēdētājam,” norādīja Rāviņš.

“Ar sekretariāta palīdzību mēs apzināsim tos locekļus, kad viņi var. Padomē ir pieci ministri, kuru aizņemtības dēļ ir sarežģīti noorganizēt. Es arī tādu īsziņu saņēmu, ka fonda padomes sēdi ir plānots organizēt 16. augustā. Jautājums, vai man būs laiks tajā piedalīties; vēl nezinu, bet arī pārējie vēl nezina, vai tiek,” sacīja Rāviņš.

Veids, kādā Parādnieks komunicējis, sadusmojis nevalstisko organizāciju pārstāvi Inesi Siliņu, kura uzskata, ka šādi politiķi jau nodemonstrējuši savu spēku un ietekmi pārveidotajā fonda padomē.

Parādnieks skaidroja, ka viņš esot tikai piedāvājis laiku, kad var tikt padomē esošie ministri.

Parādnieku šim amatam lobē arī viņa partijas biedrs, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas pārstāvis Ritvars Jansons, kurš uzskata, ka tas būtu tikai loģiski, ja Parādnieks kļūtu par integrācijas fonda padomes vadītāju, jo fonds ir premjera pārraudzībā, bet Parādnieks – viņa pārstāvis fondā.

“Cik zinu, premjers Krišjānis Kariņš ir izvirzījis savu pārstāvi SIF, tas atrodas premjera pārraudzībā, un līdz ar to ir loģiski, ka premjeram ir liela ietekme uz SIF. Bet to, kas būs vadītājs, to izlems SIF padomes locekļi, tā būs viņu izšķiršanās (..) Manuprāt, tas būtu loģiski, ja Parādnieks būtu SIF padomes vadītājs. Tikai loģiski,” pauda Jansons.

Padomes pirmais darbs būs vienoties par nosacījumiem konkursam uz fonda direktora amatu.  

Kā zināms, 6. jūnija sēdē Saeima trešajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, nosakot, ka SIF padomes sastāvā ir Ministru prezidents, kultūras ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, labklājības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tieslietu ministrs, kā arī četri nevalstisko organizāciju pārstāvji. Līdz ar likuma grozījumiem SIF padome samazināta no 18 pārstāvjiem uz 10, tostarp izslēdzot no tās plānošanas reģionu pārstāvjus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis lūdza otrreiz caurlūkot Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtās izmaiņas SIF likumā, aicinot deputātus vēlreiz izvērtēt, kādi pilnveidojumi ir nepieciešami un piemēroti, lai uzlabotu SIF darbu un sekmētu sabiedrības integrāciju.

Ņemot vērā, ka SIF atrodas Ministru prezidenta institucionālajā pārraudzībā un Ministru prezidents pārrauga tā darbības tiesiskumu, Saeima likuma otrreizējā caurlūkošanā lēma SIF padomes sastāvā iekļauto Ministru prezidentu aizstāt ar Ministru prezidenta pārstāvi.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
patriots
patriots

Žēl, ka Latvijai nav vairāk tādu cilvēku kā Parādnieks un mazāk mankurtizēto padomiešu.

bargais
bargais

Blin! Tas parādnieks laikam ie mafiozi. Un kas tā par valsti-kur gribu tur strādāju!

ērce
ērce

Integrācija nekad nenotiks kamēr mums ir “aparteīds” izglītības sistēmā. Ja latvieši nebūtu tik ļoti iebiedēti okupācijas režīma laikā, tad valsts valoda jau sen būtu ieviesta visās Latvijas skolās. Vienīgi NA ir šādu soli konsekventi atbalstījusi. Tāpēc arī tāds naids pret viņiem no krievu imperiālistu puses.

Vilks
Vilks

Nepatīkams ,uzbāzīgs nekauņa..Viņam vairāk ir savas intereses,katrā lietā un vietā.Izliekas nācijas glābēju.Zivju pārstrādes speciālists.

aaa
aaa

NA likt integrācijas padomē ir tas pats kas ielikt vilku par vistu kūts apsargu…

Sorosa fonda prezidents
Sorosa fonda prezidents

Tieši tā – integrācijas padomē jābūt krieviski runājošam melnādainam homoseksuālistam, kurš ir pret latviešu valodu, pret latviešu kultūru un pret latviešu tautu. Nost ar latviešu nacionālismu!

Lamata
Lamata

Šis nekauņa pats ir uzprasījies ieņemt SIF vadību. Un, kā vienmēr, panāks savu. Vēlētāji viņu izsvītroja, koalīcija , Kariņš un Levits ar prieku uzņēma savā kompānijā un apmierinās jebkuras viņa vēlmes.