Parādās ziņas par Juraša iesaistīšanos Latvijas Universitātes rektora jautājuma „risināšanā”

Juris Jurašs
Latvijas Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs un bijušais Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nodaļas vadītājs Juris Jurašs

Tuvojoties atkārtotai Latvijas Universitātes rektora vēlēšanu rezultātu apstiprināšanai vai neapstiprināšanai Ministru kabineta sēdē, vairāki portāla Pietiek avoti norādījuši uz izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas partijas biedra, smagos noziegumos apsūdzētā Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Jura Juraša un arī tieslietu ministra Jāņa Bordāna iesaistīšanos šī jautājuma „risināšanā”, veicot pārrunas ar Valsts kanceleju un, iespējams, arī premjera biroja pārstāvjiem un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.

Tā kā visas iesaistītās personas pagaidām klusē, portāls Pietiek publicējis jautājumus, kas tām uzdotas.

Jautājumi Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam

1) cik reizes tieslietu ministrs J. Bordāns vai personas viņa uzdevumā aizvadītajā nedēļā ir kontaktējušās ar K. Kariņu saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kas ir bijušas šīs personas, ar kādu pilnvarojumu?

2) kāda ir bijusi šo kontaktu būtība? Kādus lēmumus, norādes vai rīkojumus K. Kariņš ir devis pēc šiem kontaktiem?

Jautājumi Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim

1) cik reizes tieslietu ministrs J. Bordāns aizvadītajā nedēļā ir kontaktējies ar Valsts kancelejas darbiniekiem saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

2) cik reizes Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs J. Jurašs aizvadītajā nedēļā ir kontaktējies ar Valsts kancelejas darbiniekiem saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

3) cik reizes citas Tieslietu ministrijas amatpersonas aizvadītajā nedēļā ir kontaktējušās ar Valsts kancelejas darbiniekiem saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

4) kāds ir bijis visu šo kontaktu rezultāts? Vai šie kontakti ir mainījuši Valsts kancelejas viedokli minētajā jautājumā? Ja jā, kā tieši?

Jautājumi tieslietu ministram Jānim Bordānam un ministrijas parlamentārajam sekretāram Jurim Jurašam

1) cik reizes pašreizējais tieslietu ministrs J. Bordāns aizvadītajā nedēļā ir kontaktējies ar Valsts kancelejas darbiniekiem un/vai Ministru prezidentu K. Kariņu saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

2) cik reizes Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, smagos noziegumos apsūdzētais J. Jurašs aizvadītajā nedēļā ir kontaktējies ar Valsts kancelejas darbiniekiem saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

3) cik reizes citas Tieslietu ministrijas amatpersonas aizvadītajā nedēļā ir kontaktējušās ar Valsts kancelejas darbiniekiem saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par I. Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un saistītiem jautājumiem? Kāda ir bijusi šo kontaktu būtība?

4) kāds ir bijis visu šo kontaktu rezultāts?

Gaidīsim atbildes.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: pietiek.com

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar