Par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju Latvijas Televīzijai piespriests 11600 eiro sods

Par būtiskiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem – slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas aizlieguma neievērošanu raidījumos “Personība.100 g kultūras” un “1:1” – sabiedriskajam medijam VSIA “Latvijas Televīzija” (LTV) uzlikts naudas sods 11 600 EUR apmērā, informē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

11.augustā NEPLP uzsāka divus administratīvā pārkāpuma procesus lietās par iespējamu Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 35. panta otrajā daļā paredzētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu LTV darbībā, iespējams, neievērojot Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 3.panta pirmo daļu, kur noteikts, ka “slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir aizliegta.” Pārkāpumi konstatēti LTV1 programmā, kur pieļauta tādu atkārtojuma raidījumu izplatīšana, kur saturs saistīts ar partiju “Apvienotais saraksts” un “Attīstībai/Par!” personām.

Pārkāpumi konstatēti LTV1 programmā, kur pieļauta tādu atkārtojuma raidījumu izplatīšana, kur saturs saistīts ar partiju “Apvienotais saraksts” un “Attīstībai/Par!” personām.  

Izskatot lietas materiālus un uzklausot LTV pārstāvja paskaidrojumus, padome atzina pārkāpumus par būtiskiem un nolēma uzlikt naudas sodu – vienā gadījumā 7100 EUR apmērā, otrā gadījumā 4500 EUR apmērā.

Kā zināms, priekšvēlēšanu aģitācijas periodā reklāmas pakalpojumu sniedzējiem un aģitācijas veicējiem ir obligāts pienākums par visiem noslēgtajiem reklāmas līgumiem informēt KNAB. Informācija par katrām noslēgtajām līgumsaistībām jāiesniedz KNAB triju dienu laikā pēc to noslēgšanas.

Latvijā 4.jūnijā sākās oficiālais priekšvēlēšanu  aģitācijas  periods pirms 14. Saeimas vēlēšanām, kas ilgs līdz vēlēšanu dienai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mīla
Mīla

Konkrētas personas to brīnumdarbu paveica- atbildīgam uzņēmumam ir pienakums šos zaudējumus piedzīt no tām personām ar noslieci uz abu šo partijmīlestību

elgābētē elvē
elgābētē elvē

Lesbietes kince un čunka ne pie kā nav vainīgas, krievi arī. Tās ģimenes vainīgas – roķi, krēvici, tukiši

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Tas ir darīts tikai valsts interesēs. Abas partijas ir saskaņotas ar asociāciju, kandidāti izprot valsts stratēģiju, proti latvija ir Rosijas ofšors. Tāpēc tiem plebejiem jāpasaka priekšā, paši vienmēr ir neizlēmīgi

Zoss
Zoss

TV vistas kā parasti knābj ko var un viss tik guzā… tur arī 6 gadus veci sižeti gana labi “kulturālajiem” vientiešiem… nu tik kulturāli, lai iedomātos ka drīkst te par šiem švaukstiem balsot kaut kā ļoti saudzīgi te tas sods, pat patriekšana nekompetences dēļ nedraud